Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Зимни кефали на спининг.
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- pavre
- вече хвърля и на тежко
Re: Зимни кефали на спининг.
Мишката написа:Съгласен съм че и зимата и въобще в студа взима, но просто е по трудно да намериш местата и да улучиш времето. Трудно е да се говори за целенасочен улов на кефал с блесна през зимата, но не е невъзможно. Интересно, самото място кадето ловеше как го определяш - дебел бързей, дълбок или плитък вир, непосредствено след или над бързей или участък от реката с тихи води?... Виждам не е накъдрена повърхността на водата, но не мога да преценя колко е бърза. На мен ми удари непосредствено под бързеи (и то в студ) и в широк, плитък до 0.5м. участък с вода гладка като стъкло, но с течение.
Спокойна част от реката беше мястото. Според мен дъното там е като тепсия, а след него изплитнява и рибата се събира по края и и чака течението да и донесе храна.. Ударите бяха на определени места, обикаляйки реката забелязах, че не взима навсякъде (защото ходих и втори път и улових около 20+ риби..).
Ситната риба беше групирана в плиткажа и се виждаше, а едрите кефали бяха в дълбокото.

Re: Зимни кефали на спининг.
Ей и от мене едно допълнение към темата от миналата неделя, което поствам чак сега. И вчера сутринта преди да зарами имах удар от нещо прилично голямо, но се откачи и така и не му видях габаритите. Иначе все на жълтото Голди. Не ще на страйкпро, нито на култива, нито на голдито със син гръб бели страни и оранжев корем. Удря само на жълто. Търсих по магазините жълтур на други марки, ма не намерих...
Късметът е на страната на подготвените.