Риболовен маратон 2014 - яз. Ярловци

Информация отностно предстоящите състезания и първенства, както и резултатите от тях.

Модератори: Павел Иванов, Кърцата

Аватар
Николай Неделков
учете се от него
учете се от него

Re: Риболовен маратон 2014 - яз. Ярловци

Мнение от Николай Неделков »

Малко за риболова:

За нашия отбор Теди тегли жребия, падна се 10 сектор, точно до тапата. На 10-тия метър имаше една ивица около 8-9 метра дълга и 2-3 метра широка пълна с всякакъв вид водорасли. Смело и безотговорно влязох да ги чистя докато Теди разтовари багажа. Справихме се със ситуацията и почнахме да мислим тактики.
Първия ден аз заложих на захранка на Трапер-каракуда, а Теди на черно Тубертини. Започнах с кука номер 16 камасан фидер, но имаше много фитки и постепенно почнах да увеличавам размера. Имаше някакъв риболов до към 22:00 часа и после всичко замря. След скара, бира и допълнителни екстри пратих Теди да си ляга и от 12:30 до 2 просто чаках да стане време за сигнала за пауза. Да ама пуста риба реши да почне да кълве към 1:30. За половин час имах 5 удара, от които извадих 3 риби и така с 1,580 кг временно заехме 3-то място. Фитките ме доведоха до използването на кука номер 8 оунър фуна, на която вадех почти без проблем рибите. Както на 19-ти , така и рано сутринта на 20-ти ловихме на около 20 до 25 метра и всичко си вървеше добре. Ползвахме ситен торен за стръв. Да ама към 10 сутринта от един път всичко спря. Заглеждах се в колегите до нас, не тапата, а от другата страна. Те вадеха доста риби, а хвърляха на вътре. Тогава реших да пробвам на 35-40 метра. След 4 последователни риби от моя страна и Теди промени дистанцията. Отново направихме едно общо петно и ги почнахме. Направих 20-тина топчета колкото кошничка за фидер с "Трапер-а" , стрелнах ги с прашката и забърках и аз тъмна захранка - МВДЕ Актив фидер с 1 кг много тъмна бисквита и се получи една кафява смес, на която рибите взимаха още при опъването на линията. Лошото беше, че 1/3 от рибите се откачаха по пътя към брега поради голямата дистанция. Е, дори да ги бяхме извадили всички риби, нямаше да променим класирането, защото и Влади и Цеко имаха доста откачени риби. И така в леко, но постоянно темпо не само наваксахме 130 грама пасив от вторите, но и ги минахме с 4,120 кг.
Аз и Теди ловихме само с фидерите, а победителите мъчиха по 30-40 минути с щеките, но видяха, че няма смисъл и се съсредоточиха изцяло на фидера.
Докато имахме леки паузи, пробвахме на мартеничка и извадихме 10-тина риби, но като цяло каракудите си искаха ситния торен. А най-много се гордея, не че сме втори, а че лових в едно темпо с Теди, без да изоставам  8) Определно това е човек, по който всеки може да си свери часовника до къде е стигнал в този риболов  :?: 
Сега ще напиша кой с какво е ловил и какво е хванал:

Сектор 1:

Христо Сапаревски - щека/мач
Георги Сапаревски - фидер
Общо: 6,560 кг - 3 място

Изображение

Сектор 2:

Любо Митрев - фидер
Ники Минчев - фидер
Общо: 5,655 кг - 6 място

Изображение

Сектор 3:

Емил Димитров - щека/мач/фидер
Иван Антов - мач/фидер
Общо: 4,190 кг - 10 място

Изображение

Сектор 4:

Валери Лозанов - фидер
Андрей Николов - щека/мач/фидер
Общо: 4,805 кг - 7 място

Изображение

Сектор 5:

Димитър Ананиев - фидер
Георги Григоров - фидер
Общо: 4,750 кг - 0,200 кг = 4,550 кг/поради улавяне на 3 риби преди сигнала за начало и пускане в живарника/ - 8 място

Изображение

Сектор 6:

Ивайло Захариев - щека/фидер
Емил Василев - щека
Общо: 2,665 кг - 11 място

Изображение

Сектор 7:

Красимир Красимиров - фидер
Димитър Рангелов - фидер
Общо: 4,475 кг - 9 място

Изображение

Сектор 8:

Владимир Крайния - щека/мач
Мариян Георгиев - щека/мач
Общо: 5,775 кг - 5 място

Изображение

Сектор 9:

Васил Венев - фидер
Чавдар Тричков - фидер
Общо: 6,190 кг - 4 място

Изображение

Сектор 10:

Николай Неделков - фидер
Теодор Христов - фидер
Общо: 10,680 кг - 2 място

Изображение

Изображение

Сектор 11:

Владимир Георгиев - фидер
Цветомир Въльовски - фидер
Общо: 14,190 кг - 1 място

Изображение
http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
emo vasilev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от emo vasilev »

Въпреки катастрофалното ни представяне се получи добро и интересно състезание !
Нашият отбор заложи на риболова на късо на щека ,надявайки се през нощта да имаме добри попадения на гъсти риби.Но ....не всичко , което плува се лови - на щеките и мачовете имаше по някое костурче и по някоя дребна каракудка .Основното оръжие беше фидера , но ние там бяхме най неподготвени за съжаление !
Честито на победителите - тези ,които се ориентираха правилно във ситуацията и се доказаха за пореден път .Благодарности на хората , които дойдоха от София и Благоевград .Благодарности и на Ники за организацията и провеждането на състезание от такъв тип.
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

След подробния пост на Ники май и аз трябва да разкажа как ловихме.

Района на състезанието е плитък и предварително бяхме решили да ловим на фидер или фиксиран ваглер. Носехме и щеките, в случай че все пак има дълбочина пред нас, пък била тя и на шеснайстия метър. Забъркахме два вида захранка, основна за кошниците и малко за метод фидер, на които чакахме някой заблуден шаран по време на вечерята.
За кошниците искахме лека, пухкава храна, която да прави облак и да сработва веднага -
кеч, турбо, супер къп и супер мач.
Цецо я ползваше чиста, аз добавих консерва царевица, 250гр бял и много жито.
Вечерната стойка планирахме просто да не изостанем много и да се наспим хубаво за следващия ден. Риболова беше толкова слаб, че без притеснения към 11 седнахме на масата и в 12.30 вече бяхме заспали.
На следващия ден риболова протече точно, както го е описал Ники. Към 10 активните кълванета спряха. Минахме на съвсем малки куки, аз сменях №16-18, Цецо 16 заради по-твърдия фидер. Рискувахме да откачаме много риби, но иначе кълванетата се разреждаха и ставаха трудни за засичане. Няколко часа лових на един бял червей или парче торен със същия размер, после риболова тръгна и минах на тънак торен. Докато времето беше тихо лових добре, но във вятъра се видя колко още имам да уча за фидер риболова. Добре, че Ники и Теди бяха до нас, та да придобия реална представа за нещата.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
СЪНДИ
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от СЪНДИ »

Думите са иЗлИшНи........ :drinkers:
Изображение
Не е важно колко си живял.А как си живял.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Браво!!!!!
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Мнение от Paublo_Eskobar »

Супер се получи,паднахме се тапа и то до много изпечени риболовци.
Аз стартирах с щеката с идеята,че ще налупам костурчета,слънчаци или някоя дребна каракудка за да дръпнеме преди почивката.Както всички знаят няма риболов на щека на 70см дълбочина.Наистина риболова на фидер беше решаващ и трябваше да се откажем от щеки,директни и така нататъка.Аз ползвах за стръв торни червейчета с големината на вердевас или пинки на кука 18.
Откачах рибите,като ненормален от лигавщина,защото не ги кепвах.Поправихме грешката и всяка риба след това беше кепвана и внимателно поставена в живарника.Според мен това беше решаващото.До последно си мислехме че Ники и Теди са ни сложили 2-3 кила отгоре!
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Sme6NIKa
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Sme6NIKa »

СЪНДИ написа:Думите са иЗлИшНи........ :drinkers:
Изображение
Убавци - манекени! :D Бравос на масторите! Ще ги моля да ме запишат за частни уроци... :?
Мерака винаги е по-голям от възможностите....или поне при мен е така!
Tеди
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Tеди »

Еййй Лесициии такива чак па 2-3 кила.....отупахте ни кат мачета ма нема се Чири да е тапишок я... :lol: :lol:

п.п Между другото кебапчетата станаха ма чак вечерта неможах за обед да ги нагласим за което мола да ме извините... :lol: :lol: И да се обадите като тръгнете надоле ейй!
Със Приятели за Риба-БЕЗЦЕННО!
Публикувай отговор

Обратно към “Състезания и Първенства”