яз. Малко Шарково под аренда

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: яз. Малко Шарково под аренда

Мнение от mita4eto »

Настланият път по протежение на Ружишкия ръкав определено загатва за някакви намерения, едва ли току-така от добра воля някой ще настеле 5-6 км чакъл (че може и повече да е) ...
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
каридата
учете се от него
учете се от него

Мнение от каридата »

Митак то не е точно чакъл а някаква много евтина фракция (мидички ,шупли и всякакви леки боклуци).Хубав здрав чакъл няма,затова още на първия сериозен дъжд които беше една седмица след направата на пътя,му се разказа играта.След това имаше още няколко сериозни бури и до края на лятото се прееба още повече.Сега след зимните аномалии незнам как е положението но определено няма да е розово.
Ходене му е майката.
Хендмейдър

paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим'' :)
boki speca
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от boki speca »

Информация от днес, заявени са 2 по 100 декара за арендоване по европейска програма за отглеждане на есетрови риби. Заявката е за два от ръкавите на Горска поляна и Ружица като по бреговете им щял да е забранен и риболова.
Късмета е резултат от много добро планиране !!!
milen_ilchev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от milen_ilchev »

Чакълирания път е по еко програма, за да може да се наблюдават някакви птици (усвояване на средства). Има си табелка в началото на пътя. Не му знам състоянието, но няма да издържи много. Ако ще има садки или каквото да е там, единственото място от където може да се обслужват без проблем е до "Лудницата".
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

каридата написа:Митак то не е точно чакъл а някаква много евтина фракция (мидички ,шупли и всякакви леки боклуци).Хубав здрав чакъл няма,затова още на първия сериозен дъжд които беше една седмица след направата на пътя,му се разказа играта.След това имаше още няколко сериозни бури и до края на лятото се прееба още повече.Сега след зимните аномалии незнам как е положението но определено няма да е розово.
Така е, прав си, честно казано и аз се замислих как точно да го нарека ... миналото лято ходих там няколко дни след един тежък дъжд, в началото се зарадвах, че стъпвам "на твърдо", ама в началото на Ружишкия идеално се хлъзнах и излязох извън "чакълираното" трасе, което бе прекрасно измито от течащата от полето вода. Та, след цяла зима, след толкова дъждове, едва ли е розово в момента.

Боби, ако забрадят Ружишкия и Полянския ръкав, то кво остава за нас ... :x Квото винаги ... ама ми е неудобно да го кажа ...
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
dakataegotin
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dakataegotin »

Много тъжна информация, дано да не е истина. Ако отцепят двата основни шаранджийски ръкава ще се пускат мрежи на воля. Все пак това ще е частна, охраняема зона.
За арендосване на целия язовир и дума не може да става- тъй като това е ключов воден обект за Югоизточна България. Защитен от две природозащитни европейски организации и намиращ се в гранична зона.
Представете си само ако някой друг регулатор, различен от държавата вземе да го стопанисва и съвсем случайно се скъса стената за която преди няколко години бяха платени няколко милиона лева. Последствията в околността ще бъдат доста големи. Заляти села и стотици хиляди декари земи- собсидирани по европейски проекти.
Ако обаче по някаква нечувана случайност това стане- чувал съм за едни местни, които ще изсипят две каруци с хлор в двата ръкава и тогава Game Over. И къщата ще изгори но и на мишките ще им се ебе мамата.
Ако нямаш любов не ми казвай какво друго имаш!
Аватар
castiel88
новобранец
новобранец

Мнение от castiel88 »

Мисля , че автора малко преувеличава нещата . Единствено за ръкава на Ружица се чуваше , че ще се слагат сатки , но все още няма нищо официално .
Аватар
szipion afrikanski
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от szipion afrikanski »

Колегата който е видял мрежите и табелите да не би да говори за малкия язовир до Малко Шарково
и да всява излишен смут и паника ????!!!!!!
топлия
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от топлия »

Кълна се в всичко свято, че ако забранят този язовир аз ще съм от първите, които ще отидат там с пушката. А аз добре боравя с нея и имам ГЪЗ да я използвам МАМКА Им!!!
Ако гледаме на риболова като на болест, то аз съм в последната фаза!!!Нелечимо!!!
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

Вече над седмица няма никакво мнение от страна на Напоителни Системи ... Пратих официално запитване до ИАРА, както и до Напоителни, от ИАРА ми отговориха почти моментално, че Напоителни системи са отговорни за отдаването на държавни водоеми. И на място ще им ида, само треа да намеря малко време затова ...
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

То Малко Шарково май е със силно неизяснен статут , вкл. и с това до колко е държавен :wink: То не само той тъй де - http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1110731" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false; ; http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1121947" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

Павел Иванов написа:То Малко Шарково май е със силно неизяснен статут , вкл. и с това до колко е държавен :wink: То не само той тъй де - http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1110731" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow ; http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1121947" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Павка, във втората статия има следният цитат:
Язовир "Малко Шарково"е разположен на площ от 3818 дка и се намира в село Малко Шарково, община Болярово. Напоява около 200 дка земеделски земи. "Малко Шарково" има акт за публична държавна собственост от 7 септември 2000 г.
а и освен това е сред язовирите с национално значение (не ми се дири онзи списък с всички такива в момента).
Сега, друга тема е тая с "липсващия компютър" и как това касае стопанската дейност в язовирите от национално значение, според мен щом е актуван като държавна собственост, за стопанска дейност във водите му отговарят Напоителни системи, респективно там се търси ключът към бараката ...
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”