Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

За забраната на нощния риболов
Модератор: sapuna
Re: За забраната на нощния риболов
+ 1jivko81 написа:и аз съм за нощния риболов повечето и трофеините риби се хранят през ноща а и като има рибари по язовирите на бракониерите ще им бъде малко по трудно да си развяват байраците
Аз също твърдо съм за нощния риболов - по големите държавни язовири , повечето едри риби - Шаран, Амур ,Бяла риба и Сом - се ловят в пъти по-добре през ноща.
Друг е въпроса ,че сега действащата забрана масово не се спазва ,по простата причина ,че няма кой да приложи закона на брега на водоемите.
Колкото до бракониерите ,ако забележиш някой през ноща и вдигнеш олелия , едва ли ще посмеят да дойдат да се саморазправят с теб в тъмното - най-малкото не знаят колко човека сте и какво точно сте им приготвили на брега.
п.с. Не вярвам да го разрешат........

Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
По- скоро да не се разрешава.
Ще започнат да бивакуват всякакви малоумници, да влизат с лодки насред язовира, като прибавим и 3- те ракии минимум, то сумати народ ще се издави.
Ще започнат да бивакуват всякакви малоумници, да влизат с лодки насред язовира, като прибавим и 3- те ракии минимум, то сумати народ ще се издави.
-
- вече хвърля и на тежко
Много си прав! Те сега през нощта рибари и бракониери се надпреварват и хитруват, че тогава ако стане официално, не ми се мисли какво обезрибяване, и куп инциденти ще станат!!!!!!vyrhara написа:По- скоро да не се разрешава.
Тъкмо хванах една голяма и хубава риба и червеят взе, че я изяде!
Който си е малоумник си остава такъв цял живот,ще се дави ли,ще пиянства ли,ще дига аларма ли от такива нищо добро не очаквайте да се случи,а съвестния човек с щуротии не се занимава.По скоро закони ни трябват,като едно време;хващат престъпния индивид и айде в тухларната да бачка 20 дена без пари и да живее в мизерия заедно с миризливците.

- Bethoven
- вече хвърля и на тежко
По- скоро да не се разрешава.
Ще започнат да бивакуват всякакви малоумници, да влизат с лодки насред язовира, като прибавим и 3- те ракии минимум, то сумати народ ще се издави

Така е, но трябва да се прави разлика между рибар и риболовец.Те сега през нощта рибари и бракониери се надпреварват и хитруват, че тогава ако стане официално, не ми се мисли какво обезрибяване, и куп инциденти ще станат
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
След като на полицайте им е вменена ролята на репресивен орган защитаващ частни интереси ( визирам проверките за застраховки,което си е изцяло частен супер печеливш бизнес) защо да не се ползват и за установяване на закононарушения каквото е бракониерството. Кой ще звъни по телефоните ако не редовните риболовци ловящи и нощем. Сега пак се лови нощем , но поради забраната никой няма да звъни на ИАРА защото също е в нарушение , макар и в пъти по-невинно, и така се става мълчалив съучастник.
Твърдо ЗА
Твърдо ЗА
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
-
- новобранец
До сега не съм видял някой от бивакуващите да си извади въдиците за през нощта на яз Искър примерно. Тук пишещите като лагеруват край някой водоем за 3,4,5 дни... вадите ли си въдиците от водата ( освен да презареждате стръвта),не сигурно, нищо че е незаконно.
Истината че че няма никакъв контрол, дори и единия процент от хванатите бракониери пак не могат да ги накарат да си платят глобата. Няма държава колеги, за съжаление, но можем да си пишем тук няма проблем
Истината че че няма никакъв контрол, дори и единия процент от хванатите бракониери пак не могат да ги накарат да си платят глобата. Няма държава колеги, за съжаление, но можем да си пишем тук няма проблем

- hshopov
- разбира нещата
Ами те и сега си бивакуват,малоумниците...не играят табла!vyrhara написа:По- скоро да не се разрешава.
Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
pano64 написа:Който си е малоумник си остава такъв цял живот,ще се дави ли,ще пиянства ли,ще дига аларма ли от такива нищо добро не очаквайте да се случи,а съвестния човек с щуротии не се занимава.По скоро закони ни трябват,като едно време;хващат престъпния индивид и айде в тухларната да бачка 20 дена без пари и да живее в мизерия заедно с миризливците.
Прав е колегата pano64,съвестния рибар няма да нарушава закона или да оставя боклуците след себе си
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
-
- разбира нещата
хайде и ти помисли малко.който е отишъл за няколко дена ,да не би да нощува в близкото село???какво е значението да ли са му въдиците във водата или прибрани,ако иска да си пусне мрежа ,какво му пречи????още повече ,че като няма много калабалък ,на спокойствие ще си действа.vantonov написа:Хора!?! Те през светлата част на денонощието не могат да опазят гьоловете,през деня скачат да бият инспекторите от ИАРА, Вие за през нощта говорите...това са пълни брътвежи, ей така, колко да има активност някаква... мислете малко. твърдо против!
твърдо за отмяна на забраната.
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
И аз съм за отмяна.Едно общество,няма ли съзнание и отговорност,трябва да разчита на разни съмнителни инстанции да си вършат работата.Все едно сме стадо и все някои трябва да ни събл(абе не мога да намеря буквата)дава
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
-
- новобранец
Твърдо против,на всички ни е известно,че риба почти не остана във водоемите.То не са мрежи ,бомби,ток др.и то през светлата част, а ми през нощта ........Дебата не може ли да бъде Х В А Н И -П У С Н И
- prokop4o
- ще става разбирач
Ще попитам хората който са против
каква е разликата моята корда дали е във водата или на колчето?
няма ли да е по добре да си наглеждам въдиците ,и да има някакъв шанс да ги видя гадовете.да сигнализирам.или е по добре да спя като пор в караваната?
сега като си вадя въдиците ,какво няма мрежари ли?
не е проблема да ли моята корда е във водата проблема е ,че проверките са на рядко.
а това дето го говорите,че щяли да са повече мрежите,не съм съгласен.
поздрави на всички!
каква е разликата моята корда дали е във водата или на колчето?
няма ли да е по добре да си наглеждам въдиците ,и да има някакъв шанс да ги видя гадовете.да сигнализирам.или е по добре да спя като пор в караваната?
сега като си вадя въдиците ,какво няма мрежари ли?
не е проблема да ли моята корда е във водата проблема е ,че проверките са на рядко.
а това дето го говорите,че щяли да са повече мрежите,не съм съгласен.
поздрави на всички!
2013 година,нощния риболов на няколко от Най големите язовири беше разрешен-язовир Искър също-много ми хареса лятото в жегата да се къпя,а привечер да си седя до лагерния огън,
и да си ловя на фидер-каквото клъвне.Случваше ми се да ходя вечер към 20 часа за риба,и сутрин
преспал за 5 часа на чист въздух-да отивам да бачкам-все пак язовира ми е на 1 час път.
Не съм забелязал да е хвърлял нощно време някой мрежи нито един път.
За цялото лято да имам 25 риболова-риба се хваща хубава от хищника нощно време-просто тогава е най активна.
Искъра си го зарибихме такива като мен-по 15-аз 50лв други 120 и те така с бяла риба.
и да си ловя на фидер-каквото клъвне.Случваше ми се да ходя вечер към 20 часа за риба,и сутрин
преспал за 5 часа на чист въздух-да отивам да бачкам-все пак язовира ми е на 1 час път.
Не съм забелязал да е хвърлял нощно време някой мрежи нито един път.
За цялото лято да имам 25 риболова-риба се хваща хубава от хищника нощно време-просто тогава е най активна.
Искъра си го зарибихме такива като мен-по 15-аз 50лв други 120 и те така с бяла риба.

Риболовци.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Няма какво да му се променя на закона в този смисъл . В момента полицията също е длъжна да реагира при сигнали за бракониерство , друг е въпроса , че си го мести в другият крачол .Стонин МаХенд написа:... Но според мен трябва да се промени закон. уредба, така че, полицията също да реагира ...
delio-haidutin написа:...който е отишъл за няколко дена ,да не би да нощува в близкото село???...
Някой все пак го прави , аз примерно . Имам мега непоносимост към палатки и биваци къде даже не можеш да се изходиш по голема нужда като хората . Това с мен като пример все пак не е резус , а изключение некакво

Иначе относно това дали ще се разреши или не нощният риболов ми е все тая .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов