Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Домашно направени кошнички
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: Домашно направени кошнички
Аз сега видях в ебау,че има и разгледах различни цветове прах,ама не мога да намеря матрици други грамажи,че и един колега ми прати на ЛС да му пратя линк (ама като си купих комплекта преди година)
деката-колко ти легна праха,ако не е тайна?
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
- azareus
- ще става разбирач
Боя има ето тук: http://hristocarp.com/shop/product_info ... cts_id=428" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow. Предполагам същата или подобна на друга марка може да се открие и на острова, ако се ползва пестеливо с много малко боя може да се свърши доста работа. 

"Основен недостатък на човека е, че не предвижда буря, когато времето е хубаво..." /Макиавели/
Мерси колега,видях го.Сега пък търся матрици за леене,че се замотах нещо
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
100гр-16лв.
На нас ни легна около 12-15лв. килограма.Око не се лъжа,че беше отдавна.
Разгледай тази тема http://feeder-fishing.bulgarianforum.net/t28-topic

Разгледай тази тема http://feeder-fishing.bulgarianforum.net/t28-topic
„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
деката-в ебау има по £8.50 за 500гр. но е само един цвят,Аз си мислех,ако взема 3 цвята,ще ми излезе към 66лв. по сегашния курс,но ще имам 1.5кг. прах,че и за шаранските ми тежести ще има.Замислил съм,едната страна на матрицата (външната страна на хранилката) да направя 4 ''фаски'' с върха на свредлото,за да се образуват "пъпчици'' един вид за да не приплъзват.Ти какво мислиш,дали е добра идея?Човек,не мога да намеря друга матрица,искам да си купя друг грамаж.Не намирам този от който я купих преди година,а и един колега ме пита на личен откъде
Цената е добра щом е за 500гр.Имай в предвид,че това си е доста боя.Вземи си два цвята,един светъл и един тъмен и част от тях ги смеси.Аз имам малко светло пясъчен цвят.Като боядисам хранилките с кафявото или зеленото,щипна с пръстите малко от светлият,ръсна го в единият край и леко нагрея пак.Колкото да се разтопи.Така стават камуфлажни
Тва заигравка просто,не,че е от значение в риболова.
Не разбрах какво точно искаш да направиш с фаските.Къде приплъзва?

„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
dekata написа:Цената е добра щом е за 500гр.Имай в предвид,че това си е доста боя.Вземи си два цвята,един светъл и един тъмен и част от тях ги смеси.Аз имам малко светло пясъчен цвят.Като боядисам хранилките с кафявото или зеленото,щипна с пръстите малко от светлият,ръсна го в единият край и леко нагрея пак.Колкото да се разтопи.Така стават камуфлажниТва заигравка просто,не,че е от значение в риболова.
Ей,много ти разбира главата значи.Благодаря за съветите.Ами ето какво се получи след днешната заигравка...
- Прикачени файлове
-
- SDC12188.JPG (856.87 KiB) Преглеждано 1514 пъти
-
- SDC12189.JPG (782.67 KiB) Преглеждано 1514 пъти
-
- 1гр. отгоре не мисля че ще е проблем,нали?!
- SDC12190.JPG (876.11 KiB) Преглеждано 1514 пъти
Сега разбрах.
Ако се направят още малко по-дълбоки стават идеални хранилки за река и други места с течение.Да те питам-кой номер са халкичките които ползваш? Аз си ги правя,но може да си взема да пробвам и с тях.

Колега,те така си дойдоха в комплект със всичко,100бр. бронзови.Ако погледнеш поста ми,в самото начало ще видиш как изглеждат.А за река си мисля,че ще дойдат леки,ама на тема река не съм много вещ.dekata написа:Сега разбрах.Ако се направят още малко по-дълбоки стават идеални хранилки за река и други места с течение.Да те питам-кой номер са халкичките които ползваш? Аз си ги правя,но може да си взема да пробвам и с тях.
Да,тези ще са леки.И аз не съм вещ в риболова на река,но съм виждал такива хранилки за река с крачета и се сетих.Ако матрицата е от по-големите и се направи така ще станат.Аз тук ги поръчвам в един сайт и там всичко е с номера та за това питах.Имам 45гр. матрица на която направих подложка и стана мулти
С 45 грамовият калъп кошничка с четири квадратчета става точно 31гр.Като сложих подложката кошничката с 4 квадратчета стана 20гр.После си взех и 20гр. калъп.Да имам.
Да ти кажа всичките тези неща са плод на усилени разработки от страна на целият екип във фидер форума
Всеки открил нещо,споделя го,доразвива се и така.

Големи мръсници ще излезете вие,нямате стигане!Аз в България на фрезист ще ида,да ми направи различни матрици,ще му занеса тази за образец.
Става.Нищо особено няма в тази матрица.Но трябва да ти е познат,защото не мисля,че ще ти вземе по-малко за труд и материали някой случаен. Аз пазарувам от тук
http://www.pushka.eu/product_list.htm?i ... =47&page=1
П.П.Сега видях,че са пуснали и боя 80гр. за 6,20лв.Пак е скъпо,но не е 100гр. за 16лв.
http://www.pushka.eu/product_list.htm?i ... =47&page=1
П.П.Сега видях,че са пуснали и боя 80гр. за 6,20лв.Пак е скъпо,но не е 100гр. за 16лв.

деката-че те тези мрежички са без пари направо!!!И матриците са евтини,в Ебау бяха по £20,тези грамажи по стават за река
Аз за това ти казах,че за двайстина лева трябва да е твой човек фрезиста да я направи.Поне така си мисля де.Ако е някой много закъсал 

kevlar написа:Аз сега видях в ебау,че има и разгледах различни цветове прах,ама не мога да намеря матрици други грамажи,че и един колега ми прати на ЛС да му пратя линк (ама като си купих комплекта преди година)
Здрасти, преди време купих прахова боя от колегата Keymaker, чиято обява все още е активна. http://olx.bg/prahova-boya-za-ribolovni ... -i47198051" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow.
Взех си половин килограм от микса за боядисване на тежести и половин кг. черна, че да избирам нюансите на боядисването. Килограмът ми излезе 20 лв. + доставката. Пичът е точен, можете да г о потърсите за повече инфо.