Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Роми пак вилнеят !
Модератор: dantho.mihov
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Амо последния коментирал темата преди теб май е нещо като управител и мисля че му върви бизнеса
Ще ми е много интересно да поспорим
Кое решение на Бойко го издигна в очито на ЕС, това че не приложи закона над циганите и те са си доволни и щастливи в България и не тичат при богатите ни съседи в Западна Европа
Или това че затвориха 4 българи без да са напарвили нищо
,
мисля че по закон е разрешено свободното носене на хладно оръжие с дължина на острието 12 см. В единия бил намерен сгъваем нож, сигурно е бил 30-40 см
.
Аз съм против напрежението между българи и цигани
. Но съм за изхвърлянето им от всякакви прослойкии на обществото. С образованието и опита който имат , да биват наемани за най - ниско квалифицираната работа

Ще ми е много интересно да поспорим

Кое решение на Бойко го издигна в очито на ЕС, това че не приложи закона над циганите и те са си доволни и щастливи в България и не тичат при богатите ни съседи в Западна Европа

Или това че затвориха 4 българи без да са напарвили нищо

мисля че по закон е разрешено свободното носене на хладно оръжие с дължина на острието 12 см. В единия бил намерен сгъваем нож, сигурно е бил 30-40 см

Аз съм против напрежението между българи и цигани

не се оставяйте да ви провокират фашистите с кръв нищо не се решава..... снощи в самоков убиха още едно циганче и то без причина и то млади хора... какъв пример даваме на децата си като ги учим че убийството не е лошо стига убития да е циганин.... незнам стру ми се че сте зрели хора а в тоя форум се начетах на такива крайни изказвания че ми настръхва косата... не се подвеждаите по думите на фашистите ще стане лошо мислете трезво ако продължава това трепане нещата ще стана опасни циганите няма какво да губят и вярвайте ми че в мамента техните лидери трудно ги одържат и ако върви така няма да могат да удържат... представете си 200 мангала да влезнат в чентъра на София и да почнат безредици съмнявам се че някой от тоя форум ще иде да се бие с тях защото ще помисли имам семейство имам добър живот и тн а циганите няма какво да губят и ако продължава провокацията и ще избухне една бомба която ще промени много животи.... бъдете разумни и търсете мирния начин защото на никой няма да му приятно да има безредици към които се стремят БНС и останалите фашисти... Верно е че много превилегии имат нещата ще се нормализират с магическа пръчка нестава... и незабравяйте какво беше преди няколко години в Пловдив в столипиново като спираха тока мангосите и жандармерията се озори а представете си ако ги бяха изпуснали да върлуват из центъра на града..... единствения начин да се ги оправим е да ги накараме да учат само така ще стане друг начин няма много хубаво преди време промениха малко закона и ако не си прщат децата на училище няма помощи и така... и на мен ми е неприятно че много крадат но не бих отнел живот защото не си заслужава заради един мангала да влизам в затвора и да си развалям живота.... Бъдете разумни!

- hendekltd
- научил се да хвърля
Интелигентният глас на разума.Mitak написа:единствения начин да се ги оправим е да ги накараме да учат
Бъдете разумни!
Последно промяна от hendekltd на Чет Авг 23, 2007 1:24 pm, променено общо 1 път.
Каква е ползата от файдата, когато няма келепир?!
- hendekltd
- научил се да хвърля
Ивак, решението на Бойко е да интегрира по един мъж с цигански произход на всеки двама мъже с по-бял произход в Егида. Суперинтелигентно е - за да общуваш и разбираш различна култура, комуникирай с нея 'на нейния език'.Ivak написа:Амо последния коментирал темата преди теб май е нещо като управител и мисля че му върви бизнеса![]()
![]()
Ще ми е много интересно да поспорим![]()
![]()
Кое решение на Бойко го издигна в очито на ЕС, това че не приложи закона над циганите и те са си доволни и щастливи в България и не тичат при богатите ни съседи в Западна Европа![]()
Или това че затвориха 4 българи без да са напарвили нищо,
мисля че по закон е разрешено свободното носене на хладно оръжие с дължина на острието 12 см. В единия бил намерен сгъваем нож, сигурно е бил 30-40 см.
Аз съм против напрежението между българи и цигани. Но съм за изхвърлянето им от всякакви прослойкии на обществото. С образованието и опита който имат , да биват наемани за най - ниско квалифицираната работа
А колкото до г-н управителя, няма нищо общо между това да ти 'върви бизнесът' и да си добър управляващ. Опасявам се, че болшинството от онези сладури, които сега са 'преуспяващи бизнесмени' (макар че думичката 'бизнес' сигурно само са чували по радиото), ще изпокапват малко по малко като зрели круши. Знаеш за какво говоря - данъци, лоши кредити, некоректно осигуряване и прочее, и прочее... Всъщност точно заради такъв тип 'бизнесмени' Европа ни врътна кранчето на субсидиите за подобряване на пътищната инфраструктура. Съвсем наскоро стана тази между другото.
П.С. Моите уважения към г-н управителя, упоменат от Ivak - не го наричам никак, не му правя портрет, нито го оприличавам с когото и да било. Искрено се надявам да е читав човек и всичко да му е наред.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Емо искрени извинения че те намесих , съжелявам
Не бива така да се изказваме за хора който не познаваме
Та по темата , ами хубаво ще ги вземат в Егида, има цигани които искат да работят и ще го направят. Но ако пак при някакви безредици примерно счупят стъклата на някой магазин и нахълтат вътре цигани (съквартални на нашия от Егида) , то той няма какво да направи освен да гледа отстрани.
Помага се на такива кито искат да си помогнат.
ПО стечение на обстоятелствата съм всеки ден в болницата в Русе по няколко пъти и да ви кажа процента на малцинствата който идват или лежат там е може би 80-90 , и се чудя абе българите не се ли разболяваме, няма ме ли нужда от болница
За да роди една Българка трябва да си плати и да бутне някой лев за да е наред работата, за да роди една циганка просто трябва да отиде в родилен дом
Във никакъв случай не съм за убийства и издевателства над циганите
Просто трябва да бъдат принудени да работят по някакъв начин

Не бива така да се изказваме за хора който не познаваме

Та по темата , ами хубаво ще ги вземат в Егида, има цигани които искат да работят и ще го направят. Но ако пак при някакви безредици примерно счупят стъклата на някой магазин и нахълтат вътре цигани (съквартални на нашия от Егида) , то той няма какво да направи освен да гледа отстрани.
Помага се на такива кито искат да си помогнат.
ПО стечение на обстоятелствата съм всеки ден в болницата в Русе по няколко пъти и да ви кажа процента на малцинствата който идват или лежат там е може би 80-90 , и се чудя абе българите не се ли разболяваме, няма ме ли нужда от болница

За да роди една Българка трябва да си плати и да бутне някой лев за да е наред работата, за да роди една циганка просто трябва да отиде в родилен дом

Във никакъв случай не съм за убийства и издевателства над циганите

Просто трябва да бъдат принудени да работят по някакъв начин

- hendekltd
- научил се да хвърля
Ivak, поясних, че не се изказвам никак лично по отношение на колегата от форума - явно Емо.
Колкото до счупването на витрини и нахълтването на мангали в магазина, каква би била разликата ако витрините се счупят пак по същия начин и време, но нахълтат не очакваните мангали, а местни наркоманизирани богаташки синчета с по-светличък цвят на кожата?! Реторичен въпрос, разбира се, разликата = 0.
Как да ги накараме да работят ли...
Доста нещица трябва да свършим ние, като 'чисто българско мнозинство'. Ето защо ижецитираната фраза 'кой ми сра в гащите' е изключително показателен - защо не ги допуснахме преди 65 години до себе си като равни, не ги насърчавахме да учат и да се образоват? Защо като учители и директори на училища ги наказвахме прекомерно заради цвета на кожата им? Защо не държахме, пак като учители и директори, постоянна връзка с родителите им? Защо простичко не полагахме същите усилия да ги накараме да учат, които полагахме за децата на бели семейста...? Ако преди 65 години бяхме постъпили тъй, както по-цивилизована Европа преди пак толкова години, сега щеше да живее 3то поколение цигани, сред които щеше да има и лекари, и адвокати, и лекари, и скотовъдци, и водопроводчици, и механици, и ИТ специалисти, и машинни оператори, и ....какви ли още не - каквито ги имаме помежду си (предвид - ние, беличките люде).
Колкото до счупването на витрини и нахълтването на мангали в магазина, каква би била разликата ако витрините се счупят пак по същия начин и време, но нахълтат не очакваните мангали, а местни наркоманизирани богаташки синчета с по-светличък цвят на кожата?! Реторичен въпрос, разбира се, разликата = 0.
Доста нещица трябва да свършим ние, като 'чисто българско мнозинство'. Ето защо ижецитираната фраза 'кой ми сра в гащите' е изключително показателен - защо не ги допуснахме преди 65 години до себе си като равни, не ги насърчавахме да учат и да се образоват? Защо като учители и директори на училища ги наказвахме прекомерно заради цвета на кожата им? Защо не държахме, пак като учители и директори, постоянна връзка с родителите им? Защо простичко не полагахме същите усилия да ги накараме да учат, които полагахме за децата на бели семейста...? Ако преди 65 години бяхме постъпили тъй, както по-цивилизована Европа преди пак толкова години, сега щеше да живее 3то поколение цигани, сред които щеше да има и лекари, и адвокати, и лекари, и скотовъдци, и водопроводчици, и механици, и ИТ специалисти, и машинни оператори, и ....какви ли още не - каквито ги имаме помежду си (предвид - ние, беличките люде).
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
hendekltd продължавай с мениджърските умения...
Ето от тази вечер
http://dnes.dir.bg/2007/08/23/news2029329.html
Думи нямам!!!
Къде са всички медии и политици - няма ги, защото от това престъпление не става добър PR етюд.
Тъжно е хора, много тъжно даже...
Кой ще се погрижи за това измъчено дете.
Изпитвам погнуса от бездействието и безразличието на отговорните институции!
Ако така вървят нещата не ни чака нищо добро.

Ето от тази вечер
Думи нямам!!!
Къде са всички медии и политици - няма ги, защото от това престъпление не става добър PR етюд.
-
- кандидат преподавател
От както са се появили ромите до сега никой не е успял да ги образова и накара да работят,та бате Бойко ли
По БТВ даваха за ромското малцинство в Италия,държавата наистина се грижи за тях подсигурява им каравани но не ги допуска в големите градове,нямат право да гласуват защото не са италиански граждани,заплащат си на равно с другите медицинската помощ,полицията ги контролира денонощно защото където има роми престъпноста скача многократно,ако не бяха те до сега отдавна да сме ЕС.Колко зулуми направиха по Германия и Австрия и ни изложиха като нация защото отиват с български паспорти там.

- hendekltd
- научил се да хвърля
И отново - ако го бяха пребили българчета, германчета, французойчета, испанчета, италианчета...американчета???? Каква точно щеше да е разликата?msp написа:hendekltd продължавай с мениджърските умения...![]()
Ето от тази вечер
Думи нямам!!!
За пребитото дете - точно никаква!
А ако не онова малко лайнце Максим беше убило с Хъмъра си детето, а някой манго с потрошената лада??? Дали пак щеше да се мълчи по въпроса, както се мълчи сега за Малък Говньо??
Не изразявам изрично несъгласие с никого тук - всеки е прав за себе си - светът, в частност България, е пълен с нещастия и неправди. Убиват, колят, крадат, пребиват и трошат както цигани, така и българи, така и афроамериканци, така и индианци, така и пайки. И естествено е, когато зелени пребият оранжево дете, всички оранжеви да ревнат срещу зелените. Но не приемам, че може да се говори за група/култура хора като за еди-какви-си мизерни издънки на хомо сапиенс, САМО защото са черни, жълти, червени или на точки! Това се нарича расизъм (о, а у нас очевадно е смесен с болен шовинизъм) и е едно от най-великите престъпления, на които човешкият род е способен! Престъпно е да се мисли по този начин, камо ли да се пише и обсъжда публично!
първо пебитото дете не е пребито щото е българче това си е грабеж не е на етническа основа...
второ ако много ти е жал помогни му.. и на мен ми е жал но такива като него има много а аз на всички немога да помогна а да помогнеш на един е гадно как ще прецениш че той има най-голяма нужда трудна работа за това стоя на страна помагам единствено на болните и само за тях ми е жал щото немогат да работят.. останалите дето били бедни да се оправят здрави са да си опичат акъла и да работят...
трето много гадно вчера по НОВА съобщиха новината "ромчета пребили българче" без да казват че става въпрос за грабеж.... А някой от вас замисля ли се в нашите училища по колко деца биват бити за пари цифрата е огромна но по новините това не се съобщава всеки ден защото обирджиите не са роми... Но това за фашистите няма значение е да им е честито мангалите започват да се организират и в момента правят групировка подобна на Гвардията на ония малоумник... е мога да им пожелая успехи по бойните полета
второ ако много ти е жал помогни му.. и на мен ми е жал но такива като него има много а аз на всички немога да помогна а да помогнеш на един е гадно как ще прецениш че той има най-голяма нужда трудна работа за това стоя на страна помагам единствено на болните и само за тях ми е жал щото немогат да работят.. останалите дето били бедни да се оправят здрави са да си опичат акъла и да работят...
трето много гадно вчера по НОВА съобщиха новината "ромчета пребили българче" без да казват че става въпрос за грабеж.... А някой от вас замисля ли се в нашите училища по колко деца биват бити за пари цифрата е огромна но по новините това не се съобщава всеки ден защото обирджиите не са роми... Но това за фашистите няма значение е да им е честито мангалите започват да се организират и в момента правят групировка подобна на Гвардията на ония малоумник... е мога да им пожелая успехи по бойните полета

-
- разбира нещата
Ти някога общувал ли си с цигани или само по телевизията си ги гледал.hendekltd написа:I
Или може би се готвиш за политиката?
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Много неприятна работа с това дете, още повече че е и с цел грабеж.
Преди Демокрацията дали е имало проблем с циганите, Не. Как ще има като се били държани много изкъсо, и не им е било позоволявано да не работят и да крадът.
Тогава може би не е имало граждански организации, или квартални ако искате ги наречете.
В София живея в Овча Купел, в който се намира въпросния булевард
"Монтевидео". Говорил съм с по възрастните жители на квартала и те са ми казвали , че преди не са смеели да стъпят в квартала циганите от Факултето, точно заради кварталните организаци (всеки си е пазел блока и ако мине циганин бой до скъсване).
Тогава може би е било лошо защото не са били интегрирани мангалите.
Никъде не са интегрирани циганите и няма да бъдат интегрирани, държавите се грижат за тях за да ги държат спокойни и изолирани
Щом работят за теб 60 циганина, значи знаеш как трябва да се държи човек с тях. Винаги някой от тях се дъни и повлича останалите със себе си
Аз също съм наемал цигани, за чистене на въглища и шлака . И ако им дам надницата на ден , на втория ден не идват защото се напиват и отебават всико
За примера с витрините съм абсолютно съгласен
Преди Демокрацията дали е имало проблем с циганите, Не. Как ще има като се били държани много изкъсо, и не им е било позоволявано да не работят и да крадът.
Тогава може би не е имало граждански организации, или квартални ако искате ги наречете.
В София живея в Овча Купел, в който се намира въпросния булевард
"Монтевидео". Говорил съм с по възрастните жители на квартала и те са ми казвали , че преди не са смеели да стъпят в квартала циганите от Факултето, точно заради кварталните организаци (всеки си е пазел блока и ако мине циганин бой до скъсване).

Тогава може би е било лошо защото не са били интегрирани мангалите.

Никъде не са интегрирани циганите и няма да бъдат интегрирани, държавите се грижат за тях за да ги държат спокойни и изолирани

Щом работят за теб 60 циганина, значи знаеш как трябва да се държи човек с тях. Винаги някой от тях се дъни и повлича останалите със себе си

Аз също съм наемал цигани, за чистене на въглища и шлака . И ако им дам надницата на ден , на втория ден не идват защото се напиват и отебават всико

За примера с витрините съм абсолютно съгласен

-
- ще става разбирач
Искам да попитам колега...От къде са твоите работници-от големия град или от околностите?Защото при мен също работят роми или цигани,както щете и по мои наблюдения въпросните от села и по-малки градчета са доста изпълнителни,работят нормално,не се оплакват за разлика от събратята им от големия град..."Гражданите"са супер арогантни,нагли,скатават се и вече гледам да не работя с такива.Все търсят лесното.На паркинга пред офиса има нон-стоп роми ,които са се самоназначили за "управители на паркинг",посочват ти къде има свободно място за паркиране и веднага се залепят за теб за пари.Това са хора здрави,в разцвета на силите си.Веднъж един от тях беше влязал във входа на кооперацията в която се помещава овиса ни за да си преброи парите припечелени през деня.Случайно влизах и го приклещих да видя за какво става въпрос...беше изкарал 78лв от сутринта до около 18 часа след обядhendekltd написа: писах вече, че повече от 60 роми работят с мен от 3 години. Ако ти познаваше някой и друг 'такъв', щеше да знаеш каква е разликата между това, което виждаш по телевизията, и истинската картинка.

Stand and fight