Ботуши или ботуши+ термо чорап за студено време

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Аватар
ilian58
новобранец
новобранец

Re: Ботуши или ботуши+ термо чорап за студено време

Мнение от ilian58 »

Имам такива ботуши от 4-5 сезона от http://www.megafishing.bg" onclick="window.open(this.href);return false; и не бяха евтини, но си заслужават парите. Навсякъде край реките и водоемите има трънаци и храсти и не са се пробили още. И аз имах такива притеснения. Леки са и държат топло в най-студено време / при -25 градуса за 9 часа - краката топли/ - изпитано, не запарват. Най-много 1 номер + си вземете. Без техния чорап наистина хлопат. На лед всяка обувка се хлъзга, сложете си "котки" и проблема изчезва.
Valio_ribata
новобранец
новобранец

Мнение от Valio_ribata »

Колеги каде в София мога да ги разгледам тез ботуши.
Петър Недев
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Петър Недев »

Аз имам същия модел на Лемиго. И аз нося 43 ,а си поръчах 44. Наистина кракът ми се мандахерца вътре. Взимай си който номер носиш. С чорапа е голяма жега,не се издържа. Нося го само зимата в най големите студове,и пак краката ми се изпотяват. един приятел си ги съдра на колче от палатката. Лесно се къса каучука. Ако си ги пазиш,ще им се радваш много време.
Когато няма риба.......не кълве!
Аватар
кирил великий
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от кирил великий »

Такива ботуши си взех миналата Нова Година, "заразен" от темата, която пусна Г. Петков. Гледах няколко клипа от Русия, където едни се оплакваха, че са скапани, пък други ги хвалиха, че са добри. И няккакви си взех за -70 градуса ги рекламираха "Лемиго". Към 70 лв. цена бяха - по левче на минусов градус, нищо работа. Взех си ДВА номера по големи. И някакви като партенки има вътре в ботушите, лъскави неща по самия ботуш. Натиках си краката в тях и ... не можех да надена горната част. Немедлено изхвърлих тия лъскави дебели партенки в кофата. След това ботушите не ги обух нито веднъж, защото, както всички помним, нямаше ни сняг, нито студ. И сега тези чисто нови ботуши отлежават в някой гардероб. Надявам се като стане сняг да ходя с тях за пъстърви на платено и да не потропвам по снега. Ще ги ползвам с дебели чорапи, а усетя ли студ и тия ботуши ще последват партенките.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

Петър Недев написа:Аз имам същия модел на Лемиго. И аз нося 43 ,а си поръчах 44. Наистина кракът ми се мандахерца вътре. Взимай си който номер носиш. С чорапа е голяма жега,не се издържа. Нося го само зимата в най големите студове,и пак краката ми се изпотяват. един приятел си ги съдра на колче от палатката. Лесно се къса каучука. Ако си ги пазиш,ще им се радваш много време.
Тоест колега казваш, че ти се изпотяват краката, когато не е под нулата?
Изображение
Аватар
batceco
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от batceco »

Колеги взех си и аз ботушите Лемиго и на втория им риболов - на овчарица, успях да ги скъсам - на дъното има дупка като от пирон. Мога да си ходя с тях - пак топлят, но влезна ли във водата пропускат през дупката. Дайте акъл с какво да ги залепя дупката е много малка - отдолу на подметката :?:
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

batceco написа:Колеги взех си и аз ботушите Лемиго и на втория им риболов - на овчарица, успях да ги скъсам - на дъното има дупка като от пирон. Мога да си ходя с тях - пак топлят, но влезна ли във водата пропускат през дупката. Дайте акъл с какво да ги залепя дупката е много малка - отдолу на подметката :?:
Моментно лепило -гел.
Вкарваш в дупката ,стискаш и изтегляш леко,оставяш 24 часа...
поне моите така залепих-дупка от чеп като фас
Аз там съм пораснал...
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

Мнение от Красимир Атанасов »

Каквито и ботуши да си вземеш с времето краката ще ти измръзнат!
Особено ако стоиш неподвижен на едно място.
След като си закупиш качествени ботуши и чорапи помисли за изолация между краката и земята.Забелязал съм, че така правят колеги при подледения риболов. Тук при мен в скандинавието компромис със тези неща не се правят. Нещата са доста качествени и вършат много работа.
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

А това някой пробвал ли го е http://www.tashev.bg/shop/product_info. ... ticles=910?
Според мен измръзването на краката не се дължи само на обувките, а и на оросяването, но то е свързано с движението, а пък ние на риба не се движим много активно освен ако не сменяме мястото. Аз понеже съм и скиор и до сега не съм попадал на обувки, които да ме топлят докато тъпча на едно място. Та за това се питам тези уормъри няма ли повече да помогнат в комбинация с топло чайче?
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

Не съм ги ползвал,но са ми казвали,че вършат работа.
Изображение
Изображение
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

Красимир Атанасов написа:Каквито и ботуши да си вземеш с времето краката ще ти измръзнат!
Особено ако стоиш неподвижен на едно място.
След като си закупиш качествени ботуши и чорапи помисли за изолация между краката и земята.Забелязал съм, че така правят колеги при подледения риболов. Тук при мен в скандинавието компромис със тези неща не се правят. Нещата са доста качествени и вършат много работа.
Взех си Lemigo Greenlander. При температура на въздуха 2-4 градуса и с 2 дебели обикновени чорапа за неподвижен риболов от 8 часа - никакво усещане за студ.
Изображение
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

Колега kasabinho,за такива температури ботушите ти са идеални.И аз ползвам същите.А Краси говори според мен за доста по - ниски температури!
Изображение
Изображение
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

Мнение от Красимир Атанасов »

kasabinho написа: Взех си Lemigo Greenlander. При температура на въздуха 2-4 градуса и с 2 дебели обикновени чорапа за неподвижен риболов от 8 часа - никакво усещане за студ.
Тук при тези температури си е пролет :mrgreen:
Аз говоря за оня студ,където като кихнеш и усещаш пирони в гърлото.
Преди доста години когато станах ловец си купих едни ботуши от вече несъществуващият в Бургас магазин за гуми на Видиа или Видия не съм сигурен как точно се изписва.
Наши Бг ботуши,е няма такова здраво животно,заклевам се.
След време ходих пак да ги търся но вече бяха го затворили.
И като заставах на пусия си изчиствах един периметър около мен за да стъпя на земята,иначе ако са зарити със сняг и лед и трябва да стоя около час на едно място и ставаш на кокал,колкото и да са топли ботушите.
Та според мен след като си купиш това което решиш мисли за излоция между теб и земята,а ако имаш движение в цялата работа за която ги купуваш няма да имаш проблем,движи ли се кръвта ще са ти топли краката.
От тези Лемиго чувам само добри отзиви и са на приемлива цена.
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

Lemigo имат различни модели на различни цени за различни нужди.

http://www.voblershop.com/aksesoari/115/
Изображение
Изображение
Dimy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Dimy »

Аз нещо се разочаровах от Леминго . , пак си ми мръзнат краката , като седя на едно място
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”