Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

С фидер въдица за шаран на косъм
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: С фидер въдица за шаран на косъм
Щом като има Фидер въдица,монтажа му няма чак толкова голямо значение,а единствено акцията.Дистанция той каза ,че не гони ,следователно по-малко олово за предпочитане инлайн и по леко замятане да не замине пръчката.Другото вече не зависи от "нея".Монтажа си е същия,стръв и презентация същите.Ако реши да дохранва да сложи кошничка с общ грамаж г.д към максималната акция на фидера.
- hshopov
- разбира нещата
a4koy написа:Щом като има Фидер въдица,монтажа му няма чак толкова голямо значение,а единствено акцията.Дистанция той каза ,че не гони ,следователно по-малко олово за предпочитане инлайн и по леко замятане да не замине пръчката.Другото вече не зависи от "нея".Монтажа си е същия,стръв и презентация същите.Ако реши да дохранва да сложи кошничка с общ грамаж г.д към максималната акция на фидера.

Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
hshopov написа:![]()
![]()
![]()
с това мнение изби рибата! Какво олово на фидер те гони?! Има си метод хранилки за тази работа!
Изобщо...мнението ти е лишено от всякаква логика( ми да сложи и блесна на фидера щом монтажа не е от значение)а дохранванено с кошница изобщо го оставям без коментар.
Не знам кой е "избил рибата" но ,съм съгласен с мнението на колегата a4koy!Ако прочетеш заглавието на темата може би няма така грубо да се изказваш .
- hshopov
- разбира нещата
Заглавието съм го чел много добре и съм далече от грубия тон повярвай ми. А сега го прочети и ти , прочети постовете на колегите и оставям изводите на теб. Монтаж на косъм е презентация на стръвта а с фидер се лови на фидер хранилки , а вие ако искате слагайте олова, плувки, бомбарди и спомбове , но ако давате съвети, гледайте да са правилни. Шаран с фидер се лови на метод хранилка, със повод и кука на косъм или не като петно не се прави а се чака шаро да дойде на метода. Почне ли да дохранва с кошница най много да събере каракуда и все що е дребен плевел...няма да обяснявам защо. Колегата сам обяснява в постовете си че е начинаещ а тръгна съвети да дава...лошо няма ама това не е съвет, а лоша услуга. Сега малко за оловото...инлайн оловото не е най добрия начин за монтаж в редица случаи и как реши колегата , че е най удачен не ми стана ясно. Относно теглото на оловото. ..тежко такова се слага не само за кастинг а и за самозасичане в шаранския монтаж. Мога да пиша още, но спирам до тук та да не се почувстваш и ти обиден а ти си стой съгласен с него, няма лошо. Просто не е хубаво да се подвеждат колегите. Хайде със здраве и ходете за риба. Автора на темата е написал акция 120 и това най вероятно е акцията на фидера. Нея да я коментирам ли или ще прозвучи грубо? П.П. Прегледай ми и другите постове...никога не съм груб с хора които не познавам но имаме нещо,общо...риболова.doki 7 написа:hshopov написа:![]()
![]()
![]()
с това мнение изби рибата! Какво олово на фидер те гони?! Има си метод хранилки за тази работа!
Изобщо...мнението ти е лишено от всякаква логика( ми да сложи и блесна на фидера щом монтажа не е от значение)а дохранванено с кошница изобщо го оставям без коментар.
Не знам кой е "избил рибата" но ,съм съгласен с мнението на колегата a4koy!Ако прочетеш заглавието на темата може би няма така грубо да се изказваш .
Последно промяна от hshopov на Чет Дек 17, 2015 7:38 am, променено общо 1 път.
Колега,явно ти,трябва да прочетеш внимателно заглавието на темата!!!doki 7 написа:hshopov написа:![]()
![]()
![]()
Щом монтажа е на косъм,значи ще е метод.От тук следва,че храната е по лепкава(за да се задържа по-дълго време),не ронлива като в кошничката

Голямата риба,не обича много пляскане и шум,метода си цопва на дъното и не се преважда всеки 5 мин,а по-горе,се пише за дохранване с кошничка с грамаж към максималната акция на фидера

Нали фидера ни ще е във водата,сега втори за дохранване ли да имам?Също така,Ти-джанъм,как разбираш изречението ''Щом като има Фидер въдица,монтажа му няма чак толкова голямо значение,а единствено акцията''???
Как монтажа да няма значение,при положение че се конретизира монтаж,както по-горе посочи,azareus?
Да прочете колегата,малко във форума,има прекрасни теми на колегата Бачо Илия-има какво да се научи.
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
Гледал съм монтаж на фидер с олово т.н БОМБ,незнам,явно човека които лови в Англия по тези водоеми,не разбира и ме е подвел.
- hshopov
- разбира нещата
Подкрепи мнението си с факти. Дай линк към филма. Нека и ние се обогатим.a4koy написа:Гледал съм монтаж на фидер с олово т.н БОМБ,незнам,явно човека които лови в Англия по тези водоеми,не разбира и ме е подвел.

- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Разбира се, че може монтаж на косъм да се ползва при фидер риболов, но също така зависи при какви условия. Универсални стръв, монтаж, пръчки няма всичко трябва да се адаптира според ситуацията. По принцип монтажа на косъм се ползва когато искаш да селектираш рибата. Например ако отидеш на голям обезрибен язовир и сложиш косъм ще имаш не повече от 2-3 кълванета, но ако отидеш на рибарник пълен с дребна риба, но искаш да селектираш шаран монтаж на косъм би бил удачен.
п.п. Така наречения бомб е хибрид между умален шарански и фидер риболов. Предимно се ползва през зимата и също така може да се вкарва минамално количество храна, най-често пелети, с помоща на пелет коун или миняюрна ПВА торбичка.
п.п. Така наречения бомб е хибрид между умален шарански и фидер риболов. Предимно се ползва през зимата и също така може да се вкарва минамално количество храна, най-често пелети, с помоща на пелет коун или миняюрна ПВА торбичка.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

- hshopov
- разбира нещата
Много сладурска илюстрация на монтаж,предразполагащ оплитания , но това си е мое мнение. Сега чакам линк към филма който е гледал колегата за фидер с това оловце. Хареса ми мнението на dunavski под твоето , но като цяло се изместихме от темата. Нека колегата направи няколко риболова и хване пък тогава да дава акъли въз основа на собствен опит щото от гледане ,кучето месар щеше да е станало ,отдавна. Иначе с малко олово хващам костури със стар спининг ама подобен съвет няма да дам и за спорта само.
- Naas
- ще става разбирач
Ето едно видео и не от кой да е, а от световен шампион.
- Naas
- ще става разбирач
Това правило май важи само в България, следвайки стария метод с "пружина за каракуда" . Храната за метод ако е приготвена както трябва се разпада почти толкова бързо както и от кошничката, може би малко по бавно, но е по тежка и си остава на мястото, не трябва да има леки частици които да играят във водата.kevlar написа:Щом монтажа е на косъм,значи ще е метод.От тук следва,че храната е по лепкава(за да се задържа по-дълго време),не ронлива като в кошничката![]()
- hshopov
- разбира нещата
Страхотно видео. Чудя се колко шарана ще хване твоя шампион на български държавен водоем с малка популация на шаран и много раци и дребосък без да храни точно с този монтаж. Сигурно и ти се питаш. Както и да е. Името на темата не е Мога ли да мятам с малко олово и кука на косъм нали така??? А благодаря много. П.П. Не сравнявайте водоемите в Англия с нашите, че място за сравнение няма. Давайте съвети от личен опит а не тип една жена каза та учещите се да избягват капото. Аз съм до тук...сложете муха на куката щото във Франция така ги ловят шараните.Naas написа:Ето едно видео и не от кой да е, а от световен шампион.

- hshopov
- разбира нещата
Да това е български форум. Ловим предимно тук. Водоемите ни са такива за жалост НО...това не е по темата. Kevlar е в Англия та сигурно има впечатления.Naas написа:Това правило май важи само в България, следвайки стария метод с "пружина за каракуда" . Храната за метод ако е приготвена както трябва се разпада почти толкова бързо както и от кошничката, може би малко по бавно, но е по тежка и си остава на мястото, не трябва да има леки частици които да играят във водата.kevlar написа:Щом монтажа е на косъм,значи ще е метод.От тук следва,че храната е по лепкава(за да се задържа по-дълго време),не ронлива като в кошничката![]()
- Naas
- ще става разбирач
Искаше да видиш клип, пуснах клип, а дали е ефективен метода или не, всеки сам може да си прецени според условията и водоема, никъде не съм казвал че е много добър метода за нашите язовири!