Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Счупена макара Осако
Модератор: emo vasilev
- empar
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: Счупена макара Осако
От вносителя знам, че части няма. Това са макари, които се поръчват на кило...няма как да очакнате каквито и да са части. Намери някой стругар да ти направи идентична с повредената част. Друга опция няма. Части и сервиз....от среден клас Шимано нагоре. 

'начиии толко' много кълвеше....хвърляш-вадиш, хвърляш-вадиш и по едно време толко' се разкълва, че немаш време да хвърлиш.....САМО ВАДИШ!!!
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Работата не е само стругарска и тоя детайл няма кой да го направи за без пари.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- borislav_v
- новобранец
стругар може да направи тялото и отвора засечката за оста ще си я направя сам като нагрея тялото с оксижен вкарам оста вътре и пречукам леко та да се свие по нея единствено зъбите горе няма да мога да направя но те са за щтракането на пластината когато е разхлабен аванса което и да го няма не е голяма болка защото така или иначе когато е отворен въдицата ми е на стоика със сигнализатори а като го затворя вече работя със предния аванс които си има отделна щтракалка а иначе е много лесно да се преработи макарата и без тази част но ще остане само със преден аванс а аз искам да си ползвам и двата другата седмица ще я дам на стругаря във фирмата да ми направи часта че в момента е в отпуск и ще пиша какви са резултатите
- antivik
- кандидат преподавател

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- empar
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
В крайна сметка може да се окаже, че изработката на частта ще ти стъпи на цена по-висока от тази на самата макара. Просто не купувайте такива макари. Евтиното винаги излиза скъпо.
'начиии толко' много кълвеше....хвърляш-вадиш, хвърляш-вадиш и по едно време толко' се разкълва, че немаш време да хвърлиш.....САМО ВАДИШ!!!
- borislav_v
- новобранец
изработката на тази част не е повече от 7-8 лв.
- Антон Тонев
- сериозен играч
Имах три такива, абсолютно същите макари.Едната се счупи, та заръчах още една такава.Станаха ми четири.Та впоследствие се счупи и втора такава.Продадох двете останали здрави, а другите две ги подарих.Точно същата част се чупи.Та, ако ти можеш да направиш такава част, бая колеги ще поръчват от теб.borislav_v написа:изработката на тази част не е повече от 7-8 лв.

Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
- borislav_v
- новобранец
не ми е оставало време да отскоча до стругаря иначе като ида ще пиша какво е станало
Колега мисля че ако може да се направи на струг и фреза този човек може да помогне
http://www.alo.bg/2606520?highlight=%D1 ... 1%81%D1%82" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Аз имам същата макара нова ,ако стругаря каже ,че може да направи същата част и му трябва здрава такава за мостра ще я извадя и изпратя
Има и още един вариант в София до КАТ някъде има стругар с CNC струг които сканира частта с 3D скенер и я изработва но мисля че ще бъде по скъпо.
Ако може да провериш първо посочения от линка дали ще свърши работа и да споделиш.
Мисля ,че ако стане ще има доста желаещи да се сдобият с нещо по здраво
http://www.alo.bg/2606520?highlight=%D1 ... 1%81%D1%82" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Аз имам същата макара нова ,ако стругаря каже ,че може да направи същата част и му трябва здрава такава за мостра ще я извадя и изпратя
Има и още един вариант в София до КАТ някъде има стругар с CNC струг които сканира частта с 3D скенер и я изработва но мисля че ще бъде по скъпо.
Ако може да провериш първо посочения от линка дали ще свърши работа и да споделиш.
Мисля ,че ако стане ще има доста желаещи да се сдобият с нещо по здраво
Да добавя само ,че моята е XS-8000 но мисля ,че има разлика само в големината на шпулите
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- borislav_v
- новобранец
Мерси голега малко хора биха предложили такава помощ.Аз часта затова гледах да я залепя да я имам като мостра за изработка та няма да ми се наложи още веднъж благодаря за предложената помощ другата седмица се очертава да ми остане свободно врене да отскоча до стругаря ако стане всичко както трябва ще го натисна да направи няколко и на които му трябва ще му пратя на цената на която е излезнала няма да има и стотинка оскъпяване защото като гледам маи има доста колеги с същия проблем и други които още го нямат но им предстоиbigkiro написа:Да добавя само ,че моята е XS-8000 но мисля ,че има разлика само в големината на шпулите
- icefire
- ще става разбирач
Правилният извод от тази тема е : Не си купувайте тези макари на тази марка !
Никой не полудява толкова бързо като абсолютно нормалният човек ...
Животът е навик , от който се отвиква много трудно ...
Terry Pratchett
Животът е навик , от който се отвиква много трудно ...
Terry Pratchett
- borislav_v
- новобранец
да но докато не се опари някои няма как да разберемicefire написа:Правилният извод от тази тема е : Не си купувайте тези макари на тази марка !
Колега има ли развитие по въпроса с изработката на тази част
Ходи ли до стругаря ?
Ходи ли до стругаря ?
- borislav_v
- новобранец
Няма развитие още стругаря се оказа че е болнични а не отпуск и не знам кога ще се върне