Маркера като шамандура

Модератор: sapuna

Димитър Чаушев
разбира нещата
разбира нещата

Re: Маркера като шамандура

Мнение от Димитър Чаушев »

jorjinio написа:Когато се хване дистанция ,влакното се клипва на клипса,ОБАЧЕ ако се храни с прашка или от ръка или с кобра концентрираното захранване отива по-дяволите. Няма начин петното да се уцелва на око въпреки ориентира от другата страна.
За това за мен специално е по добре маркера да стои във водата при захранването а след това може да се потопи на дъното до следващото захранване.Така се избягва всякакво уплитане.
И не бъркайте маркера с шамандура.
Нямат нищо общо.
И като не местиш маркера ще захранваш точно и концентрирано и с кобра и с прашка еле пък от ръка ....а ? колегата го е страх да не се плашат рибите ама ти не та не потопи маркера :idea: И стига си натяквал че не знаем какво е маркер :idea:
пп.Извинявам се за малко по-твърдия тон :oops:
FaLLeN69
новобранец
новобранец

Мнение от FaLLeN69 »

Четох че рибите малко се плашели от червения цвят свързвали ги с плувките и като маркера е под водата .........
Аватар
jorjinio
новобранец
новобранец

Мнение от jorjinio »

:-) Имах в предвид друг колега който се изказа по темата.
Нямам проблем с твърдият тон.(като бях млад и буен имах)
Тук споделяме неща и е хубаво ако някой не знае да му се помогне и да му се покаже.
А ако не искаш да го потапяш- нема лошо.
И аз не го потапям пък нямам проблем с уплитането.
А и не всички маркери са червени.
Можеш да си спретнеш глава с какъвто цвят си искаш.
Дори и да се случи уплитане не е страшно.
С рибата си вадиш и маркера.
На маркера влакното също ти е клипнато за да намериш мястото ако се наложи да го вадиш.
Ако маркера те притеснява че, плаши рибата или ще се уплете, не го ползвай.
Докато се усмихнеш и се озабиш.......!
yavor81
новобранец
новобранец

Мнение от yavor81 »

Богата работа си е това маркера, ами като те е страх от оплитане пваи петно на 10 метра от него. Направо се родих откакто открих маркера много е удобно, още повече че вечер може да го свалиш на дъното и каквото и да удари няма възможност от oплитане. По добре ли е да ти се оплете въдицата в двулитрово шише с една тухла отдолу, така правят повечето колеги :lol:
maksim4o
новобранец
новобранец

Мнение от maksim4o »

Пускам следния въпрос, отправен от колега, който няма регистрация във форума:
Ако маркера се свали на дъното след като е приключило самото захранване, това ще плашили рибата?
Маркера е черен с ярко червена или ярко зелена глава.Този маркер/цвят да ли би отблъснал рибата от петното, когато маркера е свален на самото дъно.
Аватар
larybalky
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от larybalky »

Дали ще плаши рибата е божа работа,сещаш ли се че сумати от протеиновите топчета са с ярки цветове примерно.Ако рече да яде,не го бърка нищо.
Мераклия
maksim4o
новобранец
новобранец

Мнение от maksim4o »

Съгласен съм с това, че повечето поп ъп са с ярък цвят.Тук става въпрос за маркер, който е на дъното до петното и евентуално при движение на водата се мърда и самия маркер и в пъти по-голям от едно поп ъп топче.
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Усвоихте стандартните методи ,та започнахте иновациите! :lol:

Един въпрос имам аз - кому и защо е нужно да сваля маркера на дъното?Ако получа аргументиран отговор маркера е от мен!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
maksim4o
новобранец
новобранец

Мнение от maksim4o »

На колегата Бойко, който няма регистрация тук аз пиша от негово име та колегата е ловил няколко пъти с маркер, но 2 пъти риба му влиза в линията на маркера а той е бил сам и нямало кой д аму обере маркера.
Та въпроса му е ако маркера е долу, ще плашили рибата?
Ако имаш отговор мога да му оставя твоя телефон и Бойко ще ти се обади да му дадеш обяснение за свалянето на маркера!

Поздрави, Митак.
yavor81
новобранец
новобранец

Мнение от yavor81 »

Наистина влизат понякога рибите в маркера, аз също ловя предимно сам и доста често ми се е случвало, хубавото е че в повечето случаи не се закачат а само минават през него защото той потъва лесно и не е проблем, не се усукват както около шамандурата. Все пак вечер го свалям за собствено спокойствие до дъното. Това е и причината да започна да използвам маркер- защото доста пъти съм вадил шамандури с големи тежести отдолу и съответно рибата си отива.
Аватар
larybalky
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от larybalky »

sapuna написа:Усвоихте стандартните методи ,та започнахте иновациите! :lol:

Един въпрос имам аз - кому и защо е нужно да сваля маркера на дъното?Ако получа аргументиран отговор маркера е от мен!
Да се пробвам:1Маркера може да се сваля долу за да не се закачи рибата при рън и да се оплете във вертикалната част която е от дъното до повърхноста.2Да се криеш от останалите на каква дистанция си.3Да може като го сваляш на дъното да не усетиш точно кога маркера е стигнал до тежеста и след 2-3 такива манипулации да се окаже че петното ти е зад маркера а ти хвърляш пред.4.Евентуално вярно да си изплашиш рибара с една огромна клатеща се плувка на дъното.
Печеля ли маркер? :twisted:
Мераклия
FaLLeN69
новобранец
новобранец

Мнение от FaLLeN69 »

аз пък преди да го изкарам клипсвам и си избирам ориентир не ми тря тая плувка в или под водата :)
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

larybalky написа:3....като го сваляш на дъното да не усетиш точно кога маркера е стигнал до тежестта и след 2-3 такива манипулации да се окаже че петното ти е зад маркера а ти хвърляш пред

Печеля ли маркер? :twisted:
Само заради т.3 печелиш! ;)
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
dimitarii
новобранец
новобранец

Мнение от dimitarii »

Колеги, ще споделя малко личен опит.
Когато храня с ракета първо си избирам ориентир на отсрещния бряг, хвърлям и клипсвам линията. Така всяко следващо замятане ще бъде на едно и също място. На същото място от което съм захранвал оставям въдицата ( с отворена скоба на макарата ) и разпъвам на ръка ракетата по брега. Като се развие кордата до клипса, забивам на земята клечка, която ми определя дистанцията за всяко следващо дохранване или подаване на въдицата в точното място на захранване. Така , всеки път имам растоянието от мястото на риболов до захраненото петно и замятам въдицата на едно и също място с абсолютна точност, без да се притеснявам от оплитане с маркер или шамандура. Когато въдицата е вече в работно положение, откачам кордата от клипса и си ловя шарковците. При презамятане е достатъчно да оставя на земята стръвта с куката на земята ( там , където започнах цялото упражнение) и да отида( с въдица в ръка и отворена скоба на макарата) до клечката. Там клипсвам и се връщам обратно като навивам разпънатата корда, а като заметна, оставям въдицата на стойката и откачам от клипса, за да не ме изненада по-голяма риба. Същото важи и за дохранването - оставям ракетата, отивам до клечката , клипсвам и се прибирам . После си дохранвам на воля и екшъна продължава .
Това е, дано да съм го обяснил ясно и разбираемо и наслука на всички колеги :wink:
Димитър Чаушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Димитър Чаушев »

Добре си го обяснил НО , ако мястото е ограничено и няма поляна ? :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”