1001-вия с въпрос за тежести за плувка

Подфорум за начинаещите риболовци, които тепърва навлизат в необятните пространства на риболова.

Модератор: sapuna

Аватар
Божидар Терзиев
новобранец
новобранец

Re: 1001-вия с въпрос за тежести за плувка

Мнение от Божидар Терзиев »

Довечера ще снимам и макарата и въдицта. Като нищо може да е шаранджийска и да стане хептен... :) :) :)
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Изображение
С тия плувки къде ловиш,че много неясно пишеш.Ако ловиш на стоящи води само така ще :lol: :lol: :lol:
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
Божидар Терзиев
новобранец
новобранец

Плувката, макарата и въдицата (Rico marina, че не се вижда надписа). Тия плувки дето ги бях дал на картинката бяха само за илюстрация.Плувката е Боби Фишер- 3 грама. Бях написал 2 преди, ама съм се объркал явно:)
За ходенето-ходя на язовира на един приятел. Засега :)
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Така на първо гледане макарата си иска пълнене, а и тази сопа на мен поне ми идва с малка дължина и голяма акция, поне за плувкарстване. Инак плувката според мен става /не че няма и по-добри/.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
Божидар Терзиев
новобранец
новобранец

Макарата е повече от ясно, че иска още корда. Акцията, доколкото прочетох, наистина е голяма... Ако не бъркам- едната цифра посочва чувстителността, втората колко тежест можеш да "хвърлиш" без да се счупи върха и с "твърда" въдица сезамятало по-надалече. Ако бъркам, ще съм повече от щастлив да науча правилната дефиниция. Относно дължината.... Защо е нужно да е по-дълга въдицата? Не се заяждам, наистина ми е любопитно да знам. Заради възможността за по-далечно замятане или има и друга причина? А плувката- "стартова" плувка от 2 кинта :) колкото, толкова :)
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

[imghttp://www.nariba.com/forum/download/file.php? ... f5826d2cf2][/img]
Тази въдица е за всичко друго,но не и за плувка,поне в моите очи изглежда така.
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Божидар Терзиев написа:Макарата е повече от ясно, че иска още корда. Акцията, доколкото прочетох, наистина е голяма... Ако не бъркам- едната цифра посочва чувстителността, втората колко тежест можеш да "хвърлиш" без да се счупи върха и с "твърда" въдица сезамятало по-надалече. Ако бъркам, ще съм повече от щастлив да науча правилната дефиниция. Относно дължината.... Защо е нужно да е по-дълга въдицата? Не се заяждам, наистина ми е любопитно да знам. Заради възможността за по-далечно замятане или има и друга причина? А плувката- "стартова" плувка от 2 кинта :) колкото, толкова :)
Бъркаш, това е границата от грамажите които може да понесе сопата, оптималния вариант, а относно дължината....., че то си е близко до акъла - по-дълга сопа - по-дълго рамо на лоста - по -далечно мятане при замах /ако всичко друго е подбрано както требе/.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
Божидар Терзиев
новобранец
новобранец

@antivik: Предположих аз, че дължината ще е заради по-дългото рамо ;) <по-дълго рамо- при еднаква ъглова скорост<еднакво замятане> има по-голяма периферна скорост=> по-голямо ускорение=> по-далечно замятане <"ако всичко друго е подбрано както си требе", разбира се>, ама рекох да си попитам :) Хем лаф да става, хем пък- може да има и друга причина, която да ми убягва.
"...това е границата от грамажите които може да понесе сопата...
" - Защо има 2 цифри? Долна и горна граница? "Понасянето" на даден материал не се ли указва само с горна граница? Така, всичко под тая граница е поносимо... Или голямата цифра е границата, а малката е оптималната тежест?

@butnik: Според това което видях<прочетох> си повече от прав, че тая въдица не е баш за плувка :), ама пък е харизана, а на харизан кон.... :)
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Харизана и какво от това,аз не бих ловял с нея на плувка по какъвто и да е повод.За 30-на лева има добри въдички тип болонезки/4м/.
Публикувай отговор

Обратно към “Въпроси и съвети при ловенето на риба”