Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Мероприятия Състезания и ПървенстваРиболовно състезание naRiba.com ГРЕБЕН КАНАЛ - 12.09.2015
Модератори: Павел Иванов, Кърцата
- Skorpi
- сериозен играч
Re: Риболовно състезание naRiba.com ГРЕБЕН КАНАЛ - 12.09.201
Търся си отбор и веднага се записвам
Бестрашния умира веднъж, страхливецът-хиляди пъти
Специално в това вземе на годината щеката в някои части от канала е много силно оръжие да знаешmiro253 написа:Абе и с директен и с щека резултата от еднодневен риболов ще е нулев, комбиниран на места с бонус уклейка или изгубило се от майка си кленче, но няма спор, че състезанието с разпънати щеки, топсети, ролери и т.н. изглежда някак си по-състезателно .
То не кълве, ама ние си ловиме
Хвани пусни-не бъди МЕСАР
А бе нещо не калват.... да бе само си смучат
Кое си е- си е
Хвани пусни-не бъди МЕСАР
А бе нещо не калват.... да бе само си смучат
Кое си е- си е
Както споменах аз щека нямам, но на състезание без щеки не ми се участва .mikej написа:Специално в това вземе на годината щеката в някои части от канала е много силно оръжие да знаешmiro253 написа:Абе и с директен и с щека резултата от еднодневен риболов ще е нулев, комбиниран на места с бонус уклейка или изгубило се от майка си кленче, но няма спор, че състезанието с разпънати щеки, топсети, ролери и т.н. изглежда някак си по-състезателно .
Ееехх, пак започанахме да търсим кусури и да се оплакваме, имало щеки, нямало щеки защо било така или иначе, кой го бил решил и т.н. - вместо да погледнем нещата от добрата страна!? Само искам да ви кажа, че това е една страхотна възможност да се комбинира един семеен уикенд със страхотно преживяване под тепетата!!! Мястото е супер, а септемрви месец за мен е любим за ходене в Пловдив - ПОЗДРАВЛЕНИЯ за организаторите, сигурен съм че ще бъде една перфектна риболовна фиеста!
- Божидар
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Това е според мен идеята на организаторите и Я подкрепям с две ръце!vixun написа:Ееехх, пак започанахме да търсим кусури и да се оплакваме, имало щеки, нямало щеки защо било така или иначе, кой го бил решил и т.н. - вместо да погледнем нещата от добрата страна!? Само искам да ви кажа, че това е една страхотна възможност да се комбинира един семеен уикенд със страхотно преживяване под тепетата!!! Мястото е супер, а септемрви месец за мен е любим за ходене в Пловдив - ПОЗДРАВЛЕНИЯ за организаторите, сигурен съм че ще бъде една перфектна риболовна фиеста!
На Бодлива Крава ,Бог рога не дава!
Светът е оцелял,защото се е смял!
Светът е оцелял,защото се е смял!
Аз миналата година участвах и знам за какво става въпрос. Бих участвал даже и да са забранени всички въдици. Останалото го правя за да поддържам спортната злоба У конкуренцията в рамките на добрия тон разбира се. Миналата година проблема беше "състезателите професионалисти" сега щеките. Дай боже и догодина да имаме такива проблеми.
Супер яка инициатива е форумното състезание "naRiba.com". Ако не възникнат някакви пречки със сигурност ще се разходя на 12.09.2015г. до гребния канал в гр. Пловдив, но не като участник в състезанието, а като зрител. С удоволствие бих се запознал с много от колегите регистрирани в сайта, ще си направя някоя и друга снимка за спомен и ще погледам надпреварата в риболова. Голям почитател съм на риболовния спорт, но не и в неговата състезателна област, която е поставена в невъзможност да осигури относително равни условия за изява на състезателите.fixxer написа:Щеките са забранени защото:
- състезанието е аматьорско
- практически риболова на щека е безрезултатен при еднодневно състезание
- затруднява се преминаването по алеята, което не е кой знае какъв фактор
В заключение искам да се обърна с една малка забележка към организаторите. Регламентът на състезанието в този си вид не ограничава правото на участие на картотекирани състезатели. Единственото условие е регистрация в сайта "naRiba.com", която е поне на три месеца. Никъде не прочетох, че професионалисти в риболовния спорт нямат право на участие. Дори и да се въведе такова ограничение, пак няма да е пречка за участие на който й да е регистриран в сайта риболовен състезател. В България професионални спортни риболовци няма/т.е. всички са аматьори/. Аз не познавам човек, който да изкарва прехраната си с това да лови риби на щека, боло, фидер и т.н. Ако организаторите на форумното състезанието желаят да избегнат участието на картотекирани състезатели по спотен риболов, могат да го запишат изрично в регламента на състезанието.
-
- разбира нещата
Що да се ограничават тези момчета от правото да играят на Канала ? Нима те не са хора и на тях не им се играе на това страхотно съоръжение ? Ако си мислете, че с тези забрани ще ограничите сериозните риболовци се лъжете. Те пак ще дойдат с по 4-5 мача, 1кг торен и ще ловят здраво. Който има амбиции да става 1-ви да се подготви добре, щото само късмета далеч няма да е достатъчен.
- М. Сталев
- разбира нещата
Идеята на това състезание е да премериш сили с другите колеги и да видиш къде си горе долу.Ако има забрана за момчетата които се състезават в републиканското и по другите състезания аз лично няма да се запиша.Аз не искам да се състезавам срещу някой дядо с китайски телескоп дето мята 2 шепи ярма и варено жито!
- emo vasilev
- сериозен играч
Спокойно момчета , състезанието е отворено за всички - от дядото с китайския телескоп и ярмата до световния шампион с оборудване за хиляди .И ако хвърлите едно око на миналогодишното класиране ще видите , че късмета е решаващия фактор , а не титлата и екипировката !
Уточнението на колегата Емо Василев за регламента на състезанието идва съсвсем навреме, защото информацията подадена в долния текст е подвеждаща и няма особена взаимовръзка.
fixxer написа:Щеките са забранени защото:
- състезанието е аматьорско
- dimmitov
- ще става разбирач
Ами ти що си мислиш , че дядото с двете шепи ярма не иска да премери сили с теб, например? И той може да иска с китайския телескоп да победи някой като теб с два-три мача за 200-300лв! Имай в предвид, че колкото на теб ти е безинтересно да мериш сили с някой дядо, точно толкова им е безинтересно и на Калин Митранов, Били доктора да мерят сили с теб!М. Сталев написа:Идеята на това състезание е да премериш сили с другите колеги и да видиш къде си горе долу.Ако има забрана за момчетата които се състезават в републиканското и по другите състезания аз лично няма да се запиша.Аз не искам да се състезавам срещу някой дядо с китайски телескоп дето мята 2 шепи ярма и варено жито!
Почти всички състезатели са толкова силни ,че кавито и ограничения да им се сложат пак ще са с класа над повечето обикновни риболовци.Единствено късмета на жребия може да даде предимство на някой от аматьорите.Щото няма какво да се лъжем ,че няма професионалисти в България.Да, на състезателите това не им е професията в смисъл че не си вадят парите с това, но пък подхождат достатъчно професионално към риболова и участват всяка седмица на регионални, на републикански и световни първенсва и ще е най-меко казано безотговорно да ги наречем ,,аматьори,, Защото ако си седнал на хиляда метра от Монтанеца примерно и рибата е пред теб , може и да хванеш повече от него , но ако се паднете един до друг може доста да се поизпотиш. Така че по- леко с квалификациите , защото и дядото с ярмата и Калин Митранов с двата килограма торен могат както да са валат , така и да са първи. Защото гребната база в Пловдив е колкото уникална ,толкова и ненормална. Рибите могат да кълват и на вердевас и на плюнка ,така че всичко в възможно и всеки има право на изява.Лошото е само че състезателите (професионалисти) , които най-вероятно ще окупират челните места, нито членуват във форума ,нито пък пишат в него, което е малко странно за форумно състезание.Но пък като всички искате да мерите сили с тях е най-добре да ги поканите поименно, те се знаят кои са и без щеки!
Последно промяна от dimmitov на Нед Юни 21, 2015 9:54 pm, променено общо 2 пъти.
НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ИЗЛОВИ ВСИЧКАТА РИБА С ВЪДИЦА
- М. Сталев
- разбира нещата
Идеята ми беше друга.Малко хора имат финансовите възможности и време да се състезават професионално с горе упоменатите личности.Затова казах ,че е хубаво да няма забрана те да участват.Защото няма нищо по хубаво от това да се паднеш до такъв човек и да половиш редом до него и да научиш някоя тънкост.Както и колегата преди мен каза,че фактора късмет е най голямото преимущество на това състезание и е видно от резултатите в последните състезания на канала.Поздрави
- dimmitov
- ще става разбирач
М. Сталев написа:Идеята ми беше...
НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ИЗЛОВИ ВСИЧКАТА РИБА С ВЪДИЦА
-
- научил се да хвърля
Пичове да ви споделя моето скромно мнение
които е тръгнал на разходка или просто за да полови на канала
може да се надява на късмет но които има амбиции за класиране
си иска подготовка а ако забраната на щеки е за да се ограничат можищи те
риболовци да участват няма да стане единствения начин е да им вържи те ръцете .
които е тръгнал на разходка или просто за да полови на канала
може да се надява на късмет но които има амбиции за класиране
си иска подготовка а ако забраната на щеки е за да се ограничат можищи те
риболовци да участват няма да стане единствения начин е да им вържи те ръцете .