Помощ с избора на макара за мач

Модератор: sapuna

Аватар
Bai Dobri
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Помощ с избора на макара за мач

Мнение от Bai Dobri »

krasi1987 написа: Нямаш си и на представа какъв кеф е.Обаче все още остава дилемата каква макара да си взема дайте някакви оферти за ексейдж или страдик на добри цени че нещо не се намират.Не можах да разбера с преден или заден аванс трябва да е мачовата макара кое е най добре.
Вервай имам си!! Имам същия мач, комплектован със Страдик 4000, като последния е със заден аванс и вторичен/бърз. Откакто видях удобството на бързия аванс всичките ми макари, без шаранджийските, са с такъв.
Е, не съм хващал риба по-голяма от един килограм с него, но ходя само на свободни водоеми и принципно съм с щека, а мачовете са за ситуации, когато рибата е навътре.
kevlar
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kevlar »

Bethoven написа:С вторичен, бърз аванс, размер 4000.
От Страдик нагоре поне. Другото е компромис.
Колегата по-горе е написал,какъв му е лимита.За Страдик 4000 кажи-речи двойно трябва да се бръкне.Всичко е компромис.Аз например,продадох моя Страдик 4000 чисто нов,без да съм го ползвал за Туин,Страдика си беше компромис за мен.Но всичко си има цена.
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
krasi1987
новобранец
новобранец

Мнение от krasi1987 »

Колеги имам оферта за Страдик GTM RC3000 какво ще кажете ще ми върши ли работа?
Аватар
Bethoven
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Bethoven »

kevlar написа:
Колегата по-горе е написал,какъв му е лимита.За Страдик 4000 кажи-речи двойно трябва да се бръкне.Всичко е компромис.Аз например,продадох моя Страдик 4000 чисто нов,без да съм го ползвал за Туин,Страдика си беше компромис за мен.Но всичко си има цена.

:smt023 Правилно :D
Затова съм написал....... От Страдик нагоре поне.
И той е компромис :D

п.п. Верно, лимит. Но на неговата въдица да сложи примерно Ексеидж...все едно да сложи на Порше гуми регенерат, втора употреба. :lol:
Аватар
vyrhara
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от vyrhara »

krasi1987 написа:И най важното да ми кажете с преден или заден аванс трябва да е мачовата макара?
2 гласа от мен за преден аванс. :fishing2:
kevlar
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kevlar »

Bethoven написа:
kevlar написа:

:smt023 Правилно :D
Затова съм написал....... От Страдик нагоре поне.
И той е компромис :D

п.п. Верно, лимит. Но на неговата въдица да сложи примерно Ексеидж...все едно да сложи на Порше гуми регенерат, втора употреба. :lol:
Aко мога да си позволя Порше,ще имам пари за него,за пoдръжка
90-100 лв каза той
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
Аватар
Bethoven
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Bethoven »

kevlar написа: Aко мога да си позволя Порше,ще имам пари за него,за пoдръжка
90-100 лв каза той
Той си го има Поршето ..... shimano speedmaster 4.20fa :D
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

krasi1987 написа:Колеги имам оферта за Страдик GTM RC3000 какво ще кажете ще ми върши ли работа?
Абсолютно. Ако е читав взимай го. Ще заспи.
kevlar
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kevlar »

Bethoven написа:
kevlar написа: Aко мога да си позволя Порше,ще имам пари за него,за пoдръжка
90-100 лв каза той
Той си го има Поршето ..... shimano speedmaster 4.20fa :D
Kакъв модел на Шиманo,над Страдик с бърз аванс би препоръчал,kaтo тoлкoвa нaпиpaш?
BIOMASTER;ASPIRE;TWIN POWER?
При 90-100 лв лимит
Аватар
Bethoven
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Bethoven »

:lol: :lol: :lol: Кевларче, теб те уважавам, за това ще ти отговоря по обстойно.
Нищо не напирам, целта е да има някаква полза за колегите....да не откриват тепърва топлата вода. След като колегата е дал бая кинти за читав мач, несериозно идва му слага макара от магазин за левче.....90-100лв бюджет :!: . Получава се като в поговорката - На брашното евтин, на триците скъп. Някой ще каже че и макарите от левчето вършат работа. Вършат, ама..... :lol:
Това българите сме страшна работа, на гол гъз чифте пищови. Като нямаш кинти за читав комплект....не взимаш скъп мач и евтин чакрък. Просто не е нормално. Взел си читав мач, слагаш му читава макара.
Колкото на въпроса ти - BIOMASTER;ASPIRE;TWIN POWER?....... Естествено че синята красавица :D Колкото до биото и аспаяра....за мач,повтарям мач, по добре Страдик. Хем двойна дръжка, хем по бързооборотен, хем обира повече за 1 оборот.
kevlar
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kevlar »

Bethoven написа::lol: :lol: :lol: Кевларче, теб те уважавам, за това ще ти отговоря по обстойно.
Нищо не напирам, целта е да има някаква полза за колегите....да не откриват тепърва топлата вода. След като колегата е дал бая кинти за читав мач, несериозно идва му слага макара от магазин за левче.....90-100лв бюджет :!: . Получава се като в поговорката - На брашното евтин, на триците скъп. Някой ще каже че и макарите от левчето вършат работа. Вършат, ама..... :lol:
Това българите сме страшна работа, на гол гъз чифте пищови. Като нямаш кинти за читав комплект....не взимаш скъп мач и евтин чакрък. Просто не е нормално. Взел си читав мач, слагаш му читава макара.
Колкото на въпроса ти - BIOMASTER;ASPIRE;TWIN POWER?....... Естествено че синята красавица :D Колкото до биото и аспаяра....за мач,повтарям мач, по добре Страдик. Хем двойна дръжка, хем по бързооборотен, хем обира повече за 1 оборот.

Благодаря за доверието,но не ме познаваш,за да ме уважаваш :D
-за мач,повтарям мач, по добре Страдик. Хем двойна дръжка, хем по бързооборотен, хем обира повече за 1 оборот.[/quote]
Това е ключът за палатката
Благодаря
kevlar
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kevlar »

A,eтo тaзи макара e по-добрa от Страдик,Shimano SUPER X 4000 GTM
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

Според моите представи за мач 4,20 е по-добре размера да е 3000. ОЩе повече, че Шимано специално препоръчват размера за типично мачов. Не, че с 4000 няма да стане, но според мен този размер балансира по-добре въдици от 4,50 м. нагоре особено класните.
krasi1987
новобранец
новобранец

Мнение от krasi1987 »

Колеги кажете ми кой е по добрият вариант Shimano 4000 Aero Match FA или Страдик GTM RC3000
Аватар
vyrhara
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от vyrhara »

krasi1987 написа:Колеги кажете ми кой е по добрият вариант Shimano 4000 Aero Match FA или Страдик GTM RC3000
+1 за Страдик.
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”