Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

как се справяте със студа ?
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
- kapsula
- вече хвърля и на тежко
Re: как се справяте със студа ?
Някой използва ли термо бельо?
Мисля да си заприходя ама незнам какво
има доста видове.
Мисля да си заприходя ама незнам какво

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Вземи си марково и дебело, има защо. Тънките са за туристи, планинари и всякакви други персони, които прекарват деня в движение.kapsula написа:Някой използва ли термо бельо?
Мисля да си заприходя ама незнам каквоима доста видове.
Погледни тези на Корум, за да се ориентираш.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- begleca_sv
- кандидат преподавател
последно мин година спах на 3 градоса без палатка на Стамболиеца брезент шалте китеник сгънат на две това е под мен завивам се с олекотена завивка и пак китеник зимни дрехи ка4улки шапки и две кила вино на вечер !
Обичам природата, но не само на картинка !!!
Това е истината + свински гърди на скараbegleca_sv написа: две кила вино на вечер !
написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.
- begleca_sv
- кандидат преподавател
без майтап не съм разбрал кога се съмна и не почуствах студ но бях мн облечен зимни камуфлажи и китеници през глава и вълнените чорапи на баба :d
- краси12345678
- ще става разбирач
Здравей колега,втора година използвам тези дрехи на NorFin и съм много доволен. Комплект thermal http://ribibg.com/shop/s_preview_pic.ph ... duct=22780," onclick="window.open(this.href);return false;, плюс термо бельо,шапка ,термо чорапи и ръкавици.,, https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater.,,,,,," onclick="window.open(this.href);return false;, https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater" onclick="window.open(this.href);return false;
Който нож вади сам пада в него.
- io6kata
- вече хвърля и на тежко
Така е аз си купих от Lidl някакви тънки боклуци и за нищо не стават ...chirusa_bg написа:Вземи си марково и дебело, има защо. Тънките са за туристи, планинари и всякакви други персони, които прекарват деня в движение.kapsula написа:Някой използва ли термо бельо?
Мисля да си заприходя ама незнам каквоима доста видове.
Погледни тези на Корум, за да се ориентираш.
- begleca_sv
- кандидат преподавател
за около 0 градоса зимните камуфлажи или скиорска екипировка !
Неопрена не става,ако стоиш на едно място. Продават се разни "уормъри",за ръце,за крака,за тяло...държат по 6-7 часа и повече,което си е достатъчно за един зимен риболов. Говоря за температури под нулата.Над нулата е лесно,повечко дрехи и така... 
И за колегите,които казват,че зимата се ловят дребосъци...риби по 1-2 килограма стоящи в течението и уловени с повод 0.10 и малка кука хич не са дребни.

И за колегите,които казват,че зимата се ловят дребосъци...риби по 1-2 килограма стоящи в течението и уловени с повод 0.10 и малка кука хич не са дребни.

В тоз гьол,риба няма!
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Повечко дрехи ,не значи по топлосирака написа:...,повечко дрехи и така...

Аз там съм пораснал...
Принципно , колкото повече слоя дрехи носите ( дори и да са тънки) , толкова по топло ще ви е на тялото
За истински студените дни много телесна топлина се губи от главата - затова хубавата зимна плетена шапка е задължителна
Относно краката ,които най-често първи измръзват
- ботушите на Лемиго едва ли имат алтернатива .Поздрави

Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
Както е казал и колегата преди мен...значи.bobo_33333 написа:Повечко дрехи ,не значи по топлосирака написа:...,повечко дрехи и така...

А за ботушите лемиго,виждал съм как се разпарят на остър камък,доста лесно.

В тоз гьол,риба няма!
http://ribibg.com/shop/index.php?p=s_ge ... ubgroup=88" onclick="window.open(this.href);return false; взех си тези и първи впечатления -топли и леки . Тия дни ще ги пробвам и за цял ден на риба
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Не топли,ами много топли,ако си на едно място ,без голям преход пеша,става и с термочорапа,ама ако движиш много пеш ,ще ти се сварят краката,още не толкова студено.Dimy написа:http://ribibg.com/shop/index.php?p=s_ge ... ubgroup=88 взех си тези и първи впечатления -топли и леки . Тия дни ще ги пробвам и за цял ден на риба
А се изпотяват доста краката при движение ,за това ги нося без термочорапа,само с едни хавлиени чорапи...
Инъче се мокри -изпотява,само термочорапа от външната страна към ботуша...
Има маркови дрехи с мембрани,разни с трмо-фолио,поларчета и др модерни технологии,дето е по топло с тях,отколкото да се навлечеш с 5 фанели,шуби,габини от на баба времето...Както е казал и колегата преди мен...значи.
А за ботушите лемиго,виждал съм как се разпарят на остър камък,доста лесно.![]()
Колкото до разпарянето на ботушите,наистина трябва да се вардят от остри предмети и драки.Наби ми се чеп ,като фас в подметката,като газих пролетес в едни драки -проби я ,добре че не стигна до крака.докато беше вътре не пускаше вода,но ми убиваше и дразнеше ,че твърдичко,като ги извадих ,чак тогава взе да пропуска вода Инъче ако е по малка дупка,около 3-4мм,от трън, колкото клечка за зъби ,се самозатваря и не пуска вода...
Тва за Ботуши Lemigo Greenlander,
Арктиката са с малко по дебела и по твърда подметка и 108 лв са много пари,инъче 84 лв звучи по добре

Има и по здрави вече

http://www.fishingtime.bg/Botushi-Lemig ... 827,b=1%29
Последно промяна от bobo_33333 на Пет Окт 31, 2014 4:33 pm, променено общо 1 път.
Аз там съм пораснал...
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Държат до минус 5-6 градуса.
За сериозен студ си трябват сериозни обувки.
За сериозен студ си трябват сериозни обувки.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.