Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Монтажи за риболов
naRiba.com

Форум

За шаран със силиконов косъм
Модератор: sapuna
- Spatia
- вече хвърля и на тежко
По принцип продават различни размери "силиконови косми", т.ч. който иска може да използва например косъм за 5 царевички и на него да сложи само 3, така че да остане място от куката до примамката.
Едно от предимствата е, че силиконовият косъм може да се сложи където си поискаме по куката без да се мести, докато нормалния косъм (от конец) не може. Когато използваме повдигач на косъма от конец, куката лежи на дъното (при дълъг косъм), а стръвта перпендикулярно на линията, което прави вероятността рибата да не налапа куката доста по-голяма от колкото ако използваме силиконов косъм, който винаги е като продължение на линията даже и с повдигач. Един от недостатъците на "силикона" е, че е доста по-дебел от кончето. Поне аз все на такива съм попадъл.
Едно от предимствата е, че силиконовият косъм може да се сложи където си поискаме по куката без да се мести, докато нормалния косъм (от конец) не може. Когато използваме повдигач на косъма от конец, куката лежи на дъното (при дълъг косъм), а стръвта перпендикулярно на линията, което прави вероятността рибата да не налапа куката доста по-голяма от колкото ако използваме силиконов косъм, който винаги е като продължение на линията даже и с повдигач. Един от недостатъците на "силикона" е, че е доста по-дебел от кончето. Поне аз все на такива съм попадъл.
-
- и господ не е толокова добър
Приятелю можеш ли да гарантираш,че ако беше хвърлил от другите косъми по него време нямаше да имаш пак толкова или повече.Само за статистиката Янко от Нова загора за 12ч.на две въдици 18 риби големи стръв царевица колкото събира косъма,без растояние до куката.Вал брат дане помислиш,че се заяждам ти сими приятел и се надявам да останем такива.