Прословутия амур от овчарица

Как да направим възможно най-добри снимки от излета.

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
vIdRaTa
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от vIdRaTa »

Черен амур е :wink: Но като гледам май много добре се личат две дупчици от тройка на тармък точно до предната дясна перка :!:
А пък това дето го казват,че е хванат по обед
амура е черен и е хванат на косум около обед.захранка царвица и разпъване на 100/150м.не е имало голяма борба за сажеление
:shock:
Всеки който разбира малко от малко от риболов на шаранови риби нека ми каже кога се храни такова животно :?: И кога не се храни и се препича на слънце на 10-тина см. от повърхността на водата(не на дъното) :!:
Ако посочиш някои, не забравяй че трите пръста сочат теб!
--- Конфуций---
Аватар
promi
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от promi »

колега-риба ж.р. всичко може да очакваш.ТЕЦ2 какво да го коментираме.[/url]
Аватар
vIdRaTa
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от vIdRaTa »

promi написа:колега-риба ж.р. всичко може да очакваш.ТЕЦ2 какво да го коментираме.[/url]
Аз говоря за определени навици на дадена риба които са характерни за нея в почти всички региони (когато става въпрос за трофейни екземпляри )
Еееее има и единични случаи като този дето ги хващат и по- обяд(на стръв) ,но това е много рядко :wink:
Това за мен си е тармъчено амурче ,щото дори да е на въдица това не е подходчщата стръв
хванат на косум около обед.захранка царвица
за това добиче :wink: :lol:виж доматче,протеинче и т.н. даааа, ама ................ :smt069
--- Конфуций---
Аватар
man1966
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от man1966 »

На Овчарица амурите кълват през целия ден/когато си кълват/..
Стръвта си е точно царевица на косъм а и захранката си е царевица-на доматче там амур не съм хващал,нито на какъв да е друг зарзават... 8)
Я елате рибенца при батко...
Аватар
vIdRaTa
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от vIdRaTa »

Явно Овчарица е един от тези водоеми ,в които рибата кълве през целият ден ...... :roll: ОК ,но аз казвам ,че това не е нормално за
(когато става въпрос за трофейни екземпляри )
тая "рибка" не е отселяла 15-тина и повече години ,пазейки се от нечии мрежи ,куки и какво ли още не ,та да се хване посред обед на куката на някой наш колега 8)
Това мисля аз :!:
П.П. А относно зарзавата много си изпуснал колега щом не си пробвал още .Това е любимата му храна. Пробвай и ще се убедиш в това :wink:
--- Конфуций---
Аватар
man1966
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от man1966 »

vIdRaTa написа: П.П. А относно зарзавата много си изпуснал колега щом не си пробвал още .Това е любимата му храна. Пробвай и ще се убедиш в това :wink:
Пробвал съм на:
магданоз
домат
сърцевина от папур
пуканки

Амури/едри/ съм фащал единствено на царевица/в случая говоря за Овчарица/..
Не отричам сяка друга стръв,но според мен царевица на косъм е класиката в жанра...
Иначе съм хващал от по кило амурлета, на плувка,на торен червей.../пак на Овчарица/.
Аватар
promi
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от promi »

man1966 написа:На Овчарица амурите кълват през целия ден/когато си кълват/..
Стръвта си е точно царевица на косъм а и захранката си е царевица-на доматче там амур не съм хващал,нито на какъв да е друг зарзават... 8)
благодаря колега. :supz:
Аватар
vIdRaTa
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от vIdRaTa »

ОК така да бъде :wink:
--- Конфуций---
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

vIdRaTa написа: Това за мен си е тармъчено амурче ,щото дори да е на въдица това не е подходчщата стръв....хванат на косум около обед.захранка царвица
за това добиче :wink: :lol:виж доматче,протеинче и т.н. даааа, ама ................ :smt069
Vidra,тази риба не взима на изброената стръв братле!Писахме преди време за него,но на този извънземен водоем всичко е възможно.Специално за този екземпляр нищо не мога да кажа.Много ми говориха за него,и то все момчета на които мога да се доверя.Накрая излезе,че и един мой градски го е теглил/бил е там и е имал кантар/.Аз си тръгнах ден преди улова.

По интересно е,че миналата седмица по време на моето похождение се извади още един.И пак черен.Тогава никой нищо не ловеше.Някое и друго дребно амурле и....пак трофеен!

Изображение

Майсторът с зелената шапка не го познавам,но пича до него е колега от форума.Знаех за рибата още същия ден,но не я видях.Момчетата на тръгване минаха покрай мен /син опел Пловдивска регистрация/,но знаех,че те са късметлиите!
На Овчарица има такива риби и е невъзможно да ги ловиш по друг начин,различен от разрешения!
Такива са моите наблюдения!
Успех и НАСЛУКА!!!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
vIdRaTa
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от vIdRaTa »

sapuna1971 написа: На Овчарица има такива риби и е невъзможно да ги ловиш по друг начин,различен от разрешения!
Такива са моите наблюдения!
Успех и НАСЛУКА!!!
Сапуне,
е за това става на въпрос :?
Всеки който познава тази риба (пак се повтарям : екземпляри от 20-тина кила на горе )и нейните навици знае ,че е много трудно да се излъже на стръв .
Както и да е на тармък или не ,това не му прави чест на "пича" ,че я е одрал и в тигана :roll: Та да беше прочел малко от тези дебелите книги за рибата и да знае ,че прави нещо не много добро за нейната популация и да се замисли тогава дали да я дере и в тигана или да я върне обратно във водата:!:
Жив и здрав и наслука :wink:
Да е жив и здрав да хваща още такива ,но се моля дано да прочете тоя пост и да си земе поука за следващата такава :!:
--- Конфуций---
Аватар
doko
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от doko »

man1966 написа:И като я пусне кво-най много да я фанат с някой гриб на Овчарица и пак да стане курбан на некоя маса.
Е това е мисленето на българина. Що да я пусна като може някой друг да я хване и да наяде с нея. А замислял ли си се че може и да не я хванат. Щом е достигнал до тази си възраст и килограми значи е имал късмет и можеше да не го хванат пак.
man1966 написа:Ни хайвер ни нищо от тоз амур...
Ми то като се замислиш и жените като минат определени години и също немогат да раждат. Да земем да ги колим. За кво са. :D
Дори и да неможе да се възпроизвежда тази риба може да достави удоволствие и на други рибари с борбеността и килограмите си.
P.S. Имам един познат който е в Англия и като отиде за риба за 2 3 дена и ми прашта снимки с риби за които тука само можем да си мечтаем да хванем за толкова време.
P.S. Риболова е ХОБИ а не начин за препитание. Не казвам да не се взема риба. Това всеки си го решава сам. Казвам само че такива трофейни риби в милата ни България вече са рядкост и трябва да се пазят.
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Аз мисля,че това с големите риби трябва да се реши със закон.Както има минимален размер така трябва да се направи и максимален размер.
Аватар
man1966
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от man1966 »

doko написа:
man1966 написа:И като я пусне кво-най много да я фанат с някой гриб на Овчарица и пак да стане курбан на некоя маса.
Е това е мисленето на българина. Що да я пусна като може някой друг да я хване и да наяде с нея. А замислял ли си се че може и да не я хванат. Щом е достигнал до тази си възраст и килограми значи е имал късмет и можеше да не го хванат пак.
man1966 написа:Ни хайвер ни нищо от тоз амур...
Ми то като се замислиш и жените като минат определени години и също немогат да раждат. Да земем да ги колим. За кво са. :D
Дори и да неможе да се възпроизвежда тази риба може да достави удоволствие и на други рибари с борбеността и килограмите си.
P.S. Имам един познат който е в Англия и като отиде за риба за 2 3 дена и ми прашта снимки с риби за които тука само можем да си мечтаем да хванем за толкова време.
P.S. Риболова е ХОБИ а не начин за препитание. Не казвам да не се взема риба. Това всеки си го решава сам. Казвам само че такива трофейни риби в милата ни България вече са рядкост и трябва да се пазят.
А ти колега замислял ли си се че като се хване такъв амур,ще се отвори място за по малките та и те да станат по големички.
За жените ми се струва че малко пресилваш нещата-те вършат работа и на по напреднала възраст.. 8)
И стига с тия чужбини-сигурно имат много риба там,ма заплатите не им са от по 200-300 лева.
Колкото до борбеноста на такъв амур,аз мога да поспоря с теб че по малките са по борбени и биха ти доставили доста повече удоволствие.
И с риболова въобще не се препитавам-ходя само и изключително за релакс -не ми пука дали ще си дойда с риба или без...
Аватар
vIdRaTa
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от vIdRaTa »

А ти колега замислял ли си се че като се хване такъв амур,ще се отвори място за по малките та и те да станат по големички.
A ти колега замислял си се ,че водоемите ни не са чак до там бъкани с риба та да трябва да се освобождава пространство от големите за по-малки :shock: :roll:
За жените ми се струва че малко пресилваш нещата-те вършат работа и на по напреднала възраст..
Тука съм съгласен с теб :lol:
Колкото до борбеноста на такъв амур,аз мога да поспоря с теб че по малките са по борбени и биха ти доставили доста повече удоволствие.
Да ,но тука говорим за популацията му ,и чак след това за кефа :wink:
--- Конфуций---
Аватар
doko
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от doko »

man1966 написа:А ти колега замислял ли си се че като се хване такъв амур,ще се отвори място за по малките та и те да станат по големички.
Ами той колегата ти е отговорил. Като гледам как са се задънили нашите водоеми от риба чак няма място.
man1966 написа:За жените ми се струва че малко пресилваш нещата-те вършат работа и на по напреднала възраст.. 8)
Тук говорим за възпороизводство а не за "работа". :wink:
man1966 написа:И стига с тия чужбини-сигурно имат много риба там,ма заплатите не им са от по 200-300 лева.
Там заплатите им не са по 200-300 лева, но хората умеят да си пазят природата и по-специално рибното богатство.
man1966 написа:Колкото до борбеноста на такъв амур,аз мога да поспоря с теб че по малките са по борбени и биха ти доставили доста повече удоволствие.
Незнам кое е по-добре - да се снимаш с амур 40 кг който си хванал или с амурче 5. Аз бих предпочел първото. А за борбеността немога да споря защото не съм хващал толкова голям амур, така че може и да си прав.
Публикувай отговор

Обратно към “Фотография”