Разходка до Donauinsel.

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Баш Щукар
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Разходка до Donauinsel.

Мнение от Баш Щукар »

Наслука, бате! Чакаме продължение! :smt006
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

Сега като влезне забраната за шарана, забраняват само дивия. Голия може да се лови, понеже не бил естествен вид. Другото което разбрах е, че толупите и амура също влизали в числото на преселници и за тях нямало ограничение. Това ще го обсъждам утре на гьола. Само да е хубаво времето и да не вали, че не съм си купил чадър още. :lol: :lol: :lol:
Аватар
stankof
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stankof »

barutchiata © написа:Не можеш да ловиш от мостове, понтони и разни съоражения. Тука на тожи така наречен канал има много хора да плажуват лятото и има на места стълби които влизат във водата с цел да е удобно на къпещите се. Та на стълбите също е забранено да се лови без значение от сезона.
То че като си пазят рибите,хората е ясно че затова ги и има,ама ми е интересно разрешено ли е да се лови със лодки,каяци и т.н. тролещи съдове?
ПАЗИ БОЖЕ ОТ НЕКАНЕН ГОСТ ОТ ГНИЛ МОСТ И ОТ ЧОВЕК ПРОСТ НА ГОЛЯМ ПОСТ!
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

stankof написа:
То че като си пазят рибите,хората е ясно че затова ги и има,ама ми е интересно разрешено ли е да се лови със лодки,каяци и т.н. тролещи съдове?
Забранено е с лодки, поне тук е така. Забранено е и ползването нафишфиндри които се пускат от брега.
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

barutchiata © написа:................................................................................
...................................................................................................
Проверяващите са много педантични и проверяват всичко което изисква закона и правилата.Да имаш разпънат кеп, да имаш бухалка за убиване на рибата която вземаш, да имаш осветление през нощния риболов и мн. др.. Тези неща тука ги приемат за нормални, в БГ ги приемаме за заяждане :lol: :lol: :lol:
..........................................................................................................
Значи е крайно време да се научат на нашенските мурафети наречени РУШВЕТ и КОРУПЦИЯ стой да гледаш ка ще цъфнаят и те :lol: :lol: :lol:
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Вече съм с една 57-ЦА напред..
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

Мнение от Красимир Атанасов »

barutchiata © написа:с една 57-ЦА напред..
Евала баце!
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Снощи навих часовника за 6.30, ама явно съм се изсилил. :lol: :lol: :lol: Та в 7.30 се събудих със усещането, че съм пропуснал нещо. Погледнах часовника и след 15 мин., през които си спомних за казармените години, бях вече в колата и отпраших за новия район. Има няма 30 минути и вече си пиех кафето с колегата Ани. Оказа се, че на едната ми макара влакното е заминало и се нагласих само с една пръчка. Ами една, една, колкото толкова. :lol: Ами хич. :(
Та нагласих такъма и започнахме обичайните приказки и рибарски случки. По едно време седейки до въдицата викам на Ани, бате ако фана днес риба ще я разнасям и ще се хваля с нея докато не се вмирише. Последва смях и после последва писака на датчика и свистенето на аванса. Яво го бях отпуснал много. Кратка борба и излезе ето тая красавица.
DSCF2578.JPG
DSCF2578.JPG (1.47 MiB) Преглеждано 680 пъти
DSCF2579.JPG
DSCF2579.JPG (1.43 MiB) Преглеждано 680 пъти
DSCF2580.JPG
DSCF2580.JPG (1.41 MiB) Преглеждано 680 пъти
Може да ви се стори грозновата, но за ме си е хубавица. Абе като малкия принц и розата. :D :D :D Та шарана беше 57 сантиметра гол шаран. Ани вика в нормите си, взимаш ли го или го пускаш. Викам първа риба не пускам, ако ще и у форума да ме изядат. :lol: :lol: :lol: Та метнах го в живарника и презаредих въдицата. И отново разкази, случки и кафета, и от време на време презареждане на въдиците, че то си требе матриял, както казваше тато. :lol: По едно време на Ани му свирна аванса и след известно време излезе е те тоя щарко. За негово щастие надхвърляше нормата от 70 см. и си отиде по живо и здраво. Имам и клип, ама ще го кача някой ден в тубето. Ето го и късметлията.
DSCF2587.JPG
DSCF2587.JPG (1.45 MiB) Преглеждано 680 пъти
DSCF2588.JPG
DSCF2588.JPG (1.41 MiB) Преглеждано 680 пъти
Отново разкази и случки с неочакван край и, отново ми свирна аванса... Тоа път усетих лека тежест и ....олекна. Викам откачи се. Вадя гледам кордата около 2 метра надрана и цъфнала, и от там нататък такъма го нема. Мидите... вика моа човек. Драскат жилката и от там е проблема. Аз вика слагам метър едно друго и дебело влакно и вдигам въдиците горе. Направих такъма, ама като нямам род под как да го вдигна горе, и в тоа момент в главата ми бръмчеше идеята за род под. Знам си аз, че риболова е болест и винаги има изваждане, ама кеф цена няма. :lol:
Телефона на моа човек звънна и жена му му напомни, че имат работа. Разбрахме се в неделя пак да сме тук и да ги мориме рибите, и докато си казвахме чао, и моята половинка ми звънна и ми напомни да се пребирам навреме, че девойката която идва да гледа сина ни имала работа. Седях на стола, слънцето беше тръгнало да се скрива но все още даваше топлинка, лек ветрец къдреше водата, а датчика къде от ветреца къде от рибите бипкаше уекинко. Направо не ми се тръгваше. Бях забравил колко малко му трябва на човек за да му е гот. В тоа момен се сетих, че съм обещал да продължа темата и докато бързо събирах багажа си викам, кво толкова, в неделя ако сме живи и здрави пак сме тука. Успех батковци!
Аватар
stankof
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stankof »

barutchiata © написа:Погледнах часовника и след 15 мин., през които си спомних за казармените години, бях вече в колата и отпраших за новия район
Последва смях и после последва писака на датчика и свистенето на аванса.
Бях забравил колко малко му трябва на човек за да му е гот.
Ехх,това с казармата и ранното рутинно (утринно) ставане все по-малко хора ще го разбират за напред,ноо....такав е живота!
Датчиците не са ли забранени и те в Австрия :D :rolleyes:
И наистина не трябва да забравяме колко малко му трябва на човек,за да се почувства щастлив,въпреки всичко!

Поздрави за хубавия излет и другия път като твоя приятел :)
ПАЗИ БОЖЕ ОТ НЕКАНЕН ГОСТ ОТ ГНИЛ МОСТ И ОТ ЧОВЕК ПРОСТ НА ГОЛЯМ ПОСТ!
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Евала Барутчи, освен хубави риби има и хубаво време при вас там, че нас тука дъждовете ни издавиха, не знам колко седмици под ред не е спряло да ни мокри :( .
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
Баш Щукар
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Баш Щукар »

Евала! Страхотен риболов!
Нас ни издавиха дъждовете, а вие на слънце се печете! :smt017 :lol:

Чакаме неделята и новия репортаж! :smt023
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

stankof написа:..
Датчиците не са ли забранени и те в Австрия :D :rolleyes:
...
Поне тука не са забранени. От вчера влезе забрана за дивия шаран.
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

Мнение от Красимир Атанасов »

Аз се надъхах,че си изкрещял някой толуп 57 оки,но и това важи.
Ще чакаме неделята :drinkers:
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Красимир Атанасов написа:Аз се надъхах,че си изкрещял някой толуп 57 оки,но и това важи.
Ще чакаме неделята :drinkers:
Исках едната въдица да я метна за толупи на плувка, ама кордата беше заминала. Сега трябва да купя и да я сменя.
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Ето и клипчето с шарана на колегата!

[youtube1]<object width="420" height="315"><param name="movie" value="//www.youtube.com/v/98eDbd7tfqg?hl=bg_BG& ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="//www.youtube.com/v/98eDbd7tfqg?hl=bg_BG&version=3" type="application/x-shockwave-flash" width="420" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”