Начинаещ шаранджия

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

Димитър Чаушев
разбира нещата
разбира нещата

Re: Начинаещ шаранджия

Мнение от Димитър Чаушев »

Цъ ........ само със смяна на макарите няма да стане ,трябва тренировки на сухо докато се свикне с пръчката .Иначе 70-80 метра за шаранджия са детска игра, даже и с 0,35 мм. монофил :wink:
За хайкуйото сам чувал че мятат много ,аз лично не съм ги държал в рака .
пп.ама в моите ръце всички хвърлят :lol: (това последното е заигравка с двамата Христо ,някой да не ме вземе на сериозно )
Митко Кирилов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Митко Кирилов »

Колега, още нещо "от живота":В събота не ставаше за риболов, край буната нямаше хора и затова още един път в присъствието на колеги/свидетели и участници направих поредните тестове на продуктите на FL- сърфовите триколенни пръчки 3.9 м, акция 3.5 либри: Диамонд Карп и Карп Легенд.Причината за теста беше проверка на максимална дистанция с влакно на Трабуко: S-Force XPS Surf Cast, 0.205 мм, 300 м оранжево на цвят, навито на макара Дайва БГ 60. Тестова тяжест: 100 гр. Шок-лидер монофил на Квантум 0.30 мм.
Лично аз с лекота първоначално постигах дистанции с двете пръчки от порядъка на 115- 120 м.Един от колегите се изяви по-добре от мен /все още бях предпазлив и не напъвах пръчките/ и няколко пъти хвърли на дистанции 127-137 м. Същите дистанции ги повторих след него вече с по-силово замятане.
Изводи:
1.Посочените пръчки на FL имат качествата и характеристиките за използване при сърфов/дънен морски риболов на кефалови, като предоставят повече от достатъчен диапазон за избор на дистанция, в която да се вмествам според случаите.
2. Строй на пръчките: бързият, леко изразен параболичен върхов строй, е достатъчно чувствителен, като същевременно ще мори хванати по-големи екземпляри за безпроблемно вадене, а с шок-лидер даже и без кеп от буните.
3. Двете изпълнения на FL са много близки по характеристики, като Диамонд-а е едва забележимо по-еластична във върха.Жалко, че вече не се предлага, но на нейно място е Легенд-а, която по нищо не и отстъпва!
4. Достатъчно мощни, гъвкави, могат да издържат и тяжест до 110-115 гр.
Лично на мен ми паснаха по тегло, строй и дизайн.Възможно е с по-модерни вече макари с удължена шпула /и тях, както пръчките, бих поръчал от Сапуна, марка FL/да се постигнат още по-големи дистанции, но наличните ми такива са все още годни и засега нямам намерение да се дооборудвам.
Това са впечатленията ми до момента.Предстои да се натрупат още през сезона.
С пожелание за успешен избор и да останеш доволен!/За марката FL съм сигурен!/
Всичко останало е въпрос на тренинг и практика!
Нещата не са такива , каквито изглеждат!
Аватар
isavkov
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от isavkov »

kevlar написа:Иначе съм с Fox warrior s и fox eos 7000.
`
Опитай с биг пит макара с червяк :arrow: :idea: :arrow: :drinkers:[/quote]

По нататък, харесал съм си FX11, но нека натрупам опит първо.
Мен още ме е страх да заметна както си трябва, не е от такъма :)
Във форума всички мятат по километър дистанции, хващат по 100 килограмови риби и са ултра-шампиони...
Аватар
hshopov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от hshopov »

Димитър Чаушев написа: :lol: (това последното е заигравка с двамата Христо ,някой да не ме вземе на сериозно )
Ти шъ видиш...чакай чакай :D :D :D
Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
kevlar
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kevlar »

пп.ама в моите ръце всички хвърлят :lol: (това последното е заигравка с двамата Христо ,някой да не ме вземе на сериозно )[/quote]

Мятат ама друг път, Митак!
Затова ли си взе, лодка за захранване :arrow: :idea: :lol: :mrgreen:

Колега, достигна ли до някакво решение по въпроса?
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
Аватар
hshopov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от hshopov »

kevlar написа:пп.ама в моите ръце всички хвърлят :lol: (това последното е заигравка с двамата Христо ,някой да не ме вземе на сериозно )
Мятат ама друг път, Митак!
Затова ли си взе, лодка за захранване :arrow: :idea: :lol: :mrgreen:

[/quote]
Не всеки мята 150+ като Бате Иц :lol: :lol: :lol:
Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”