Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

удължаване на забраната
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: удължаване на забраната
Колко много истина има в думите ти, колега!!! Напълно съм съгласен с теб, сами се давим в собствената си вкисната манджа ...didooo написа:... ДАНЕ ГОВОРИМ ЗА СЪБОТНИЯ ТРЕЗВЕН ДЕН ЗА РАЗМИСЪЛ А НЕ ЗА РИБОЛОВ
авеееее лошото е , че не ТЕ а НИЕ сами се потурчихме
А колкото до забраната, има ли я, няма ли я ... има ли някой трезво мислещ човек, който вярва, че забраната В СЕГАШНАТА СИ ФОРМА помага за запазване популацията на рибата? Ако аз съм бракониер, няма как да се кефя на пречкащи се риболовци през годината, но виж ако има "забрана" и никой не ходи по водоемите, ами по-добро от това НЯМА. Варианти има не един и два, но по нашите земи работещ такъв според мен няма и няма да има.
Докато не заформим едно стабилно гражданско общество по родните водоеми, което да бъде активно, дереджето няма как да се промени. Затова, ако някой му пука и има по-сериозни мисли, нека сам да намери ефективния начин (всеки според възможностите си) и да пробва поне лекинко така да промени нещо - ТАМ Е ИСТИНАТА!!!
А колкото до това дали днес ще ида за риба, дали утре или другата седмица - ако се замислим, не е ли все тая, бе момци? Ако искам да си направя веселбата (щото откриването е всичко друго, но не и риболов), познавайки не един и двама, ами няма да ме спрат да ида да си направя купона на гьола/реката. Стресът на рибата ще го има, ама то при цялата ни картинка, тя бял ден няма, та и това ще понесе. Ако обаче се качим на следващото стъпало и метнем един поглед оттам - картинката е по-друга ... За да заприлича на нещо, имащо поне малко общо с устойчиво развитие, някой аджеба треа да действа в тая насока, а дали има вярващи все още, че НЯКОЙ ОТНЯКЪДЕ ще ни оправи - ами оправя ни, ама с кавички покрай думата!
Едно единствено нещо - активност и гражданска позиция се иска от нас, ако не друго, поне съвестта ще е чиста! Мрънкане, чесане на езици - ми става, ама само за пълнене на време!
Ай, успешен сезон на всички, па дано думите ми имат поне един микрон чуваемост сред отговорните колеги!
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- новобранец
Вие нормални ли сте!Първо т.нар. забрана закъсня ужасно много и риболова трябваше да бъде разрешен отдавна.Такива глупости направиха тази година със забраните на щуката и бялата риба,че...Ама,като се слугува на определено лоби - така ще е...
- vobler4o
- вече хвърля и на тежко
Абе колеги к'во удължаване приготвяйте въдиците за събота.
Тайната на успеха се крие в това - човек да не се страхува да експериментира!!
- hshopov
- разбира нещата
Нормални сме! Като хванеш риба,пускаш ли я? Защото ако ти я пускаш,100 други няма да я пуснат и ще вземат поне 10 пъти повече от позволеното! Разбира се аз незнам на каква надморска височина ще ловиш,просто споделям! На Батак,Доспат,Беглиците,Широка Поляна и другите високопланински язовири ей сега ще и разкажат играта на рибата с търмъци,парашути,телевизори и какво ли още не! Прав си за глупостите,наистина направиха такива...и продължават дежоро ценев написа:Вие нормални ли сте!Първо т.нар. забрана закъсня ужасно много и риболова трябваше да бъде разрешен отдавна.Такива глупости направиха тази година със забраните на щуката и бялата риба,че...Ама,като се слугува на определено лоби - така ще е...

Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
- максимов96
- вече хвърля и на тежко
Който иска да си гласува,аз си отивам за риба 

Разкажи как го води попера?На каква дълбочина ти удари?
- hshopov
- разбира нещата
За теб,всички знаем ,вечемаксимов96 написа:Който иска да си гласува,аз си отивам за риба

Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
- pac_master_boy
- новобранец
mita4eto написа:Колко много истина има в думите ти, колега!!! Напълно съм съгласен с теб, сами се давим в собствената си вкисната манджа ...didooo написа:... ДАНЕ ГОВОРИМ ЗА СЪБОТНИЯ ТРЕЗВЕН ДЕН ЗА РАЗМИСЪЛ А НЕ ЗА РИБОЛОВ
авеееее лошото е , че не ТЕ а НИЕ сами се потурчихме
А колкото до забраната, има ли я, няма ли я ... има ли някой трезво мислещ човек, който вярва, че забраната В СЕГАШНАТА СИ ФОРМА помага за запазване популацията на рибата? Ако аз съм бракониер, няма как да се кефя на пречкащи се риболовци през годината, но виж ако има "забрана" и никой не ходи по водоемите, ами по-добро от това НЯМА. Варианти има не един и два, но по нашите земи работещ такъв според мен няма и няма да има.
Докато не заформим едно стабилно гражданско общество по родните водоеми, което да бъде активно, дереджето няма как да се промени. Затова, ако някой му пука и има по-сериозни мисли, нека сам да намери ефективния начин (всеки според възможностите си) и да пробва поне лекинко така да промени нещо - ТАМ Е ИСТИНАТА!!!
А колкото до това дали днес ще ида за риба, дали утре или другата седмица - ако се замислим, не е ли все тая, бе момци? Ако искам да си направя веселбата (щото откриването е всичко друго, но не и риболов), познавайки не един и двама, ами няма да ме спрат да ида да си направя купона на гьола/реката. Стресът на рибата ще го има, ама то при цялата ни картинка, тя бял ден няма, та и това ще понесе. Ако обаче се качим на следващото стъпало и метнем един поглед оттам - картинката е по-друга ... За да заприлича на нещо, имащо поне малко общо с устойчиво развитие, някой аджеба треа да действа в тая насока, а дали има вярващи все още, че НЯКОЙ ОТНЯКЪДЕ ще ни оправи - ами оправя ни, ама с кавички покрай думата!
Едно единствено нещо - активност и гражданска позиция се иска от нас, ако не друго, поне съвестта ще е чиста! Мрънкане, чесане на езици - ми става, ама само за пълнене на време!
Ай, успешен сезон на всички, па дано думите ми имат поне един микрон чуваемост сред отговорните колеги!

Колко много хоря се кефят, че Пеевски им позволява да ловят хайверна риба, че иначе току-виж се размислили и променили статуквото
Целта е да се намали избирателната активност и твърдия електорат барабар с контролирания вот да си свършат работата. Колебаещите се малко им трябва да не гласуват. А откриването на сезона за масовата риба хич не е малко.Още от четвъртък се изнасят хората, места пазят, палатки разпъват - повечето в никакъв случай няма да се върнат за някакви си избори. А ако си беше нормален уикенд по време на забрана, някои от тези които ще откриват, можеше и да гласуват за нещо различно. Става дума за половин милион активни хора
Да не говорим и колко е вредна за рибата тази ненормално къса забрана, етапните експерименти с хищника.
Същинското размножаване започва едва сега, особенно по високите водоеми.
Аз ще закрия платеното в събота, а в събота ще гласувам против статуквото.

Целта е да се намали избирателната активност и твърдия електорат барабар с контролирания вот да си свършат работата. Колебаещите се малко им трябва да не гласуват. А откриването на сезона за масовата риба хич не е малко.Още от четвъртък се изнасят хората, места пазят, палатки разпъват - повечето в никакъв случай няма да се върнат за някакви си избори. А ако си беше нормален уикенд по време на забрана, някои от тези които ще откриват, можеше и да гласуват за нещо различно. Става дума за половин милион активни хора

Да не говорим и колко е вредна за рибата тази ненормално къса забрана, етапните експерименти с хищника.
Същинското размножаване започва едва сега, особенно по високите водоеми.
Аз ще закрия платеното в събота, а в събота ще гласувам против статуквото.
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Насе, прав си отвсякъде (дори и да си седнал в момента). Мисля, че няма нормален човек, който да не отчита факта, че "някакси случайно" изборите съвпаднаха с отркиването на сезона ... Изборите са важно мероприятие и ми се иска наистина хората да го осъзнаят ... ако не ида да гласувам, ще ми разпределят гласа служебно и пак ще ме използват ...
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
-
- новобранец
Учудвам се все повече на много от мненията на т.нар.."СЕРИОЗНИ ИГРАЧИ" тук.За рибата няма избори и дати,та да даваме ние мнение кога и как ще си хвърля хайвера.Майката природа си знае работата и рибите се съобразяват с нея, а не с нашите комплекси на разбирачи.Истината,е че забраната тази година започна твърде късно.На много от язовирите на които съм бил преди месец и половина , тя вече си хвърляше хайвера и отдавна е приключила с това.Яз."Искър" не е България и ако наиктина сте загрижени за рибната популация реагирайте навреме, а не сега като кучето на Павлов......
Давай!...ще дойде време братята роми да решават ,кога ще ходиш и какво ще ловишмаксимов96 написа:Който иска да си гласува,аз си отивам за риба
Кеф ,цена няма
- Божидар
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Аз и приятелите ми мислим да гласуваме и да открием риболова......трябва да се гласува ,ако искаме промени заради Нас и нашите деца и за бъдещето на Родината ни!
На Бодлива Крава ,Бог рога не дава!
Светът е оцелял,защото се е смял!
Светът е оцелял,защото се е смял!
http://iara.government.bg/" onclick="window.open(this.href);return false; даже днес си го принтирах и във лодката при мен.
Наслука на всички колеги

Наслука на всички колеги

Рибите още имат хайвер за хвърляне .Други години април е 16 градуса а тази сега е толкова ,така че станишко гледа да си оправи тотото май.
- preparatos
- вече хвърля и на тежко
И за кой трябва да се гласува, преди да се ходи за риба? Това защо никой не го уточнява? Що ли си мисля, че е по-добре са хванеш шаран, отколкото да те хванат за шаран......