Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Качествена ли е тази захранка?
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- фен клуб-скобар
Re: Читава ли е тази захранка?
Така е колега едно Ванде Енде е около 10 лева за килограм, на всеки излет по 2 пакета....
При положение ,че има доста добри захранки по-евтини които не отстъпват по качество.
При положение ,че има доста добри захранки по-евтини които не отстъпват по качество.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Сигурен ли си.N.Dimitrov написа:Така е колега едно Ванде Енде е около 10 лева за килограм, на всеки излет по 2 пакета....
Работата не опира само до каква, а как да я използваме.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- ще става разбирач
Колега тази захранка върши работа , както и всички останали захранки които се продават по магазините , само че зависи как и къде ще се използва . Не бива да се съпоставя със скъпите водещи фирми , защото струва два лева и компонентите в нея са по обикновени. По важно за една захранка е да работи ,според дълбочината ,бистротата , сезона , вида риба ,цвета на дъното ,температурата на водата и т.н. Едно е ясно за по опитните риболовци - всички захранки искат допълнителни екстри за да работят още по добре . Според мен няма лоша захранка , стига да е сравнително прясна , да не е гранясала и мушасала .
И падащата звезда е била изгряваща .
А и да не забравяме, че правилното овлажняване е важно. С него може една и съща захранка да се направи да работи по различен начин.
-
- фен клуб-скобар
Така е дава значение по начина по които е използваме но искам да кажа ,че не само ванде енде става, има и други също така добри а ,че няма място за сравнение между двете си е такаbutnik написа:Сигурен ли си.N.Dimitrov написа:Така е колега едно Ванде Енде е около 10 лева за килограм, на всеки излет по 2 пакета....
Работата не опира само до каква, а как да я използваме.
Абе за пълнеж всякакви захранки стават.Само,че трябва да имаш нещо като основа-Трапер,Вде или пък Сенсас.
ХВАНИ И ПУСНИ!
-
- фен клуб-скобар
Ясно ми е.. Ранътъ прай борбътъ
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Да направим едно обобщение и да въдворим мир.Големите производители на захранки като Сенсас,Ван Ден Енде,Мило,Трабуко,Тубертини,Сону байтс,Динамит байтс,Маруки и да не ги изброявам,че пак ще пропусна нещо,са заложили в екипа си не един опитен риболовец тествайки храните и производните им.Които влагат много усилия в разработките на новите продукти осланяйки се на ДЪЛГОГОДИШНИЯТ си стаж по водоемите.Би било смешно да се сравняват техните храни с която и да е Българска храна.Не,че нашите не събират риба,но при определени условия превъзходството и качеството на вносните храни си казват думата.Един опитен риболовец би могъл с добавянето на някои компоненти значително да подобри качеството им,но дали цената няма да се доближи до тази на вносните.И както се спомена в темата храната се приготвя според дълбочината,според рибите,според течение и т.н.И за мен е по-важно ние да опознаем захранките и при определени ситуации да знаем как да спомогнем за по-резултатен риболов.
И като заключение-последните години масово навлязоха захранки от Полша и Унгария,които също не са за пренебрегване.Дори някои видове техни храни по цена и качество бият и известните марки.
Между нашите производители на захранки също има такива ,които държат на качеството и са се постарали според джоба на риболовеца да направят добри храни.
И като заключение-последните години масово навлязоха захранки от Полша и Унгария,които също не са за пренебрегване.Дори някои видове техни храни по цена и качество бият и известните марки.
Между нашите производители на захранки също има такива ,които държат на качеството и са се постарали според джоба на риболовеца да направят добри храни.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- кирил великий
- разбира нещата
Има нужда да се направи една голяма и постоянна тема за захранките! В този форум има през годините много и интересни теми за захранките. Особено рецептите на колегите за домашните захранки. Но аз си мисля за голяма тема. Тема от типа на тази за водоемите край София, за Асеновград и региона, за язовир Искър на Люсиен (скоро пусната, но развиваща се), за блесните, и за гъбарите. И в тази тема да се обсъждат качествата на КУПЕШКИТЕ захранки, подобрители и бои. Както и комбинациите с домашни захранки и случки на водоемите за тяхната работа.butnik написа:Да направим едно обобщение и да въдворим мир.
Бутник, ти си един от тези няколко души, които можете да поддържате такава тема експертно, но не знам имаш ли и време и желание да направиш и да се занимаваш с такава тема.
Аз поне имам нужда от подобна тема.
-
- фен клуб-скобар
Идеята за темата много ми допадна, защото захранката е много важна част от риболова, както казваше един приятел и колега, за риба отивам без въдици но без захранка не
-
- фен клуб-скобар
Тук също може да се получи доста добра тема, ако се развие.
- кирил великий
- разбира нещата
Ами, да - заглавието става - "Читава ли е тази захранка"? Като се добави нещо от сорта на "Генерална тема за захранки"N.Dimitrov написа:Тук също може да се получи доста добра тема, ако се развие.

-
- фен клуб-скобар
Има доста колеги които наистина ама наистина си разбират много от захранки и все си мисля ,че биха споделили малко опит.
- кирил великий
- разбира нещата
Прав си, разбира се. Не ми се иска да изброявам имена на колеги от форума, чиито прочетени тук съвети съм ползвал, за да не изпусна някои. Дано да се ентусиазират и да имаме една такава систематична тема.Има доста колеги които наистина ама наистина си разбират много от захранки и все си мисля ,че биха споделили малко опит.
-
- фен клуб-скобар