Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

Начинаещ шаранджия
Модератор: bobopeli
-
- разбира нещата
Re: Начинаещ шаранджия
Цъ ........ само със смяна на макарите няма да стане ,трябва тренировки на сухо докато се свикне с пръчката .Иначе 70-80 метра за шаранджия са детска игра, даже и с 0,35 мм. монофил 
За хайкуйото сам чувал че мятат много ,аз лично не съм ги държал в рака .
пп.ама в моите ръце всички хвърлят
(това последното е заигравка с двамата Христо ,някой да не ме вземе на сериозно )

За хайкуйото сам чувал че мятат много ,аз лично не съм ги държал в рака .

-
- разбира нещата
Колега, още нещо "от живота":В събота не ставаше за риболов, край буната нямаше хора и затова още един път в присъствието на колеги/свидетели и участници направих поредните тестове на продуктите на FL- сърфовите триколенни пръчки 3.9 м, акция 3.5 либри: Диамонд Карп и Карп Легенд.Причината за теста беше проверка на максимална дистанция с влакно на Трабуко: S-Force XPS Surf Cast, 0.205 мм, 300 м оранжево на цвят, навито на макара Дайва БГ 60. Тестова тяжест: 100 гр. Шок-лидер монофил на Квантум 0.30 мм.
Лично аз с лекота първоначално постигах дистанции с двете пръчки от порядъка на 115- 120 м.Един от колегите се изяви по-добре от мен /все още бях предпазлив и не напъвах пръчките/ и няколко пъти хвърли на дистанции 127-137 м. Същите дистанции ги повторих след него вече с по-силово замятане.
Изводи:
1.Посочените пръчки на FL имат качествата и характеристиките за използване при сърфов/дънен морски риболов на кефалови, като предоставят повече от достатъчен диапазон за избор на дистанция, в която да се вмествам според случаите.
2. Строй на пръчките: бързият, леко изразен параболичен върхов строй, е достатъчно чувствителен, като същевременно ще мори хванати по-големи екземпляри за безпроблемно вадене, а с шок-лидер даже и без кеп от буните.
3. Двете изпълнения на FL са много близки по характеристики, като Диамонд-а е едва забележимо по-еластична във върха.Жалко, че вече не се предлага, но на нейно място е Легенд-а, която по нищо не и отстъпва!
4. Достатъчно мощни, гъвкави, могат да издържат и тяжест до 110-115 гр.
Лично на мен ми паснаха по тегло, строй и дизайн.Възможно е с по-модерни вече макари с удължена шпула /и тях, както пръчките, бих поръчал от Сапуна, марка FL/да се постигнат още по-големи дистанции, но наличните ми такива са все още годни и засега нямам намерение да се дооборудвам.
Това са впечатленията ми до момента.Предстои да се натрупат още през сезона.
С пожелание за успешен избор и да останеш доволен!/За марката FL съм сигурен!/
Всичко останало е въпрос на тренинг и практика!
Лично аз с лекота първоначално постигах дистанции с двете пръчки от порядъка на 115- 120 м.Един от колегите се изяви по-добре от мен /все още бях предпазлив и не напъвах пръчките/ и няколко пъти хвърли на дистанции 127-137 м. Същите дистанции ги повторих след него вече с по-силово замятане.
Изводи:
1.Посочените пръчки на FL имат качествата и характеристиките за използване при сърфов/дънен морски риболов на кефалови, като предоставят повече от достатъчен диапазон за избор на дистанция, в която да се вмествам според случаите.
2. Строй на пръчките: бързият, леко изразен параболичен върхов строй, е достатъчно чувствителен, като същевременно ще мори хванати по-големи екземпляри за безпроблемно вадене, а с шок-лидер даже и без кеп от буните.
3. Двете изпълнения на FL са много близки по характеристики, като Диамонд-а е едва забележимо по-еластична във върха.Жалко, че вече не се предлага, но на нейно място е Легенд-а, която по нищо не и отстъпва!
4. Достатъчно мощни, гъвкави, могат да издържат и тяжест до 110-115 гр.
Лично на мен ми паснаха по тегло, строй и дизайн.Възможно е с по-модерни вече макари с удължена шпула /и тях, както пръчките, бих поръчал от Сапуна, марка FL/да се постигнат още по-големи дистанции, но наличните ми такива са все още годни и засега нямам намерение да се дооборудвам.
Това са впечатленията ми до момента.Предстои да се натрупат още през сезона.
С пожелание за успешен избор и да останеш доволен!/За марката FL съм сигурен!/
Всичко останало е въпрос на тренинг и практика!
Нещата не са такива , каквито изглеждат!
- isavkov
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
`kevlar написа:Иначе съм с Fox warrior s и fox eos 7000.
Опитай с биг пит макара с червяк

По нататък, харесал съм си FX11, но нека натрупам опит първо.
Мен още ме е страх да заметна както си трябва, не е от такъма

Във форума всички мятат по километър дистанции, хващат по 100 килограмови риби и са ултра-шампиони...
- hshopov
- разбира нещата
Ти шъ видиш...чакай чакайДимитър Чаушев написа:(това последното е заигравка с двамата Христо ,някой да не ме вземе на сериозно )

Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
(това последното е заигравка с двамата Христо ,някой да не ме вземе на сериозно )[/quote]
Мятат ама друг път, Митак!
Затова ли си взе, лодка за захранване
Колега, достигна ли до някакво решение по въпроса?

Мятат ама друг път, Митак!

Колега, достигна ли до някакво решение по въпроса?
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
- hshopov
- разбира нещата
Мятат ама друг път, Митак!kevlar написа:пп.ама в моите ръце всички хвърлят(това последното е заигравка с двамата Христо ,някой да не ме вземе на сериозно )

[/quote]
Не всеки мята 150+ като Бате Иц

Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им