Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

фидер за река
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: фидер за река
ловя по искъра с два фидера, единият fl до 200гр, и hunter до 180. с различните връхчета изхвърлям от 40гр хранилки на горе в зависимост от място, ниво и течение. връхчетата показват дори кълване на уклей. за река искър и за дунав според мен акция под 150 гр е нежелателно, а дължина над 360 също. това е мое мнение, не го натрапвам. за дължината могат да възникнат спорове, но и на искъра и на дунав рядко, да не кажа никога не съм търсил дистанция над 40-50 метра. успех в търсенето.
Re: фидер за река
Веднъж съм ловил на Дунав с фидер. Течението беше средно, нито много бързо, нито тих участък. Бях с едно кораво хеви на 3.90 м акция 120 г. Хвърлях на 20-25 м, а хранилката беше 65 грама плюс храната отиваше някъде към 90 грама. Кошника стоеше стабилно, но ако течението е по-силно трябва да се лови с хранилки 80-100 грама, че и повече. Според мен фидер за Дунав трябва да е с акция от 150 г нагоре, за да може да мята такива хранилки. За дължината и аз мисля, че 3,60 м ще са по-добре от гледна точка на дърветата. Акцията - прогресивна задължително. Ако трябва въдица хем за Дунав, хем за Искър, може би компромиса и за двете е акция 150 г, според мен. Иначе ако е само за Искър - 120 г.