За въдиците St. Croix

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
dancho.danev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: За въдиците St. Croix

Мнение от dancho.danev »

В това,че искаш да си купиш Авид няма нищо лошо. Пръчката не е лоша и в моя роден град Ст.Загора е издигната в култ. Само колегата Валентин Кичуков има 5бр. а познавам още доста народ с по 4-5бр.Модератора съвсем точно е посочил всичките му плюсове пред старата ти пръчка но и неговият минус. А именно по-малката дистанция която ще постигаш с него. Ако това не ти е проблем защо да не си направиш един подарък?
Поздрави и успех с покупката.
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

Вуйчо-Ваньо написа:,но все си мисля,че на края ще стигна до АВИД-а и по тая причина се допитвам до знаещите и ползващите тези въдици.

Аз ползвам AVS90MHF2 от няколко години. Задават се доста почивни дни,обади се за един съвместен излет и мятай ,съпоставяй и мисли колко ти е кеф.
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
Аватар
Мрак
новобранец
новобранец

Мнение от Мрак »

dancho.danev написа:В това,че искаш да си купиш Авид няма нищо лошо. Пръчката не е лоша и в моя роден град Ст.Загора е издигната в култ. Само колегата Валентин Кичуков има 5бр. а познавам още доста народ с по 4-5бр.Модератора съвсем точно е посочил всичките му плюсове пред старата ти пръчка но и неговият минус. А именно по-малката дистанция която ще постигаш с него. Ако това не ти е проблем защо да не си направиш един подарък?
Поздрави и успех с покупката.
Данчо,да ти кажа един стар виц за теорията и практиката:

Вървят двама лекари през полето и си приказват.По едно време минава старец който върви странно.Кърши се в кръста и определено изпитва някакви затруднения.
-Ето колега -казал единия лекар-типичен пример за ишиас.
-Не съм съгласен колега-отвърнал другия.Мисля че е лумбаго.
Поспорили малко и решили да питат стареца за да видят кой е прав.
Настигнали го и попитали
-Извинявай дядо колегата мисли че имаш лумбаго,аз пък мисля че имаш ишиас.Какъв ти е проблемът за да решим кой е прав.
-Абе момчета и аз мислех,че само ще пръдна обаче се насрах.Та затуй ходя така :D

Малко се разминават теорията с практиката :wink:

Това,което СЪВСЕМ ТОЧНО е посочил модератора е " По отношение дължината на кастинга с Триумфа може да постигнеш относително по-дълга такава" ,което не значи,че Триумфа мята повече от Авида.
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

Коце,благодаря за поканата,но се очертава доста да пообикалям през почивните дни със семейството и много вероятно да не съм в Пловдив.
Иначе много ме заинтригувахте с този по - малък кастинг с АВИД-а отколкото с ТРИУМФ-а.Няколко колеги вече го споменават.На какво точно се дължи това и до колко разлика може да се очаква между двете в това отношение?
Изображение
Изображение
Аватар
franky
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от franky »

С по-меки пръчки, които работят с цялата бланка при замятане, по-лесно се постига голяма дистанция, няма как да е другояче, заради ефекта на катапулта. Най-лош кастинг имат тези пръчки, които се сгъват само при върха, дори и при натоварване. Авидът все пак не е дърво и при по-силно замахване, ще включи по-голяма част от бланката и няма да е толкова зле, предполагам, че разликата с триумфа ще е пренебрежимо малка.
Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

И аз това се чудя - нали все пак и двете са 86MHF2!Толкова ли е по - твърд АВИД-а от ТРИУМФ-а при уж еднакви показатели?

ПП:Към модератора:Нещо конкретно ли имаш предвид ако я купувам нова да е от он-лайн магазин а не от физически такъв или просто така?
Изображение
Изображение
Аватар
radogagov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от radogagov »

Такава дистанция се постига с Авид 2,93 или 3,23м. с глава 20гр.

Изображение

Справка темата на Вальо: http://www.nariba.com/forum/viewtopic.p ... &start=105 Все пак той замята доста яко, но фактите са си факти :)
Изображение Изображение Изображение
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

:shock: Не съм мислил,че това е възможно!!!
Изображение
Изображение
Аватар
webfusion
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от webfusion »

3.23 е пръчката. 7-21 акция, макарата е много напълнена, конеца варивас 1 (чисто нов) . Условията бяха идеални при тестовете, това е най-добрият резултата към 90+ метра. Примамката не е потънала. При хвърлянето напън колкото може :)
Аватар
freeman.bg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от freeman.bg »

Ако може да се възползвам от темата, че се сдобих с един Авид 2,01м. 75гр. и мислех да му сложа карбонов Заубер 1000. Но сега като се замисля той е 270гр. дали няма да му е малко тежък, и ако някой има опит с пръчлето да каже с колко грама се получава добър аванс. Бюджета ми е 180лв. Благодарско!
Аватар
franky
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от franky »

freeman.bg написа:Ако може да се възползвам от темата, че се сдобих с един Авид 2,01м. 75гр. и мислех да му сложа карбонов Заубер 1000. Но сега като се замисля той е 270гр. дали няма да му е малко тежък, и ако някой има опит с пръчлето да каже с колко грама се получава добър аванс. Бюджета ми е 180лв. Благодарско!
Този Авид се усеща добре с макари до 240-250гр някъде, но по-добре по-лека. Според мен, пръчката заслужава по-класна макара, за каквато споменатият бюджет идва нисък. Най-добре я ползвай с въпросния Заубер, докато събереш парици за по-хубава такава. Ако пък държиш сега да вземеш макара за нея, виж Ryobi Slam или Daiwa Exceler Z за една идея повече пари.
Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”