Въпрос за уип
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
-
- ще става разбирач
Re: Въпрос за уип
390гр на 9м си е направо фантастично,колега скачай смело не се дели от акъла си.Имам колега който преди време си взе скъп директен на Колмик,и като идехме на риболов постилаше одиала върху камъните около него.Не те съветвам да си чак толко педантичен,но все пак такива въдици се пазят.
- geibriel
- вече хвърля и на тежко
Не разбирам точно от какво са породени тези тревоги за дължината на пръчката.Около 3 години вече съм с директна осмица,на различните водоеми в различните ситуации съм я оставял на 5,6 или 7 метра а когато ми трябват 8 имам ги, лошото е че ми се е случвало да ми трябват 9 а ги нямах.Сега ще е същото положение ако ми трябват 9,8,7,6 и така на татък не е казано че ще я ползвам само на пълния и капацитет.Естествено че пръчката е доста фина и ще трябва да се внимава при вятър, и с боравенето на задвъдичното устройство.Пръчката ще бъде оластичена за по голяма сигурнист, тук може да дадете съвет дали да ползвам наличния си ластик Trabucco lucifer 0.9mm или да сложа нещо по тънко 

Не сме народ
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
1875
1875
Според мен да монтираш ластик на директен телескоп ...... защо не помислиш.Ако удари нещо и разтегне /без да счупи нещо разбира се /как ще прибереш ластика.А относно браунинга не съжалявай имах такъв и за мен е по–скоро къса шаранджийска щека отколкото уйп.Къс тежък за 9.5 м и мек.За това го смених с TICA суперлайт 4.Много по –доволен съм от качеството на тиката.
- Николай Ангелов
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Мнението ми в темата бе породено от най-добронамерени подбуди. А и след като имаш опит с дълги пръчки, може да го подминеш.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Недей, поне не и преди да си направил няколко риболова с жилото.geibriel написа:Пръчката ще бъде оластичена за по голяма сигурнист, тук може да дадете съвет дали да ползвам наличния си ластик Trabucco lucifer 0.9mm или да сложа нещо по тънко

Ако все пак си решил твърдо, според мен под 1.2мм и то много натегнат не бива да слизаш.
Хайде и да се похвалиш със сефтето.
ПП. При Ексклузив 8м последната и предпоследната снадки не се разглобяват. Диаметрите са много близки и тапата пречи. Реално можеш да го ползваш на пълни 8м и следващата дължина е без две колена, около 5м.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- geibriel
- вече хвърля и на тежко
Цял ден за тая пръчка мисля
не можех да чакам повече и я взех днес.Веднага я разглобих да я разгледам
всички снадки се вадят тапата не пречи за което се радвам
Без последната снадка която е с металната тапа тежи 215 гр или по точно на 7.5м е 215 гр което значи че определено ще я пробвам и на тази дължина
Сега и избрах 1 от трите налични кухи върха след малко слагам ластика и така.Определено без ластика ще е тръпка но ми е малко притеснено да не я закача някъде и да не замине това крехво връхче
Събота или неделя ще направя риболов и ще пусна тема или ще пиша тук как е минало
Благодаря на всички колеги и наслука 

Не сме народ
1875
1875
- SammY
- фен клуб-скобар
Честит да ти е колега , много слука и все едри
Купи си едно "жилце" и не се разправяй с ластици . Стените на въдицата са доста тънки . Ако си твърдо решен за ластик , внимавай какъв бънг слагаш , че със стълбичка коляното "цъфти"
Като му направиш теста , пиши едно мнение с колко грама плувка можеш да ловиш комфортно (минимално)

Като му направиш теста , пиши едно мнение с колко грама плувка можеш да ловиш комфортно (минимално)
-
- фен клуб-скобар
Още един дето иска да си съсипе дългата карабина с ластик! Дано не го направиш това с ластика:) ЖИЛО!!!!!
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

- geibriel
- вече хвърля и на тежко
Здравейте отново.Малко се забавих тъй като времето за риболов все се оказваше недостатъчно.Но тестът беше направен,и останах много доволен.Мястото е едно отдалечено от цивилизацията добре скрито вирче на една река
Риболовът почна към 11ч и приключи към 17ч.Ползвах въдицата като уип на 9 метра ръката не ми отмаля въпреки че не я оставих през цялото време.Само кефал се ловеше имаше две вадения на ластика от по добри кефлета.Определено въдицата е по здрава отколкото очаквах,мисля че без проблеми ще се справи с риби до 5 кг.Но ще трябват още тестове и в стояща вода та очаквайте продължение.От скалата от 1 до 10 поставям оценка 9
,ето и малко картинки за фон
тва беше манджата

ето и местото

тва беше манджата

ето и местото

Не сме народ