Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Балчик?
Модератори: emo vasilev, alekst
- Краси 7650
- вече хвърля и на тежко
- даката
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Това с бързото събиране е ТАКА, което си е така - си е така .BERG написа:Здравейте колеги. По повод на запитването за Балчик ще Ви кажа следното. Вчера 22.08 бях както винаги на Бялата лагуна. Отидох късно тъй като в магазина в Балчик червеите бяха свършили и трябваше да чакам. В резултат бях на мястото към 12 часа. В 12:20 заметнах първия път и веднага удари - платеринка към 30 см. Ударите следвах през 10-15 минути и то само платерина?!? До вечерта направих 25 парчета + 1 една много добра заргана , 7-8 се откачиха-бях си забравил кепа в колата и като ги вдигах се откачаха.За беля като вдигах поредната риба на тетрапода ми се счупи пръта- последната снадка, добре че бях си взел добрия стар Cougar, който спаси положението. Такъм:плаваща бомбарда 30гр. /вземаше навътре в морето на дистанция 70-80 м - кълвеше първите 10-15 метра/,основно 0,205 ,повод 0,16 кука № 8-10.Тактика: Замятам 70-80 м ,като "цопне" бомбардата правя 8-10 много бързи намотавания на макарата, кратка пауза и после пак 5-6 бързи намотавания - обикновенно кълването е при намотаването. При по-бавно намотаване ударите са много по редки.Колегите наоколо ме наобиколиха да разберат как я правя тая работа и се тюхкаха че не могат да достигнат пасажа.Към 16:30 пасажите се завъртяха наблизо и вече удари имаха и всичките 20 колеги които"бомбардираха" но повечето удряше илария и то по дребна. Така до 19:00 когато рибата се оттегли навътре и спря да кълве.
От всичките 25 риби в живарника 22 се оказаха плитерини - такова не се беше случвало. Това е . Само съжалявам че си забравих фотоапарата да кача някоя друга снимка.
Приди 5 дни го пробвах там и се получи.
Относно "мъжката" риба: Наведи върха до водата. А при по борбени риби дори и да е потопен във водата върха не е проблем а, когато вирбела или бомбардата стигнат до връха

-Е рибата вече е на сухо и трудно ще и е да маха за довиждане с упашка.

Последно промяна от даката на Нед Авг 26, 2007 8:40 pm, променено общо 1 път.
риба къща няма-риба време няма
Да се похваля и аз вече, че ме беше срам, едината вечер нямаше червей в Балчик и само гледах тъжно как хората вземаха платерини. Та вчера, сутрита на 3 буна взех 2 бр. много добри заргана на потъваща бомбарда. Удариха на 5 метра от буната. Вечерта резултатат от 18 часо до тъмно 4 бр. платерини, 9 иларии и 2 хубави заргана. Сега сутринта имаше вятър, но като утихне ще ходя да въртя.
Чао
Чао
- Краси 7650
- вече хвърля и на тежко
- Краси 7650
- вече хвърля и на тежко
уикенд
Здравейте пак,
поваля, застудя и водата поистиа, а рибка появили се, че следващия уекенд ще идвам натам. Последня път бях на Шабла на Плочата, доста променлив успех, то имаше и дъжд тогава, и реших да се посветя на езерото (Шабленското). Не съм ловил никога там, и пробвах в началото на бял червей, ама мноогооо дребни червеноперки, обърнах на торен и се вдигна калибъра, накрая колкото по - големи червей, по големи рибки. Резултати : счупен телескоп, безвъзратно загубен( и без това не ми харесваше и търсех причина да си купя нов),. С жена ми за два дни, на плувка, в резиденцията, от едно мостче около 15 кг риба, направо изумях от вадене. Имаше рекордни платики и каракуди от по килогран, поне за мен си бяха трофеини. Не се пробвах за щука, за което съгалявам. Сега ще видя как е и морето и езеротоо, голям кеф
поваля, застудя и водата поистиа, а рибка появили се, че следващия уекенд ще идвам натам. Последня път бях на Шабла на Плочата, доста променлив успех, то имаше и дъжд тогава, и реших да се посветя на езерото (Шабленското). Не съм ловил никога там, и пробвах в началото на бял червей, ама мноогооо дребни червеноперки, обърнах на торен и се вдигна калибъра, накрая колкото по - големи червей, по големи рибки. Резултати : счупен телескоп, безвъзратно загубен( и без това не ми харесваше и търсех причина да си купя нов),. С жена ми за два дни, на плувка, в резиденцията, от едно мостче около 15 кг риба, направо изумях от вадене. Имаше рекордни платики и каракуди от по килогран, поне за мен си бяха трофеини. Не се пробвах за щука, за което съгалявам. Сега ще видя как е и морето и езеротоо, голям кеф
- Краси 7650
- вече хвърля и на тежко
Балчик?
Колеги споделете нещо за Балчик?
- nikaro
- ще става разбирач
Re: Балчик?
Колега,съжалявам,че в момента не мога да помогна
но въпреки,че съм от морето съм
много скаран с морския риболов.Не ме влече и това е!Винаги когато съм свободен гледам
да драсна към някой язовир или река.Затова и незнам какво излиза при нас.Ще поразпитам
приятели и ще ти дам актуално инфо какво и каде се вади.

много скаран с морския риболов.Не ме влече и това е!Винаги когато съм свободен гледам
да драсна към някой язовир или река.Затова и незнам какво излиза при нас.Ще поразпитам
приятели и ще ти дам актуално инфо какво и каде се вади.

Хей колеги-ииии какво става в Балчик? След тези дъждове има ли движение или да чакаме лятото?
Дака, Краси 7650 здравейте - дайте малко прясно инфо какво върви в момента?!
Дака, Краси 7650 здравейте - дайте малко прясно инфо какво върви в момента?!

-
- новобранец
Вторник бях на Балчик . Умряла работа беше , чак към 4 часа почна да удря на всички за около 30 мин и това беше . Иначе един до нас хвана бая тлъстичък дракон , и добре че имаше един до него да му каже да не я хваща , че щеше да стане белята . Имаше един местен дядо , дето цял ден си я късаше . Само на едно място хвърляше , на охлювчета , и напълни торбата . Имаше едни нахални варналии , дето още малко щяха да го избутат да му направят място . Наредени бяхме гъз до гъз , пичовете дойдоха и са наредиха до нас , абе направо ... кво да ви кажа .... /само да не се обидят сега варналии ... не говоря за сички , просто за тези двамата .../
Ти да видиш какво става като тръгне заргана ... като почнат да звънят GSM-ите и като се изсипят едни коли само с варненски номера и на бегом към буната
Не гъз до гъз ами гъз върху гъз, ай си мръднал да си смениш червея например и не можеш да се върнеш на мястото си
Ама пък я умеят варналии, нема кво да си кривим душата

Не гъз до гъз ами гъз върху гъз, ай си мръднал да си смениш червея например и не можеш да се върнеш на мястото си

Ама пък я умеят варналии, нема кво да си кривим душата

- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Варналии,бургазлии,добричлии,когато става дума за риба,всички мислят,че ще им хванат рибата.Има такива селски пръчки навсякъде. 

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
-
- разбира нещата
да,да,да,да Камба прав си ,миналото лято в П-е видях как 16 човека се бяха скупчили на 2 квадратни метра на Помпата.Камбата написа:Варналии,бургазлии,добричлии,когато става дума за риба,всички мислят,че ще им хванат рибата.Има такива селски пръчки навсякъде.

Spear го каза в един друг форум:От вас зависи кога ще спрете и ще се задоволите с постигнатото, но едно е сигурно -
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.