Какъв ластик за река

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Re: Какъв ластик за река

Мнение от Венелин Радушев »

Без никаква претенция да разбирам от риболова на струмски скобари, както и chirusa_bg каза по-горе -дебелината на ластика зависи от плувката, която се ползва. Само да добавя, че зависи и дали се ползва близалка или буре, за добра подсечка с близалката трябва по-дебел ластик спрямо буре с същият грамаж.
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Аватар
hshopov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от hshopov »

Венелин Радушев написа:Без никаква претенция да разбирам от риболова на струмски скобари, както и chirusa_bg каза по-горе -дебелината на ластика зависи от плувката, която се ползва. Само да добавя, че зависи и дали се ползва близалка или буре, за добра подсечка с близалката трябва по-дебел ластик спрямо буре с същият грамаж.
Ееееех та не си ми по-наблизо... :)
Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Мисля, че гледах филма, за който говори Кирил. Скобари край Симитли.
Много ми хареса, показва колко много се е развил риболова в България през последните години и колко по-добри риболовци сме сега. Самия филм е ужасно стар и вече е по-скоро ретро демонстрация, отколкото учебник.
Юли Цирка с тогавашния си акъл и екипировка извади 1 от 4 закачени скобара. Сигурен съм, че сега ще ги кепни, ако не всичките то поне 3 от 4. :D
Ето го и филма

ПП. Добавям линк към още един също толкова стар филм. Разсъжденията около захранките са трогателни.
https://www.youtube.com/watch?v=aBZDJNeV5i0" onclick="window.open(this.href);return false;
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
maverini
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от maverini »

Лично аз съм научил и видял много от филмите.За мен ластика е един /кухия/тъй като 90% ловя с близалка,и както ти вече си го подчертал,тоя тип плувки изискват по-дебели ластици.Аз използвам-до 5гр-1,5-до 12гр-1,8-за 15-20гр-2,1 и евентуално за 25или 30гр-2,3.Единствения минус при кухите ластици е че се наложи да си отрежа върховете с около 20см.
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венелин Радушев »

maverini написа:Единствения минус при кухите ластици е че се наложи да си отрежа върховете с около 20см.
Това въобще не е минус, колкото по -малко ти се гъне върха - толкова по-малко триене има ластика с вътрешната стена на върха и по- добре работи.
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов с щека, уип и директен”