Къде се намирам:
Къмпингуване
Фотография
naRiba.com

Форум

Прословутия амур от овчарица
Модератор: Paublo_Eskobar
- vIdRaTa
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Черен амур е
Но като гледам май много добре се личат две дупчици от тройка на тармък точно до предната дясна перка
А пък това дето го казват,че е хванат по обед
Всеки който разбира малко от малко от риболов на шаранови риби нека ми каже кога се храни такова животно
И кога не се храни и се препича на слънце на 10-тина см. от повърхността на водата(не на дъното) 

А пък това дето го казват,че е хванат по обед
амура е черен и е хванат на косум около обед.захранка царвица и разпъване на 100/150м.не е имало голяма борба за сажеление

Всеки който разбира малко от малко от риболов на шаранови риби нека ми каже кога се храни такова животно

Ако посочиш някои, не забравяй че трите пръста сочат теб!
--- Конфуций---
--- Конфуций---
- vIdRaTa
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Аз говоря за определени навици на дадена риба които са характерни за нея в почти всички региони (когато става въпрос за трофейни екземпляри )promi написа:колега-риба ж.р. всичко може да очакваш.ТЕЦ2 какво да го коментираме.[/url]
Еееее има и единични случаи като този дето ги хващат и по- обяд(на стръв) ,но това е много рядко

Това за мен си е тармъчено амурче ,щото дори да е на въдица това не е подходчщата стръв
за това добичехванат на косум около обед.захранка царвица

--- Конфуций---
--- Конфуций---
- vIdRaTa
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Явно Овчарица е един от тези водоеми ,в които рибата кълве през целият ден ......
ОК ,но аз казвам ,че това не е нормално за
Това мисля аз
П.П. А относно зарзавата много си изпуснал колега щом не си пробвал още .Това е любимата му храна. Пробвай и ще се убедиш в това

тая "рибка" не е отселяла 15-тина и повече години ,пазейки се от нечии мрежи ,куки и какво ли още не ,та да се хване посред обед на куката на някой наш колега(когато става въпрос за трофейни екземпляри )

Това мисля аз

П.П. А относно зарзавата много си изпуснал колега щом не си пробвал още .Това е любимата му храна. Пробвай и ще се убедиш в това

--- Конфуций---
--- Конфуций---
- man1966
- ще става разбирач
Пробвал съм на:vIdRaTa написа: П.П. А относно зарзавата много си изпуснал колега щом не си пробвал още .Това е любимата му храна. Пробвай и ще се убедиш в това
магданоз
домат
сърцевина от папур
пуканки
Амури/едри/ съм фащал единствено на царевица/в случая говоря за Овчарица/..
Не отричам сяка друга стръв,но според мен царевица на косъм е класиката в жанра...
Иначе съм хващал от по кило амурлета, на плувка,на торен червей.../пак на Овчарица/.
Я елате рибенца при батко...
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Vidra,тази риба не взима на изброената стръв братле!Писахме преди време за него,но на този извънземен водоем всичко е възможно.Специално за този екземпляр нищо не мога да кажа.Много ми говориха за него,и то все момчета на които мога да се доверя.Накрая излезе,че и един мой градски го е теглил/бил е там и е имал кантар/.Аз си тръгнах ден преди улова.vIdRaTa написа: Това за мен си е тармъчено амурче ,щото дори да е на въдица това не е подходчщата стръв....хванат на косум около обед.захранка царвица
за това добиче![]()
виж доматче,протеинче и т.н. даааа, ама ................
![]()
По интересно е,че миналата седмица по време на моето похождение се извади още един.И пак черен.Тогава никой нищо не ловеше.Някое и друго дребно амурле и....пак трофеен!

Майсторът с зелената шапка не го познавам,но пича до него е колега от форума.Знаех за рибата още същия ден,но не я видях.Момчетата на тръгване минаха покрай мен /син опел Пловдивска регистрация/,но знаех,че те са късметлиите!
На Овчарица има такива риби и е невъзможно да ги ловиш по друг начин,различен от разрешения!
Такива са моите наблюдения!
Успех и НАСЛУКА!!!
- vIdRaTa
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Сапуне,sapuna1971 написа: На Овчарица има такива риби и е невъзможно да ги ловиш по друг начин,различен от разрешения!
Такива са моите наблюдения!
Успех и НАСЛУКА!!!
е за това става на въпрос

Всеки който познава тази риба (пак се повтарям : екземпляри от 20-тина кила на горе )и нейните навици знае ,че е много трудно да се излъже на стръв .
Както и да е на тармък или не ,това не му прави чест на "пича" ,че я е одрал и в тигана

Жив и здрав и наслука

Да е жив и здрав да хваща още такива ,но се моля дано да прочете тоя пост и да си земе поука за следващата такава

--- Конфуций---
--- Конфуций---
- doko
- ще става разбирач
Е това е мисленето на българина. Що да я пусна като може някой друг да я хване и да наяде с нея. А замислял ли си се че може и да не я хванат. Щом е достигнал до тази си възраст и килограми значи е имал късмет и можеше да не го хванат пак.man1966 написа:И като я пусне кво-най много да я фанат с някой гриб на Овчарица и пак да стане курбан на некоя маса.
Ми то като се замислиш и жените като минат определени години и също немогат да раждат. Да земем да ги колим. За кво са.man1966 написа:Ни хайвер ни нищо от тоз амур...

Дори и да неможе да се възпроизвежда тази риба може да достави удоволствие и на други рибари с борбеността и килограмите си.
P.S. Имам един познат който е в Англия и като отиде за риба за 2 3 дена и ми прашта снимки с риби за които тука само можем да си мечтаем да хванем за толкова време.
P.S. Риболова е ХОБИ а не начин за препитание. Не казвам да не се взема риба. Това всеки си го решава сам. Казвам само че такива трофейни риби в милата ни България вече са рядкост и трябва да се пазят.
- man1966
- ще става разбирач
А ти колега замислял ли си се че като се хване такъв амур,ще се отвори място за по малките та и те да станат по големички.doko написа:Е това е мисленето на българина. Що да я пусна като може някой друг да я хване и да наяде с нея. А замислял ли си се че може и да не я хванат. Щом е достигнал до тази си възраст и килограми значи е имал късмет и можеше да не го хванат пак.man1966 написа:И като я пусне кво-най много да я фанат с някой гриб на Овчарица и пак да стане курбан на некоя маса.Ми то като се замислиш и жените като минат определени години и също немогат да раждат. Да земем да ги колим. За кво са.man1966 написа:Ни хайвер ни нищо от тоз амур...![]()
Дори и да неможе да се възпроизвежда тази риба може да достави удоволствие и на други рибари с борбеността и килограмите си.
P.S. Имам един познат който е в Англия и като отиде за риба за 2 3 дена и ми прашта снимки с риби за които тука само можем да си мечтаем да хванем за толкова време.
P.S. Риболова е ХОБИ а не начин за препитание. Не казвам да не се взема риба. Това всеки си го решава сам. Казвам само че такива трофейни риби в милата ни България вече са рядкост и трябва да се пазят.
За жените ми се струва че малко пресилваш нещата-те вършат работа и на по напреднала възраст..

И стига с тия чужбини-сигурно имат много риба там,ма заплатите не им са от по 200-300 лева.
Колкото до борбеноста на такъв амур,аз мога да поспоря с теб че по малките са по борбени и биха ти доставили доста повече удоволствие.
И с риболова въобще не се препитавам-ходя само и изключително за релакс -не ми пука дали ще си дойда с риба или без...
Я елате рибенца при батко...
- vIdRaTa
- разбира нещата
- Обратна връзка:
A ти колега замислял си се ,че водоемите ни не са чак до там бъкани с риба та да трябва да се освобождава пространство от големите за по-малкиА ти колега замислял ли си се че като се хване такъв амур,ще се отвори място за по малките та и те да станат по големички.

Тука съм съгласен с тебЗа жените ми се струва че малко пресилваш нещата-те вършат работа и на по напреднала възраст..

Да ,но тука говорим за популацията му ,и чак след това за кефаКолкото до борбеноста на такъв амур,аз мога да поспоря с теб че по малките са по борбени и биха ти доставили доста повече удоволствие.

--- Конфуций---
--- Конфуций---
- doko
- ще става разбирач
Ами той колегата ти е отговорил. Като гледам как са се задънили нашите водоеми от риба чак няма място.man1966 написа:А ти колега замислял ли си се че като се хване такъв амур,ще се отвори място за по малките та и те да станат по големички.
Тук говорим за възпороизводство а не за "работа".man1966 написа:За жените ми се струва че малко пресилваш нещата-те вършат работа и на по напреднала възраст..

Там заплатите им не са по 200-300 лева, но хората умеят да си пазят природата и по-специално рибното богатство.man1966 написа:И стига с тия чужбини-сигурно имат много риба там,ма заплатите не им са от по 200-300 лева.
Незнам кое е по-добре - да се снимаш с амур 40 кг който си хванал или с амурче 5. Аз бих предпочел първото. А за борбеността немога да споря защото не съм хващал толкова голям амур, така че може и да си прав.man1966 написа:Колкото до борбеноста на такъв амур,аз мога да поспоря с теб че по малките са по борбени и биха ти доставили доста повече удоволствие.