зарган 2017

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
checho_58
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: зарган 2017

Мнение от checho_58 »

Днес и аз открих сезона на зарган. Един, ама от сърце, добър размер и беше пълен с хайвер :fishing2:

50058
valio5
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от valio5 »

Днес капо
valio5
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от valio5 »

Днес само една зъбатка и няколко едри иларии а край брега имаше и кефал но не искаше стръв само пасеше нещо по камъните.Много топла водата още според мен, чак мидите стоят отворени.Това е хубавото на морето ако няма риба има миди и рапани
jorkatap14
новобранец
новобранец

Мнение от jorkatap14 »

Здравейте! Вторник, 15.08, проби за зарган от 06:00-12:00 буната на Ной. Силен вятър, резултат 2 платерини. Явно все още зарганът го няма и се хващат единични бройки на късмет. Надежди и нови проби след падане на вятъра през почивните дни.
Аватар
Pe6o_Tikvata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Pe6o_Tikvata »

Днес отскочих до Черноморец , да пробвам сребърните стрели.А там ужасен Североизточен вятър и кофти прибойна вълна.Ама аз упори трябва да се пробват новите водачи и плетено влакно.Имах три кълванета на разсъмване от типа клъвна ли ми или така ми се стори.Та в крайна сметка излъгах една сребърна стрела.Въртях до към 08:30-08:45 и много взе да ме цепи тиквата от вятъра.Но постигнах желаното , за два часа риболов в този вятър нито една брада или огелпване , възелчето на шок лидера минава през последните три водача без да го усетя и хванах риба да не съм капо.
Поздрави и наслука :D :drinkers:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека :!:
Аватар
stareca
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stareca »

Към колегата Pe6o_Tikvata пробвал ли си да влезеш зад оградата на поделението там местата са уникални ,и дистанцията е без никакво значение.Гарантирам ти че никой няма да ти каже нищо в тази част на поделението няма жива душа просто никой няма да разбере а и да разбере едва ли ще се занимава .Аз специялно съм влизал десетки пъти и за зарган и за паури.Освен това съм искарал и два месеца наказателна рота от казармата там никога не правено забележка на рибари и туристи.
Аватар
Pe6o_Tikvata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Pe6o_Tikvata »

Значи миналата година колеги минаваха зад оградата но до 10-15мин. идваше човек с 3-4 песа и ги гонеше , аз не съм си насилвал късмета.Ако не се лъжа на този нос му викаха Таласакра :drinkers:
lozzy.68
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lozzy.68 »

Не знам ,защо,но не съм превърженик на плетеното за зарган !!! Никога ,НЕ използвам,плетено,а монофил в случая ,,жълт Бомбер,, 0.18-0.20 мм.Имайки на предвид,че често на бомбардата,,удря,, кефал,платерина,дори и зъбати,съм забелязал,че броя пропуските и изтървани,сравнение с авери,ловящи с плетено е много малък !!!Логично е, кефаловите имат нежни ,,устни,, ,които се късат по-лесно с неразтеглив конец!Такъма е максимално ,,ОПРОСТЕН,, ,под бомбардата,силиконов стопер (да не ,,удря на микро-вирбела и възелчето ) и ...не колач,а 1.80-2.00 метра ,,Бидем 0.10-0.12 мм.!пръта и макарата,не коментирам,те се виждат!Максимално дълъг прът в рамките на УДОБСТВОТО (съобразено с ръст,предпочитания и възможности за всеки)!!!Желая Ви много слука и прекрасни Морски мигове !!!
P1020595.JPG
P1020597.JPG
P1020591.JPG
P1040224.JPG
P1040223.JPG
P1020567.JPG
jorkatap14
новобранец
новобранец

Мнение от jorkatap14 »

Здравей! Това за плетеното важи единствено за кефаловите риби, поради по-големите им размери и единствено ако се засичат по начин, с който се работи с монофил. В противен случай, ако се придърпа леко, няма проблеми с късането на усти. За зарган мисля, че плетеното работи по-добре, усещането е в пъти по-добро, няма проблеми при наличието на вятър и се накриват по-големи дистанции. Ще споделиш ли откога са снимките и къде? Днес вълнолома, Варна - 1 малка илария, рибата още я няма тук. Поздрави.
lozzy.68
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lozzy.68 »

Сега ме подсети,да кажа,че с монофил,замятам много по-навътре, като дистанция!!! :wink: Предполагам,НЕ мислиш,че засичам,като Хамалин,без значение,дали е моно или плетеняк,което води до ,,пропуски,, !!!Продължавам да ловя зарган,само и единствено с монофил,това е лично мое мнение и предпочитание,утвърдило се през годините с успешен заргански улов !!! :D Що се касае за фотото,старо е просто илюстративно, ловя по на юг от Бургас,почти всеки път различно, но пък успешно,това е нормален улов !!!Желая много слука и повече ,,каиши,, !!! :drinkers:
Аватар
vasko8008
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vasko8008 »

Когато говорим за дистанция няма по добро нещо от плетеното влакно. Всъщност има: Нанофил на бъркли ама той има много други недостатъци и е по скоро влакно за лек спининг отколкото за бомбарда. Никой неможе да ме убеди че с монофил хвърля по далече освен ако плетеняка не е трижилен и много дебел. За зарган ползвам само плетеняк. При иларията нещата са малко по различни там наистина гелетата са повече. Тук е момента да помоля админите да преместят темата в раздел: Информация за активноста на рибата по морето. Там сме свикнали да я гледаме и е значително по удобно. Сега влез в един раздел за илария и всички морски риби.После се върни в друг раздел за зарган. Малко е неудобно. Особенно през телефон
Аватар
PlamenIvanov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от PlamenIvanov »

Напълно подкрепям колегата,с плетеното влакно е по удачно за риболов на зарган.Миналия сезон заложих на 0.4PE ,а този сезон заложих на 0.3 PE и няма да се откажа от него.
А това че с монофил се постигали по големи дистанции сравнено с плетено за мен е невъзможно.
Когато човек иска нещо намира начин, а когато не иска намира причина.
Аватар
Pe6o_Tikvata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Pe6o_Tikvata »

Днес нови проби за зарган на Черноморец.Излъгах 3 риби и 2 се откачиха , в момента който стана светло заргана отряза но се завъртяха някои платеринки но и те бързо се отеглиха .Повътртях до към 10:00 но близо час нямах удар и си бих камшика
lozzy.68
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lozzy.68 »

PlamenIvanov написа:Напълно подкрепям колегата,с плетеното влакно е по удачно за риболов на зарган.Миналия сезон заложих на 0.4PE ,а този сезон заложих на 0.3 PE и няма да се откажа от него.
А това че с монофил се постигали по големи дистанции сравнено с плетено за мен е невъзможно.
Колега,далече съм от идеята да спорим!!! :wink: Ако искаш,хвърляй и с ,,меча макара конец,, просто си прави кефа и покажи снимани поне 5 заргана !!!наслука и наздраве !!! :drinkers:
lozzy.68
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lozzy.68 »

:wink: Браво Пешо,това е част от,, ритуала,,,класика !!! :drinkers:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов от брега”