Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

LED лампа за бивак с дистанционно
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
Re: LED лампа за бивак с дистанционно
Абе колеги.Някой ще ни светне ли за цената?
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Малко по-назад колегата е дал линк - отвори го.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- Scoobydooooo
- новобранец
4.8W/200lm лента с 60 диода в метър вървят около 3 лева метъра, около 5 лева на метър е по-мошната 9.6W/485lm и вече към 10-11 лeвa е най мощната 14.4W/910lm.Райчин написа:Абе колеги.Някой ще ни светне ли за цената?
Това са цени от средния клас на лед осветление!

- raev
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
В допълнение!
Когато избирате ленти имайте предвид, че са два вида- влагозащитени и с открити диоди. Едните издържат на мокрене,миене, дъжд и удар, а другите не, но дават малко повече светлина при еднаква консумация и са по-евтини. Аз ползвам първите, както по-горе написах 120/м. Да се има предвид също, че влагозащитените с лед 3528 нагоре нямат добро охлаждане особено ако се лепят в/у пластмаса и дават фира.
Когато избирате ленти имайте предвид, че са два вида- влагозащитени и с открити диоди. Едните издържат на мокрене,миене, дъжд и удар, а другите не, но дават малко повече светлина при еднаква консумация и са по-евтини. Аз ползвам първите, както по-горе написах 120/м. Да се има предвид също, че влагозащитените с лед 3528 нагоре нямат добро охлаждане особено ако се лепят в/у пластмаса и дават фира.
На лов с куче, на риболов с кучка........ 0.50то му е майката
Аз обаче така и не разбрах ... дистанционно с онзи споменатия димер ..... от къде могат да се намерят с какви характеристики трябва да е ....( че не му разбирам .. сигурно има различни видове) и най важното как се пригажда туй чудо към системата че да си го гася и святкам от кревата направо 

- raev
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Кабела на акумулатора от едната страна, кабела на лампата от другата...това е! ...както в оная реклама 

http://www.led.omega-light.com/index.htm" onclick="window.open(this.href);return false;Juniur86 написа:Аз обаче така и не разбрах ... дистанционно с онзи споменатия димер ..... от къде могат да се намерят с какви характеристики трябва да е ....( че не му разбирам .. сигурно има различни видове) и най важното как се пригажда туй чудо към системата че да си го гася и святкам от кревата направо
Аз тези работи ги пазарувам от Ebay,там са в пъти по-евтини.
Не карай като пиеш
/който пие бира не умира,ама трудно става/

/който пие бира не умира,ама трудно става/
С този отговор ме съсипа ... да се чудя от този линк кое точно трябва да си купя хахаха ... И аз си пазарувам от e-bay от 4 години насамpaceto67 написа: http://www.led.omega-light.com/index.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Аз тези работи ги пазарувам от Ebay,там са в пъти по-евтини.

- io6kata
- вече хвърля и на тежко
А с какво зарядно зареждаш акумулаторчето , щото имам същото ма ме е страх да го включа в обикновенно зарядно
Зареждам го със ето това зарядно:io6kata написа:А с какво зарядно зареждаш акумулаторчето , щото имам същото ма ме е страх да го включа в обикновенно зарядно
Зарядното е закупено от конрад на стойност от около 30 лева преди година и половина. може да зарежда на 2, 6 и 12 волта.

Супер идея,въпроса ми е дали това може да се включи към акумулатора на колата?
Нещът ма все едри.
Неще,неще па спре.
Неще,неще па спре.
Може без никакъв проблем, консумацията на лента с 60 диода на метър е около 5-6W/метър. С 60 Ah акумулатор ще изкараш над 100 часа /теоретично, де
/. Направил съм си две такива и отдавна съм забравил за петромакси, луминесцентни и всякакви други методи на осветление. Проблема е само в дългите кабели, дето висят между колата и лагера. Като се спънеш няколко пъти в тъмницата нещо преносимо ще ти се стори добра идея. То 20м. кабели си струват колкото малък акумулатор. Зарядното ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да е за тоя тип - това за колата ще ги пръсне.

- raev
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Ето Ви малко идеи....който не се справя или не му се занимава, да ми пише 
Много колеги ползват от моите лампи

Поздрави!

Много колеги ползват от моите лампи

Поздрави!
- Batkata61
- научил се да хвърля
Комплекта на колегата Raev го намирам за много добър и ,,пипнат" ,но ме интересува -съдейки по малката консумация на ламбето -това акумулаторче не би ли могло да се зарежда (или поне допълва) от соларно панелче през деня ? Тогава бихме могли да говорим за пооочти пълно щастие в мрака
и да правим
,а не
в тъмното. Поздрави.