Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Ботуши или ботуши+ термо чорап за студено време
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
Re: Ботуши или ботуши+ термо чорап за студено време
Имам такива ботуши от 4-5 сезона от http://www.megafishing.bg" onclick="window.open(this.href);return false; и не бяха евтини, но си заслужават парите. Навсякъде край реките и водоемите има трънаци и храсти и не са се пробили още. И аз имах такива притеснения. Леки са и държат топло в най-студено време / при -25 градуса за 9 часа - краката топли/ - изпитано, не запарват. Най-много 1 номер + си вземете. Без техния чорап наистина хлопат. На лед всяка обувка се хлъзга, сложете си "котки" и проблема изчезва.
-
- новобранец
Колеги каде в София мога да ги разгледам тез ботуши.
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Аз имам същия модел на Лемиго. И аз нося 43 ,а си поръчах 44. Наистина кракът ми се мандахерца вътре. Взимай си който номер носиш. С чорапа е голяма жега,не се издържа. Нося го само зимата в най големите студове,и пак краката ми се изпотяват. един приятел си ги съдра на колче от палатката. Лесно се къса каучука. Ако си ги пазиш,ще им се радваш много време.
Когато няма риба.......не кълве!
- кирил великий
- разбира нещата
Такива ботуши си взех миналата Нова Година, "заразен" от темата, която пусна Г. Петков. Гледах няколко клипа от Русия, където едни се оплакваха, че са скапани, пък други ги хвалиха, че са добри. И няккакви си взех за -70 градуса ги рекламираха "Лемиго". Към 70 лв. цена бяха - по левче на минусов градус, нищо работа. Взех си ДВА номера по големи. И някакви като партенки има вътре в ботушите, лъскави неща по самия ботуш. Натиках си краката в тях и ... не можех да надена горната част. Немедлено изхвърлих тия лъскави дебели партенки в кофата. След това ботушите не ги обух нито веднъж, защото, както всички помним, нямаше ни сняг, нито студ. И сега тези чисто нови ботуши отлежават в някой гардероб. Надявам се като стане сняг да ходя с тях за пъстърви на платено и да не потропвам по снега. Ще ги ползвам с дебели чорапи, а усетя ли студ и тия ботуши ще последват партенките.
Тоест колега казваш, че ти се изпотяват краката, когато не е под нулата?Петър Недев написа:Аз имам същия модел на Лемиго. И аз нося 43 ,а си поръчах 44. Наистина кракът ми се мандахерца вътре. Взимай си който номер носиш. С чорапа е голяма жега,не се издържа. Нося го само зимата в най големите студове,и пак краката ми се изпотяват. един приятел си ги съдра на колче от палатката. Лесно се къса каучука. Ако си ги пазиш,ще им се радваш много време.

Колеги взех си и аз ботушите Лемиго и на втория им риболов - на овчарица, успях да ги скъсам - на дъното има дупка като от пирон. Мога да си ходя с тях - пак топлят, но влезна ли във водата пропускат през дупката. Дайте акъл с какво да ги залепя дупката е много малка - отдолу на подметката 

- bobo_33333
- кандидат преподавател
Моментно лепило -гел.batceco написа:Колеги взех си и аз ботушите Лемиго и на втория им риболов - на овчарица, успях да ги скъсам - на дъното има дупка като от пирон. Мога да си ходя с тях - пак топлят, но влезна ли във водата пропускат през дупката. Дайте акъл с какво да ги залепя дупката е много малка - отдолу на подметката
Вкарваш в дупката ,стискаш и изтегляш леко,оставяш 24 часа...
поне моите така залепих-дупка от чеп като фас
Аз там съм пораснал...
- Красимир Атанасов
- учете се от него
Каквито и ботуши да си вземеш с времето краката ще ти измръзнат!
Особено ако стоиш неподвижен на едно място.
След като си закупиш качествени ботуши и чорапи помисли за изолация между краката и земята.Забелязал съм, че така правят колеги при подледения риболов. Тук при мен в скандинавието компромис със тези неща не се правят. Нещата са доста качествени и вършат много работа.
След като си закупиш качествени ботуши и чорапи помисли за изолация между краката и земята.Забелязал съм, че така правят колеги при подледения риболов. Тук при мен в скандинавието компромис със тези неща не се правят. Нещата са доста качествени и вършат много работа.
А това някой пробвал ли го е http://www.tashev.bg/shop/product_info. ... ticles=910?
Според мен измръзването на краката не се дължи само на обувките, а и на оросяването, но то е свързано с движението, а пък ние на риба не се движим много активно освен ако не сменяме мястото. Аз понеже съм и скиор и до сега не съм попадал на обувки, които да ме топлят докато тъпча на едно място. Та за това се питам тези уормъри няма ли повече да помогнат в комбинация с топло чайче?
Според мен измръзването на краката не се дължи само на обувките, а и на оросяването, но то е свързано с движението, а пък ние на риба не се движим много активно освен ако не сменяме мястото. Аз понеже съм и скиор и до сега не съм попадал на обувки, които да ме топлят докато тъпча на едно място. Та за това се питам тези уормъри няма ли повече да помогнат в комбинация с топло чайче?
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Не съм ги ползвал,но са ми казвали,че вършат работа.

Взех си Lemigo Greenlander. При температура на въздуха 2-4 градуса и с 2 дебели обикновени чорапа за неподвижен риболов от 8 часа - никакво усещане за студ.Красимир Атанасов написа:Каквито и ботуши да си вземеш с времето краката ще ти измръзнат!

- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Колега kasabinho,за такива температури ботушите ти са идеални.И аз ползвам същите.А Краси говори според мен за доста по - ниски температури!

- Красимир Атанасов
- учете се от него
Тук при тези температури си е пролетkasabinho написа: Взех си Lemigo Greenlander. При температура на въздуха 2-4 градуса и с 2 дебели обикновени чорапа за неподвижен риболов от 8 часа - никакво усещане за студ.

Аз говоря за оня студ,където като кихнеш и усещаш пирони в гърлото.
Преди доста години когато станах ловец си купих едни ботуши от вече несъществуващият в Бургас магазин за гуми на Видиа или Видия не съм сигурен как точно се изписва.
Наши Бг ботуши,е няма такова здраво животно,заклевам се.
След време ходих пак да ги търся но вече бяха го затворили.
И като заставах на пусия си изчиствах един периметър около мен за да стъпя на земята,иначе ако са зарити със сняг и лед и трябва да стоя около час на едно място и ставаш на кокал,колкото и да са топли ботушите.
Та според мен след като си купиш това което решиш мисли за излоция между теб и земята,а ако имаш движение в цялата работа за която ги купуваш няма да имаш проблем,движи ли се кръвта ще са ти топли краката.
От тези Лемиго чувам само добри отзиви и са на приемлива цена.
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Lemigo имат различни модели на различни цени за различни нужди.
http://www.voblershop.com/aksesoari/115/
http://www.voblershop.com/aksesoari/115/

Аз нещо се разочаровах от Леминго . , пак си ми мръзнат краката , като седя на едно място