Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мач
naRiba.com

Форум

Избор на мач въдица за начинаещ
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- новобранец
Re: Избор на мач въдица за начинаещ
Няма нищо магическо. За начинаещ, преценявам си толкова бюджет. Всяко мнение съм го прочел и разгледал въдиците. Нищо не ми допадна най-вече заради евтиния карбон, когато ми обясниха в магазина, че под 120-150лв карбона е на по-ниско ниво. В движение взех решение за въдицата. Аз не се бия по бързея. Щом питам, значи уважавам вашето мнение. Макарата е боклук, така ли? 

- hshopov
- разбира нещата
На мен в магазин са ми обяснявали,че са основоположници на риболова с метод фидер хранилки и ми обясняваха как се монтира втора кука над хранилката,а аз само благо ,благо се усмихвах....! Твърдиш,че си чел всяко мнение ама май си чел между редовете( иначе щеше да си купиш болонезе и нямаше да питаш забранен ли е риболова на Янтра ,нощно времеBai Nas написа:Няма нищо магическо. За начинаещ, преценявам си толкова бюджет. Всяко мнение съм го прочел и разгледал въдиците. Нищо не ми допадна най-вече заради евтиния карбон, когато ми обясниха в магазина, че под 120-150лв карбона е на по-ниско ниво. В движение взех решение за въдицата. Аз не се бия по бързея. Щом питам, значи уважавам вашето мнение. Макарата е боклук, така ли?

Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
- Венелин Радушев
- разбира нещата
Риба въдица не троши! Троши я въдичаря с неумели движения или неразумни монтажи...Bai Nas написа:Няма нищо магическо. За начинаещ, преценявам си толкова бюджет. Всяко мнение съм го прочел и разгледал въдиците. Нищо не ми допадна най-вече заради евтиния карбон, когато ми обясниха в магазина, че под 120-150лв карбона е на по-ниско ниво. В движение взех решение за въдицата. Аз не се бия по бързея. Щом питам, значи уважавам вашето мнение. Макарата е боклук, така ли?
Това "аз съм новобранец и ще се натоваря с колец, щото да не строша читава въдица" то зависи какво си си взел, ако е някоя 400 грамова тояга, може да се откажеш от риболова, преди да вземеш пагони за грамотен риболовец. И всичко това въобще не е наша работа, и впредвид, че явно не цениш съветите дадени ти тук..... що ни занимаваш с глупости?
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
-
- новобранец
Бе, аз не знаех нищичко за риболова. Сега малко от малко като започнах да чета различни статии, теми из форума и пр. взех да отлепям. Всеки ден ходя на реката да практикувам.hshopov написа: Твърдиш,че си чел всяко мнение ама май си чел между редовете( иначе щеше да си купиш болонезе и нямаше да питаш забранен ли е риболова на Янтра ,нощно време)
Евтиния карбон и неумелия въдичар (аз) са в пълна сила за мен. Защо ме хулите, че питам и за избора ми.Венелин Радушев написа: Риба въдица не троши! Троши я въдичаря с неумели движения или неразумни монтажи...
Това "аз съм новобранец и ще се натоваря с колец, щото да не строша читава въдица" то зависи какво си си взел, ако е някоя 400 грамова тояга, може да се откажеш от риболова, преди да вземеш пагони за грамотен риболовец. И всичко това въобще не е наша работа, и впредвид, че явно не цениш съветите дадени ти тук..... що ни занимаваш с глупости?

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
А защо се обиждаш, когато казваме че е лош?
Не се вслуша в мненията, направи грешка. Лови си сега с това, което си взел, а като стане време за смяна питай пак.
Не се вслуша в мненията, направи грешка. Лови си сега с това, което си взел, а като стане време за смяна питай пак.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Ако това е макарата -

не бих дал за нея дори и 5 лв. , камо ли 51
Кажи каква точно въдица си взе - може да се окаже че са си лика-прилика.
На продавачите , които са те консултирали - можеш да им пратиш много здраве

не бих дал за нея дори и 5 лв. , камо ли 51

Кажи каква точно въдица си взе - може да се окаже че са си лика-прилика.
На продавачите , които са те консултирали - можеш да им пратиш много здраве

Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
-
- новобранец
Едно към едно е макарата. За въдицата, какво да кажа? Марка, размери..? Ще помоля да ми кажете, как се ориентирате за макарата, че е бАклук.
- М. Сталев
- разбира нещата
Като смениш 10 макари,още с поглед и ти ще вземеш да ги разпознаваш,късно видях темата иначе щях да те посъветвам да си вземеш Drennan Red Range,аз си купих миналата седмица една за 56 лв ,че точно преди състезанието на гребната една от основните ми макари сдаде леко багажа и я взех ей така за резерва,да ти кажа останах очарован от макарето,навива много добре влакното ,няма много големи луфтове,единствено по аванса има какво да се желае леко,но за тези пари е супер.Един съвет има много изписано за всеки един риболов в форума,повече време практика на реката или язовира и ще се получат нещата,вслушвай се в мнението на колегите защото ще хвърляш едни грешни пари на вятъра,и аз като теб преди 5-6 години като почвах с мач риболова на идея си нямах с какво се захващам,но с много питане,четене на български,руски и английски статии и в един момент взеха да ми се получават нещата.Поздрави
Не съм казал ,че е боклук - просто Аз не бих си я купил.
Тук не става въпрос да изсипеш една чанта пари за макара - така всеки знае , но за няколко лева повече ,можеше да вземеш /примерно това / -
http://www.fishermanbg.com/cambria-ld" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
в размер 2000 и / въпреки някои несъвършенства / , щеше да ти свърши по-добра работа
По-ниското предавателно число се компенсира с малко по-широка шпула - реди перфектно.
Кажи за въдицата : марка, модел..............
Тук не става въпрос да изсипеш една чанта пари за макара - така всеки знае , но за няколко лева повече ,можеше да вземеш /примерно това / -
http://www.fishermanbg.com/cambria-ld" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
в размер 2000 и / въпреки някои несъвършенства / , щеше да ти свърши по-добра работа

По-ниското предавателно число се компенсира с малко по-широка шпула - реди перфектно.
Кажи за въдицата : марка, модел..............

Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
-
- новобранец
Доста мотивиращо ми подейства! Поздрави!М. Сталев написа:Като смениш 10 макари,още с поглед и ти ще вземеш да ги разпознаваш,късно видях темата иначе щях да те посъветвам да си вземеш Drennan Red Range,аз си купих миналата седмица една за 56 лв ,че точно преди състезанието на гребната една от основните ми макари сдаде леко багажа и я взех ей така за резерва,да ти кажа останах очарован от макарето,навива много добре влакното ,няма много големи луфтове,единствено по аванса има какво да се желае леко,но за тези пари е супер.Един съвет има много изписано за всеки един риболов в форума,повече време практика на реката или язовира и ще се получат нещата,вслушвай се в мнението на колегите защото ще хвърляш едни грешни пари на вятъра,и аз като теб преди 5-6 години като почвах с мач риболова на идея си нямах с какво се захващам,но с много питане,четене на български,руски и английски статии и в един момент взеха да ми се получават нещата.Поздрави
POEE Powermatch, 13ft (3.9m) и 10-30gr акция.pampasa написа: Кажи за въдицата : марка, модел..............

- hshopov
- разбира нещата
Сигурен ли си ,че това е наименованието на въдицата? Да не си объркал буквите?
Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
-
- новобранец
Пише PO между тях един разперил въдица рибар и след него EE.
-
- новобранец
Това е въпросната марка. Какво за нея, т*шак ли е много? 

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Поне въдицата е мач, не че ще я ползваш за такъв риболов, но можеше да е много по-зле.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.