Влакно за мач при използване стационарна плувка(неподвижна)

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
SUPER MARIO
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Влакно за мач при използване стационарна плувка(неподвиж

Мнение от SUPER MARIO »

chirusa_bg написа:
SUPER MARIO написа:
goldbalak1 написа:Подкрепям колегата преди мен. Потъващото влакно много затруднява позиционирането на неподвижната плувка, еле пък ако е с по-малък грамаж и се лови на дистанция. Говоря от личен опит. ...
Сериозно ли колега....А плуващото влакно по какъв начин улеснява позиционирането на неподвижната плувка.... :lol: :lol: :lol:
Няма как да го обясня по-добре от предното си мнение. Има два варианта, или ще успееш да го усетиш след време или ще си остане нещо, което пропускаш.
Тъй като съм пробвал и двата вариянта , няма как да ме убедиш в предимството на плуващото влакно.Дори при най лек вятър или течение влакното заминава заедно с плувката....
Бързай бавно.
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Re: Влакно за мач при използване стационарна плувка(неподвижна)

Мнение от chirusa_bg »

Здраве да е!
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
SUPER MARIO
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SUPER MARIO »

chirusa_bg написа:Здраве да е!
Живи и здрави... :D :smt023
Бързай бавно.
Аватар
kodek
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kodek »

Здравейте колеги,каква хубава тема за мачово влакно.Да не спамя темата,но ме интересува! Дайте предпочитана марка за потъващо добро влакно 0.16
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Maч и стационарна плувка :fishing2: стационарна плувка и потъващо влакно = :lol:
За къса дистанция как да е/изправена въдица за контрол/ ,но над 10м си иска ваглер+потъващо.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
to10or
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от to10or »

Подкрепям напълно мнението на Бате Ицо,който има много опит в мач риболова.Само искам да добавя,че твоето влакно,без да засягам никого е Colmic Fendreel,пасва перфектно за риболов със стационарна плувка и въдица с макара ,но на малки рекички с дистанция 10-12 метра,ако ще използваш мач пръчка със стационарна плувка.Иначе за затворени водоеми се насочи към влакна,които са потъващи,като мое лично мнение е да заложиш на марката Trabucco,които имат много добър избор за мачови потъващи влакна.Не те ангажирам,конкретно,просто изказвам мнение на човек минал през 7-8 вида мачови влакна.И последно да добавя,че се състезавам,като не правя компромиси с влакна,куки,вирбели и тем подобни консумативи!Поздрави от мен,с най-искрени пожелания да намериш точно това,което си замислил,и което ще ти свърши работа.Жив и здрав!
kostadin skabrin
новобранец
новобранец

Мнение от kostadin skabrin »

Благодаря ви колеги! Аз ловя в затворен водоем предимно дребни риби. Монтажите са ми финни.Въпросът е, че си взех мач, но се чудя дали да слагам мачово влакно за затворен водоем. За сега съм се спрял на моделите на Colmic и Trabucco. Colmic Feendrel i Colmic Xilo комбинация и Trabucco T-force XPS match sinking i Trabucco T-Force XPS Match-Pro. Двойките са :Основно другото за поводи. Та.. На кое от 2те двойки да спра като се има предвид ,че ще ловя на стационарна плувка на затворен водоем с финнен монтаж?!
SuperMario45
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от SuperMario45 »

Следя темата, защото е свързана с мач риболова. Но останах малко объркан и с въпроси.
Ако има течение на водата било то и минимално и при 2-те влакна ще има отклонение на плувката или греша?
Ако е само вятър, при не потъващото няма ли да се образува корем или отново съм в грешка?
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Има подходящи ваглери за дребна риба на къса дистанция.Предимствата на тези плувки пред обикновените стационарни са много.Защо се мъчите да откривате топлата вода.
maverini
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от maverini »

Колегата пита за стационарна плувка,не за фиксиран ваглер,не виждам предимство ако ловя със ''сръбска''плувка и потъващо влакно с болонезе например
Аватар
М. Сталев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от М. Сталев »

И като духне вятър ,какъвто винаги има по язовирите как ще махаш с тая болонеза? Един добре утежнен лек ваглер или стик по нищо няма да отстъпва от към чувствителност на стационарна плувка ,но при вятър или леко повърхностно течение ще ти вкарва влакното под водата поне с 10-15 см
maverini
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от maverini »

Напълно съм съгласен с теб,при вятър или течение няма по-добра плувка от ваглера,но въпроса е за най-обикновенна плувка
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Айде спрете се бе ,има си норми,които риболовците спазват,не може да се дава акъл за неща извън нормите.С мач се лови с ваглери,не със стационарни плувки.Болонезата е въдица за река,Потъващо влакно се слага на мача,на болонезата се слага нормално влакно.Или се учете да ловите в нормите или си задавайте ......въпроси в други форуми за бавно...... се .
И едното и другото си имат предназначение.
Учете се да ловите като хората,не извън нормите ,които водят до всичко друго ,но не и до успех.
Риболовната индустрия работи благодарение на знаещи риболовци,те са го измислили ,не аз.
Да,може да ловиш с потъващо със стационарна плувка/не с фиксиран ваглер/,ама не е същото, има много минуси и ако някой не го е разбрал си е за негова сметка.
maverini
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от maverini »

За последно и спирам! Ловя със стик 1,25гр дистанция 15м бихте ли ми обяснили господа знещи риболовци,как по-точно ще накарам потъващото си влакно да слезе под водата.
Аватар
М. Сталев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от М. Сталев »

За такива стикове осноното е 0.14 даже съм виждал англичаните да слагат и 0.12 и ползват поводи 0.08-0.10 ако очакват и бонус риба съм виждал да правят монтажи и с ластик от щека ;)
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мач”