Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Разходка до Donauinsel.
- Баш Щукар
- ще става разбирач
Re: Разходка до Donauinsel.
Наслука, бате! Чакаме продължение! 

- barutchiata ©
- Администратор
Сега като влезне забраната за шарана, забраняват само дивия. Голия може да се лови, понеже не бил естествен вид. Другото което разбрах е, че толупите и амура също влизали в числото на преселници и за тях нямало ограничение. Това ще го обсъждам утре на гьола. Само да е хубаво времето и да не вали, че не съм си купил чадър още.

- stankof
- ще става разбирач
То че като си пазят рибите,хората е ясно че затова ги и има,ама ми е интересно разрешено ли е да се лови със лодки,каяци и т.н. тролещи съдове?barutchiata © написа:Не можеш да ловиш от мостове, понтони и разни съоражения. Тука на тожи така наречен канал има много хора да плажуват лятото и има на места стълби които влизат във водата с цел да е удобно на къпещите се. Та на стълбите също е забранено да се лови без значение от сезона.
ПАЗИ БОЖЕ ОТ НЕКАНЕН ГОСТ ОТ ГНИЛ МОСТ И ОТ ЧОВЕК ПРОСТ НА ГОЛЯМ ПОСТ!
- barutchiata ©
- Администратор
Забранено е с лодки, поне тук е така. Забранено е и ползването нафишфиндри които се пускат от брега.stankof написа:
То че като си пазят рибите,хората е ясно че затова ги и има,ама ми е интересно разрешено ли е да се лови със лодки,каяци и т.н. тролещи съдове?
- antivik
- кандидат преподавател
Значи е крайно време да се научат на нашенските мурафети наречени РУШВЕТ и КОРУПЦИЯ стой да гледаш ка ще цъфнаят и теbarutchiata © написа:................................................................................
...................................................................................................
Проверяващите са много педантични и проверяват всичко което изисква закона и правилата.Да имаш разпънат кеп, да имаш бухалка за убиване на рибата която вземаш, да имаш осветление през нощния риболов и мн. др.. Тези неща тука ги приемат за нормални, в БГ ги приемаме за заяждане![]()
![]()
![]()
..........................................................................................................

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- barutchiata ©
- Администратор
Вече съм с една 57-ЦА напред..
- Красимир Атанасов
- учете се от него
- barutchiata ©
- Администратор
Снощи навих часовника за 6.30, ама явно съм се изсилил.
Та в 7.30 се събудих със усещането, че съм пропуснал нещо. Погледнах часовника и след 15 мин., през които си спомних за казармените години, бях вече в колата и отпраших за новия район. Има няма 30 минути и вече си пиех кафето с колегата Ани. Оказа се, че на едната ми макара влакното е заминало и се нагласих само с една пръчка. Ами една, една, колкото толкова.
Ами хич.
Та нагласих такъма и започнахме обичайните приказки и рибарски случки. По едно време седейки до въдицата викам на Ани, бате ако фана днес риба ще я разнасям и ще се хваля с нея докато не се вмирише. Последва смях и после последва писака на датчика и свистенето на аванса. Яво го бях отпуснал много. Кратка борба и излезе ето тая красавица.
Може да ви се стори грозновата, но за ме си е хубавица. Абе като малкия принц и розата.
Та шарана беше 57 сантиметра гол шаран. Ани вика в нормите си, взимаш ли го или го пускаш. Викам първа риба не пускам, ако ще и у форума да ме изядат.
Та метнах го в живарника и презаредих въдицата. И отново разкази, случки и кафета, и от време на време презареждане на въдиците, че то си требе матриял, както казваше тато.
По едно време на Ани му свирна аванса и след известно време излезе е те тоя щарко. За негово щастие надхвърляше нормата от 70 см. и си отиде по живо и здраво. Имам и клип, ама ще го кача някой ден в тубето. Ето го и късметлията.
Отново разкази и случки с неочакван край и, отново ми свирна аванса... Тоа път усетих лека тежест и ....олекна. Викам откачи се. Вадя гледам кордата около 2 метра надрана и цъфнала, и от там нататък такъма го нема. Мидите... вика моа човек. Драскат жилката и от там е проблема. Аз вика слагам метър едно друго и дебело влакно и вдигам въдиците горе. Направих такъма, ама като нямам род под как да го вдигна горе, и в тоа момент в главата ми бръмчеше идеята за род под. Знам си аз, че риболова е болест и винаги има изваждане, ама кеф цена няма.
Телефона на моа човек звънна и жена му му напомни, че имат работа. Разбрахме се в неделя пак да сме тук и да ги мориме рибите, и докато си казвахме чао, и моята половинка ми звънна и ми напомни да се пребирам навреме, че девойката която идва да гледа сина ни имала работа. Седях на стола, слънцето беше тръгнало да се скрива но все още даваше топлинка, лек ветрец къдреше водата, а датчика къде от ветреца къде от рибите бипкаше уекинко. Направо не ми се тръгваше. Бях забравил колко малко му трябва на човек за да му е гот. В тоа момен се сетих, че съм обещал да продължа темата и докато бързо събирах багажа си викам, кво толкова, в неделя ако сме живи и здрави пак сме тука. Успех батковци!

Та нагласих такъма и започнахме обичайните приказки и рибарски случки. По едно време седейки до въдицата викам на Ани, бате ако фана днес риба ще я разнасям и ще се хваля с нея докато не се вмирише. Последва смях и после последва писака на датчика и свистенето на аванса. Яво го бях отпуснал много. Кратка борба и излезе ето тая красавица.
Може да ви се стори грозновата, но за ме си е хубавица. Абе като малкия принц и розата.

Отново разкази и случки с неочакван край и, отново ми свирна аванса... Тоа път усетих лека тежест и ....олекна. Викам откачи се. Вадя гледам кордата около 2 метра надрана и цъфнала, и от там нататък такъма го нема. Мидите... вика моа човек. Драскат жилката и от там е проблема. Аз вика слагам метър едно друго и дебело влакно и вдигам въдиците горе. Направих такъма, ама като нямам род под как да го вдигна горе, и в тоа момент в главата ми бръмчеше идеята за род под. Знам си аз, че риболова е болест и винаги има изваждане, ама кеф цена няма.

Телефона на моа човек звънна и жена му му напомни, че имат работа. Разбрахме се в неделя пак да сме тук и да ги мориме рибите, и докато си казвахме чао, и моята половинка ми звънна и ми напомни да се пребирам навреме, че девойката която идва да гледа сина ни имала работа. Седях на стола, слънцето беше тръгнало да се скрива но все още даваше топлинка, лек ветрец къдреше водата, а датчика къде от ветреца къде от рибите бипкаше уекинко. Направо не ми се тръгваше. Бях забравил колко малко му трябва на човек за да му е гот. В тоа момен се сетих, че съм обещал да продължа темата и докато бързо събирах багажа си викам, кво толкова, в неделя ако сме живи и здрави пак сме тука. Успех батковци!
- stankof
- ще става разбирач
Ехх,това с казармата и ранното рутинно (утринно) ставане все по-малко хора ще го разбират за напред,ноо....такав е живота!barutchiata © написа:Погледнах часовника и след 15 мин., през които си спомних за казармените години, бях вече в колата и отпраших за новия район
Последва смях и после последва писака на датчика и свистенето на аванса.
Бях забравил колко малко му трябва на човек за да му е гот.
Датчиците не са ли забранени и те в Австрия

И наистина не трябва да забравяме колко малко му трябва на човек,за да се почувства щастлив,въпреки всичко!
Поздрави за хубавия излет и другия път като твоя приятел

ПАЗИ БОЖЕ ОТ НЕКАНЕН ГОСТ ОТ ГНИЛ МОСТ И ОТ ЧОВЕК ПРОСТ НА ГОЛЯМ ПОСТ!
- antivik
- кандидат преподавател
Евала Барутчи, освен хубави риби има и хубаво време при вас там, че нас тука дъждовете ни издавиха, не знам колко седмици под ред не е спряло да ни мокри
.

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- Баш Щукар
- ще става разбирач
Евала! Страхотен риболов!
Нас ни издавиха дъждовете, а вие на слънце се печете!
Чакаме неделята и новия репортаж!
Нас ни издавиха дъждовете, а вие на слънце се печете!

Чакаме неделята и новия репортаж!

- barutchiata ©
- Администратор
Поне тука не са забранени. От вчера влезе забрана за дивия шаран.stankof написа:..
Датчиците не са ли забранени и те в Австрия![]()
![]()
...
- Красимир Атанасов
- учете се от него
Аз се надъхах,че си изкрещял някой толуп 57 оки,но и това важи.
Ще чакаме неделята
Ще чакаме неделята

- barutchiata ©
- Администратор
Исках едната въдица да я метна за толупи на плувка, ама кордата беше заминала. Сега трябва да купя и да я сменя.Красимир Атанасов написа:Аз се надъхах,че си изкрещял някой толуп 57 оки,но и това важи.
Ще чакаме неделята
- barutchiata ©
- Администратор
Ето и клипчето с шарана на колегата!
[youtube1]<object width="420" height="315"><param name="movie" value="//www.youtube.com/v/98eDbd7tfqg?hl=bg_BG& ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="//www.youtube.com/v/98eDbd7tfqg?hl=bg_BG&version=3" type="application/x-shockwave-flash" width="420" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]
[youtube1]<object width="420" height="315"><param name="movie" value="//www.youtube.com/v/98eDbd7tfqg?hl=bg_BG& ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="//www.youtube.com/v/98eDbd7tfqg?hl=bg_BG&version=3" type="application/x-shockwave-flash" width="420" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]