Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Търся помощ от вас рибарите :)
Модератор: dantho.mihov
Re: Търся помощ от вас рибарите :)
Мдаа. Ходихме на язовира с палатки двама от моите приятели бяха на косъм и 2 кошници на косъма нямаше бутване. Разговарях с друг наистина човек, който е много запален от много години по риболова и той каза, че е бил запален на косъм, но колкото пъти ходил на косъма бутване няма, а само на кошничката. Утре ми идват сигнализаторите и две твърди пръчки по 3.30 метра, а макарите ги гледах мислех, че не стават, а те побират повече жилка от колкото предполагах.
Другия път да вкиснеш царевица, поне седмица преди излета 3-4 кофи, да захраниш обилно, после слагаш косъма, оборудваш се с ракия и салата и чакаш, ако не ти се пие ракия, вади плувката и къцай дребосък за кеф. шаранджийството не е лесна работа, убедих се вече, много излети и много търпение трябва, и както се казва упорития труд винаги се възнаграждава.rdlegy написа:Мдаа. Ходихме на язовира с палатки двама от моите приятели бяха на косъм и 2 кошници на косъма нямаше бутване. Разговарях с друг наистина човек, който е много запален от много години по риболова и той каза, че е бил запален на косъм, но колкото пъти ходил на косъма бутване няма, а само на кошничката. Утре ми идват сигнализаторите и две твърди пръчки по 3.30 метра, а макарите ги гледах мислех, че не стават, а те побират повече жилка от колкото предполагах.

По-голям шаран от рибаря няма...
- CERRUTI
- сериозен играч
Много зависи дали ще уцели момента и подходящия човек,аз уцелих един наркоман с два куфара с такъми-за 20кинта-макара Дайва(японска),3кохера(американски),5пакера маркови куки,и сигурно половин кило олова.simeon16022006 написа:Бaш нa битaкa шa гризне дървото.Днес го
споходих -.пълно с износени боклуци.
И то нa цени дето шa си вземе достa приличнa
новa мaкaрa.Дa пусне ЛС нa Sapuna и ще му
измисли нрщо подходящо.

- SBANKOV
- ще става разбирач
rdlegy написа:Мдаа. Ходихме на язовира с палатки двама от моите приятели бяха на косъм и 2 кошници на косъма нямаше бутване. Разговарях с друг наистина човек, който е много запален от много години по риболова и той каза, че е бил запален на косъм, но колкото пъти ходил на косъма бутване няма, а само на кошничката. Утре ми идват сигнализаторите и две твърди пръчки по 3.30 метра, а макарите ги гледах мислех, че не стават, а те побират повече жилка от колкото предполагах.
Я сподели от кой край на България си и се организирай с колегите от там, това ще ти е най полезно като опит, ако си в София би ми било приятно да се организираме и заедно за риболов.
Детето в мен продълажва да си играе с кибрит, но – странно – вече иска и пура, и Chivas...
За съжаление не съм от София, но си имам приятел рибар голям. Сега да ви попитам нещо. Другата седмица сигурно ще ходя отново да един язовир, който е изключително дълбок и няма плитко никъде. Само на тапа бута. Та, ако сложа 50 грама тапа + кошничка и 2 куки ще издържи ли 0.25 жилка, която навих тази седмица НОВА или ще ми трябва по-дебела?
-
- фен клуб-скобар
Колега направи си един излет с SBANKOV не го познавам лично ама съм сигурен ,че ще има какво да учиш от него, пък и виж с какво желание те кани на съвместен.
На мен това не ми е проблем, но е от София човека. Главния ми въпрос е като рибата играе повече на повърхността, защото на дънните нямаше и бутване става ли за тапа или някакъв друг алтернативен метод? На тапа изпуснахме нещо огромно, но ако има други монтажи, за които се сещате казвайте. Просто язовира е основан на вирове и е много дълбоко, а рибата играе на повърхността
-
- фен клуб-скобар
Тапа за шаран
не знам дали съществува такъв монтаж, ама аз не съм чувал досега.
Може и да има....

Може и да има....
- larybalky
- научил се да хвърля
Има има.Има специални плувки на които в долния край има пружина.Ползва се за риболов близко до повърхноста.
Мераклия
В дъблок водоем около 12 метра на дънно и да искаш лятото нямаш бутване затова и ловим на тапа с кошничка и газирана захранка. Може би ще пробваме на комбайна