Домашно направени кошнички

Модератор: Paublo_Eskobar

kevlar
разбира нещата
разбира нещата

Re: Домашно направени кошнички

Мнение от kevlar »

Аз сега видях в ебау,че има и разгледах различни цветове прах,ама не мога да намеря матрици други грамажи,че и един колега ми прати на ЛС да му пратя линк (ама като си купих комплекта преди година)

деката-колко ти легна праха,ако не е тайна?
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
Аватар
azareus
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от azareus »

Боя има ето тук: http://hristocarp.com/shop/product_info ... cts_id=428" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow. Предполагам същата или подобна на друга марка може да се открие и на острова, ако се ползва пестеливо с много малко боя може да се свърши доста работа. :)
"Основен недостатък на човека е, че не предвижда буря, когато времето е хубаво..." /Макиавели/
kevlar
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kevlar »

Мерси колега,видях го.Сега пък търся матрици за леене,че се замотах нещо
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
Аватар
dekata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dekata »

100гр-16лв. :shock: На нас ни легна около 12-15лв. килограма.Око не се лъжа,че беше отдавна.
Разгледай тази тема http://feeder-fishing.bulgarianforum.net/t28-topic
„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
kevlar
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kevlar »

деката-в ебау има по £8.50 за 500гр. но е само един цвят,Аз си мислех,ако взема 3 цвята,ще ми излезе към 66лв. по сегашния курс,но ще имам 1.5кг. прах,че и за шаранските ми тежести ще има.Замислил съм,едната страна на матрицата (външната страна на хранилката) да направя 4 ''фаски'' с върха на свредлото,за да се образуват "пъпчици'' един вид за да не приплъзват.Ти какво мислиш,дали е добра идея?Човек,не мога да намеря друга матрица,искам да си купя друг грамаж.Не намирам този от който я купих преди година,а и един колега ме пита на личен откъде
Аватар
dekata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dekata »

Цената е добра щом е за 500гр.Имай в предвид,че това си е доста боя.Вземи си два цвята,един светъл и един тъмен и част от тях ги смеси.Аз имам малко светло пясъчен цвят.Като боядисам хранилките с кафявото или зеленото,щипна с пръстите малко от светлият,ръсна го в единият край и леко нагрея пак.Колкото да се разтопи.Така стават камуфлажни :wink: Тва заигравка просто,не,че е от значение в риболова.
Не разбрах какво точно искаш да направиш с фаските.Къде приплъзва?
„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
kevlar
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kevlar »

dekata написа:Цената е добра щом е за 500гр.Имай в предвид,че това си е доста боя.Вземи си два цвята,един светъл и един тъмен и част от тях ги смеси.Аз имам малко светло пясъчен цвят.Като боядисам хранилките с кафявото или зеленото,щипна с пръстите малко от светлият,ръсна го в единият край и леко нагрея пак.Колкото да се разтопи.Така стават камуфлажни :wink: Тва заигравка просто,не,че е от значение в риболова.
Не разбрах какво точно искаш да направиш с фаските.Къде приплъзва?

Ей,много ти разбира главата значи.Благодаря за съветите.Ами ето какво се получи след днешната заигравка...
Прикачени файлове
SDC12188.JPG
SDC12188.JPG (856.87 KiB) Преглеждано 1514 пъти
SDC12189.JPG
SDC12189.JPG (782.67 KiB) Преглеждано 1514 пъти
1гр. отгоре не мисля че ще е проблем,нали?!
1гр. отгоре не мисля че ще е проблем,нали?!
SDC12190.JPG (876.11 KiB) Преглеждано 1514 пъти
Аватар
dekata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dekata »

Сега разбрах. :D Ако се направят още малко по-дълбоки стават идеални хранилки за река и други места с течение.Да те питам-кой номер са халкичките които ползваш? Аз си ги правя,но може да си взема да пробвам и с тях.
kevlar
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kevlar »

dekata написа:Сега разбрах. :D Ако се направят още малко по-дълбоки стават идеални хранилки за река и други места с течение.Да те питам-кой номер са халкичките които ползваш? Аз си ги правя,но може да си взема да пробвам и с тях.
Колега,те така си дойдоха в комплект със всичко,100бр. бронзови.Ако погледнеш поста ми,в самото начало ще видиш как изглеждат.А за река си мисля,че ще дойдат леки,ама на тема река не съм много вещ.
Аватар
dekata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dekata »

Да,тези ще са леки.И аз не съм вещ в риболова на река,но съм виждал такива хранилки за река с крачета и се сетих.Ако матрицата е от по-големите и се направи така ще станат.Аз тук ги поръчвам в един сайт и там всичко е с номера та за това питах.Имам 45гр. матрица на която направих подложка и стана мулти :D С 45 грамовият калъп кошничка с четири квадратчета става точно 31гр.Като сложих подложката кошничката с 4 квадратчета стана 20гр.После си взех и 20гр. калъп.Да имам. :D Да ти кажа всичките тези неща са плод на усилени разработки от страна на целият екип във фидер форума :D Всеки открил нещо,споделя го,доразвива се и така.
kevlar
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kevlar »

Големи мръсници ще излезете вие,нямате стигане!Аз в България на фрезист ще ида,да ми направи различни матрици,ще му занеса тази за образец.
Аватар
dekata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dekata »

Става.Нищо особено няма в тази матрица.Но трябва да ти е познат,защото не мисля,че ще ти вземе по-малко за труд и материали някой случаен. Аз пазарувам от тук
http://www.pushka.eu/product_list.htm?i ... =47&page=1

П.П.Сега видях,че са пуснали и боя 80гр. за 6,20лв.Пак е скъпо,но не е 100гр. за 16лв. :wink:
kevlar
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kevlar »

деката-че те тези мрежички са без пари направо!!!И матриците са евтини,в Ебау бяха по £20,тези грамажи по стават за река
Аватар
dekata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dekata »

Аз за това ти казах,че за двайстина лева трябва да е твой човек фрезиста да я направи.Поне така си мисля де.Ако е някой много закъсал :D
Аватар
leopold71
новобранец
новобранец

Мнение от leopold71 »

kevlar написа:Аз сега видях в ебау,че има и разгледах различни цветове прах,ама не мога да намеря матрици други грамажи,че и един колега ми прати на ЛС да му пратя линк (ама като си купих комплекта преди година)

деката-колко ти легна праха,ако не е тайна?

Здрасти, преди време купих прахова боя от колегата Keymaker, чиято обява все още е активна. http://olx.bg/prahova-boya-za-ribolovni ... -i47198051" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow.

Взех си половин килограм от микса за боядисване на тежести и половин кг. черна, че да избирам нюансите на боядисването. Килограмът ми излезе 20 лв. + доставката. Пичът е точен, можете да г о потърсите за повече инфо.:P :P :P
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”