Костур

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
stankof
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Костур

Мнение от stankof »

Колега здравей!
От моя скромен опит бих ти препоръчал следните 2 модела Мепс-ове на които съм имал най-добър успех с келестурите:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Моделите са Аглия TW златна и Декоре пак златна,но съм хващал и на други блесни и силикони.
Съгласен съм и с колегата Fishh че ако го нацелиш келестура,ще си го ловкаш и на блесна и на воблер и на силикон без никакъв проблем.
Наслука!
ПАЗИ БОЖЕ ОТ НЕКАНЕН ГОСТ ОТ ГНИЛ МОСТ И ОТ ЧОВЕК ПРОСТ НА ГОЛЯМ ПОСТ!
Аватар
Sleepwalker_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Sleepwalker_ »

Потвърждавам добрите отзиви за Мепса от последната снимка на колегата. Когато все още ловях чат-пат с блесни, точно тази разцветка ми даваше най-добри резултати за костур.
Иначе като цяло от моя опит съм на мнение, че костура най-добре се лови на силикон и зиме и лете. Или поне при мен е така :D
Но мисля, че трябва да уточним, че рибата в различните водоеми си иска различни примамки и там, където на нещо дава много добре, другаде не ще и да го погледне, тоест универсална примамка няма. Това ми се струва, че е всеобщоизвестен факт. :)
Аватар
pavre
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от pavre »

hardc0re написа:
pavre написа:Примамките за костур за мен са според времето и водоема. Вземи си блесни, воблери, силикони и някой и друг спинер, като се съобразяваш с размера им и с това, че костура предпочита червено. Пробваш ги и определяш уловистата... Даже и да не ти удари точно костур, може нещо друго да те изненада. :)
То лесно да си закупя множество от тези изкуствени примамки, но това е че ловя само от брега. Нямам лодка и затова се чудя изобщо с тези леки воблерчета дали ще мога да замятам на нужното разстояние.
Ако можеш да мяташ блесна 2-ри номер, няма да имаш проблем и със замятането на воблерите. Да не говорим, че силиконите, кастмастерите и спинерите са по-тежки и летят още по-надалеч. Както казват някои колеги - универсална примамка за костур няма. Пробване му е майката...
Аватар
vinil
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от vinil »

hardc0re написа:..............но това е че ловя само от брега. Нямам лодка...................
Силикончето...подходящо такова, с подходящата глава....според сума ти фактори, ама като ги "наместиш" се получава.

Ловя костур на 80% само на силикон, сезона е последното с което се съобразявам (да не кажа, че изобщо не се съобразявам с него, щото си ловя целогодишно така)

Останалите 20% са цикади....

Но за да съм коректен, ще кажа, че ловя само в затворени водоеми.
Ако незнаеш накъде си тръгнал, ще стигнеш някъде другаде
Аватар
vinil
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от vinil »

Sleepwalker_ написа:...............като цяло от моя опит съм на мнение, че костура най-добре се лови на силикон и зиме и лете...... :D
Тъъъъъъйййййййй.......А как се бе "напрегнал" навремето като ти говорех за силиконя......
Видя ли, че става не само за цици... ;)

Да минава кръщенето, и се организираме за Цонево или Тича с нощувка тоя път !

Ко 'ш кайш ?! :drinkers:
Ако незнаеш накъде си тръгнал, ще стигнеш някъде другаде
Аватар
Sleepwalker_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Sleepwalker_ »

О да, наистина преоткрих силиконя и се убедих, че не е само за красота :) Пък за Тича или Цонево знаеш - само намери време ;)
Аватар
webfusion
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от webfusion »

Здравей, за костур аз съм най доволен в последно време от :
Mepps Aglia Tiger 1 и 2
Mepps XD Tiger 1 и 2
Силикони Mans мисля е са 4-5 см, зелени с тъмен гръб имитират рибка, н емога да намеря снимка, има ли го взима на тях
shtamsy
новобранец
новобранец

Мнение от shtamsy »

Колеги костура като е гладен на всичко кълве, но ако не е и филе "Елена" да слагаш на кукичката пак няма да клъвне
Рибеца
новобранец
новобранец

Мнение от Рибеца »

С тези воблери съм имал най-големи успехи както за костур така и за щука и клен, специално за костур гледай да са червени по-скоро

Goldy Vibromax
Jackall Chubby
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”