Още един начинаещ

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
S.Delchev
фен клуб-скобар

Re: Още един начинаещ

Мнение от S.Delchev »

Оооооооооо,не колега наистина съжелявам,не наистина ,изобщо не видях че това е среден пръст ,честно ,приеми искерените ми съжаления,сбъркал съм емотикона,наистина съжалявам....
All great things are simple,and many can be expressed in single words: Freedom,Justice,Honor,Duty,Mercy,Hope.
-Winston Churchill
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

И аз връткам едно Ексиидче 2-7 и съм с много добро впечатление от него.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
nabeden ribar
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nabeden ribar »

S.Delchev написа:Здравейте колеги,ето че и аз реших да започна с спининга,като за начало съм хвърлял преди това спининг,наясно съм горе-долу доста изчетох из форума,та време е да избера пръчката,спрял съм се на тази http://www.riboco.com/index.php?mod=product&show=1896" onclick="window.open(this.href);return false; , или някоя в г/д този ценови клас,но за акцията не съм много сигурен,ще използвам пръчката най-вече на Марица,за кефали,и понякога на язовир, за щуки с г/д към 1-2 кг,мислех за 5-25 ,но не е ли доста,знам че принципно за язовир и за река се използват различни пръчки,но засега финансовото положение не е много добре,а и ако може да ме насочите какво воблери/блесни /клатушки трябва да си взема като за начало
Аз бих те посъветвал първоначално да вземеш такъм или за щука, или за кефал, като по-нататък си вземеш и другия. Това дето си го намислил не е много добър вариант, рискуваш в крайна сметка да вземеш нещо което е не е подходящо нито за кефал, нито за щука. Учудвам се че толкова хора подкрепиха идеята.
Все пак ако решиш да вземаш универсалната въдица, според мен подходящата дължина е 2.44м ,реален тест близък до 5-15 гр, бърз строй (fast). Моето предложение е тика графит с акция 1,77 - 7 гр. Пръчката има достатъчно мощ да се бори с 2кг че и по-големи щуки, и съответно достатъчна чувствителност че да усещаш 2-ри номер блесна. Реалната горна граница е около 15 гр. Но пак казвам че покупка на такъв спининг е голям компромис.
Аватар
S.Delchev
фен клуб-скобар

Мнение от S.Delchev »

Да,съгласен съм наистина закупването на “универсална“ въдица е компросмис,аз съм решил след време да взема едно качествено (1-7)но това ще е по-нататък,аз вече я поръчах (5-20) ,благодаря на всички за мненията,а като “+“ смятам че е това че ще е мека,няма да вади по-малките рибета като “кол“
All great things are simple,and many can be expressed in single words: Freedom,Justice,Honor,Duty,Mercy,Hope.
-Winston Churchill
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”