Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мач
naRiba.com

Форум

Athena Match 3.90 m 10-80 g
Модератор: Paublo_Eskobar
- oneillbgm
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: Athena Match 3.90 m 10-80 g
Не знам как са изчислили tc. Вие кажете. Накъде повече да откачаш, топлият?
Fishing gear - Quick Effzett DAM/MAD Madcat
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
-
- ще става разбирач
Ми както са сметнали 3-18 примерно,що да не е възможно 10-37 или поне така е пишело на въдицата,производители всякакви.
Ето още един мач с подобна акция 10-60гр:
http://fishingshop-pike.com/index.php?r ... ct_id=1359" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Загледах го, защото ми казаха че е с широки водачи. По картинката не мога да преценя но върховия бил около 5мм а гледам другите под него изглеждат по-малки - странна работа!
На моя мач постоянно ми запъва стоп възела по последните водачи. Ако са толкова широки на горната въдица не би трябвало да имам запъвания а може и да мина със стопери.
http://fishingshop-pike.com/index.php?r ... ct_id=1359" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Загледах го, защото ми казаха че е с широки водачи. По картинката не мога да преценя но върховия бил около 5мм а гледам другите под него изглеждат по-малки - странна работа!
На моя мач постоянно ми запъва стоп възела по последните водачи. Ако са толкова широки на горната въдица не би трябвало да имам запъвания а може и да мина със стопери.
Не се ли нарушава балансът на въдицата с малката макараoneillbgm написа:Мачът ми е 3.90 с акция 10-37гр. Макарата ми е 1000. Такава ми е удобна, компактна. Хвани, пипни и реши.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Трябва да ти е гадно,а може би не ,ако са на транквиланти.fozi073 написа:Не се ли нарушава балансът на въдицата с малката макараoneillbgm написа:Мачът ми е 3.90 с акция 10-37гр. Макарата ми е 1000. Такава ми е удобна, компактна. Хвани, пипни и реши.
3-12 да,3-15 да 5-18 да ама 10-37 и с широки водачи през които стопера не минавал

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- oneillbgm
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Излез от Соца битник. Пушиш ли козче?
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Забавно, но се придържай към темата.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- oneillbgm
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Това е ебавка заради едно негово глупаво изказване... Неподготвено бих казал. Все още живее в пост-соца.
Телескоп с водачи INFINITYT е карбонов прът на три части със SIC водачи и дължина-3,90см. Изключително лек -361гр. Акция 10-60гр.Притежава коркова дръжка.Korekom написа:Ето още един мач с подобна акция 10-60гр:
http://fishingshop-pike.com/index.php?r ... ct_id=1359" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow

Това,в никакъв случай нe e мачoва пръчка!!И превода не е наред.rap66 написа:Телескоп с водачи INFINITYT е карбонов прът на три части със SIC водачи и дължина-3,90см. Изключително лек -361гр. Акция 10-60гр.Притежава коркова дръжка.Korekom написа:Ето още един мач с подобна акция 10-60гр:
http://fishingshop-pike.com/index.php?r ... ct_id=1359" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow" rel="nofollow
![]()
![]()
И такова животно имало - телескоп на 3 части. А колко ли тежи "тежкия" вариант, може би около килото
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
Има, имаааааа. Към стената на шарково съм се запътил, само чакам да се усетят, че вече ми е време. Ама на няма. Значи, ооооооще малко трябва?! /oneillbgm написа:Не знам как са изчислили tc. Вие кажете. Накъде повече да откачаш, топлият?

Ако гледаме на риболова като на болест, то аз съм в последната фаза!!!Нелечимо!!!
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Бих ти го казал направо,но явно соц възпитанието не ми го позволява.Теле мач не съществува освен, като търговски трик, да лъжат невежи демократични изтърсачета .Телескопични въдици с акция над 30 гр. с широки водачи не са за плувка ,ама е друго тема,което изветрялата ми соц. глава няма да ТИ обясни.И не се ебавай със соца,да не си го забиеш ти.oneillbgm написа:Това е ебавка заради едно негово глупаво изказване... Неподготвено бих казал. Все още живее в пост-соца.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Добре де, що сега му отваряш демократичните очички. Остави го да се радва детето!
Ако гледаме на риболова като на болест, то аз съм в последната фаза!!!Нелечимо!!!
- icefire
- ще става разбирач
Според мен риболовни прътове с подобни показатели : широки водачи , голямя акция на изхвърляне ... било то триколенни или телескопични са идеални за риболов на бомбарда , лек дънен риболов също , както е писал колегата ще го ползва за фидер - идеално .. Само как ще отчита кълването , можеби няма да е така отчетливо без "фидероф" връх...
А колкото до понятията , ами те производители и търговци пишат : Мачова ... Теле-Мачова ..
ние как да ги наричаме !?? Или общото : Риболовни пръти с водачи....?
Например имам една типично мачова пръчка Шимано Нексейв , 3,96 , акция 5-16 гр (как ли са го изчислили) , триколенна е, водачите са малки и тесни 16 на брой,.. Но производителя и търговците са написали , че била за Универсален риболов !!! - това означава ли , че не е Мач !??
А колкото до понятията , ами те производители и търговци пишат : Мачова ... Теле-Мачова ..
ние как да ги наричаме !?? Или общото : Риболовни пръти с водачи....?
Например имам една типично мачова пръчка Шимано Нексейв , 3,96 , акция 5-16 гр (как ли са го изчислили) , триколенна е, водачите са малки и тесни 16 на брой,.. Но производителя и търговците са написали , че била за Универсален риболов !!! - това означава ли , че не е Мач !??
Никой не полудява толкова бързо като абсолютно нормалният човек ...
Животът е навик , от който се отвиква много трудно ...
Terry Pratchett
Животът е навик , от който се отвиква много трудно ...
Terry Pratchett
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Мач пръчката не превръща риболова ти в мач-риболов.
За съжаление много хора си мислят, че всичко заметнато с мач въдица е мачов риболов. От там идва и препоръката за макара размер 1000 за мач.
Напълно непригодна за тази работа, но се препоръчва от време на време.
А описанието на въдицата от търговеца е логично, все пак тяхната идея е да продават повече, а кое се продава повече от "универсалното".
За съжаление много хора си мислят, че всичко заметнато с мач въдица е мачов риболов. От там идва и препоръката за макара размер 1000 за мач.
Напълно непригодна за тази работа, но се препоръчва от време на време.
А описанието на въдицата от търговеца е логично, все пак тяхната идея е да продават повече, а кое се продава повече от "универсалното".

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.