Иама ли любители на този вид риболов?

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

Публикувай отговор
ManiacK
новобранец
новобранец

аз ловя с Мавър

Мнение от ManiacK »

Истински яростен привърженик съм на риболовът с директен телескоп.
Почти всичките си най-големи "удари" и успехи съм постигал така.
Няма друг вид риболов, който да ми по-харесва от този с директната пръчка.
Почнад да ловя с 6 метра Дам (фибро стъкло).
След време съумях да събера пари и си купих Maver Nembo 1000
8 метра с монтиран ластик 1.0 мисля, че беше.
Имено с него закачих много голям шаран на "Лобош".
Не очаквах но линията издържа при следните параметри:
0.14 основно; 0.12 повод; кука номер 16 след 15 минутна борба, почти бях спечелил "надпреварата", когато шаранът просто се откачи.
Незнам как издържа линията просто при първите най-силно тласъци.
Друг е въпросът, че десет минути преди този удар един друг шаран просто след като го закачих си "замина" по живо и здраво веднага :roll: безкомпромисно.
Истината е че ловях каракуда и не бях подготвен за тези ми "гостени"
Аватар
bigfisherman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от bigfisherman »

И аз мисля, че риболова със директен е за много добри професионалисти, най-малкия довод е, че трябва да докараш рибата при теб, а не да я търсиш някъде ... демек, почва се от познаването на захранките, хранителните навици на рибите, твърдостта на захранката, течение на водата, плувка според рибата, водата, климатичните условия !!! Просто абсолютно удоволствие от успешния риболов !!! Това е мое мнение все пак ...
Gostenina

Мнение от Gostenina »

Nqma znachenie eftino ili skypo v moq grad ima edin ciganin kolkoto somove e iskaral s edna "Drqnova prychka i kapronovo vaje" neznam dryg da e vadil tolkova somove ot Tundja. A na edin moi priqtel bashta mu po syshtata tehnologiq iskara 108 kilogramof som samo che ne bash s drqnova prychka. (Ako nqkoi si kaje "da be tai se vadi toq som" otgovora e prost prosto vajeto se zakacha za teglicha na ford-a i ribata e na brega :). Taka che sam siguren che v maistorski race prat ot 5 leva e 1000 pati po dobyr ot pryt za 2000 leva
Гост

Мнение от Гост »

Според мен риболовът с телескоп е най-лесен за практикуване както за малки деца така и за напреднали рибари :). С него се замята лесно и е много удобен за всички водоеми. От мен един савет за основно влакно на телескопа не слагайте по малко от 0.20 тъй като от личен опит знам че с тънко влакно стават жестоки възли. За повод използвам плетено влакно 0.16
Невярващ

Мнение от Невярващ »

Ало Гостенина къде е хванат тоя 108 килограмов сом?????? :shock: Това е рекорд за България бе пич.И кво викаш за теглича и на брега А?????????????? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Гост

Мнение от Гост »

Vse mi e taq vqrvate li ili ne. Ima 2 soma nad 100 kg hvanati v Tundja ediniq e s taka narechenoto "Kesterme" (kapronovo vaje presichashto cqlata reka po shirochinata i 6 kuki na 3 ribki na 2 chervei i na edna putleno vrabche) drugiq e hvanat s "VENTER" (konosovidna mreja s dve triygylni neshto takova ">/ /<" presichashta rekata. Moje i da e rekord ama kak da se pohvali choveka kato e nezakonno hvanata
Гост

Мнение от Гост »

За коя част на Тунджа става въпрос?До кои градове?Дай по подробно.
KARAMEL

Мнение от KARAMEL »

bigfisherman,искам съвет.Кажи кво да си взема:7 или 8 метра.Имам около 400 лв. за гол телескоп.Препоръчай ми нещо,ако можеш.
Още един въпрос:как да си вържа влакното за върха ако е с жило.Много са тънки тея жила.
Мерси предварително.
Аватар
Николай Ангелов
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Николай Ангелов »

Да те питам още:има ли магазин фирма "СТОН" и къде,ако има.
Аватар
Николай Ангелов
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Аре де , нямяли любители на риболова с гол телескоп?Нека си обменяме опит!Ще е полезно за всички! :lol:
MapuaH
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от MapuaH »

Zdraweite otnowo prijateli . Toja sas soma 108 kg. ili tam kolkoto be6e me ubi naprawo, palna gluposti, s neznam si kakwa wadica takaw som, toja gluposti gowori... s nerazre6en metod moje, ama... tuk sme wse sportisti ribolovci.. taka 4e ne na nas tija... !!!! A i wadica za 5 lv. da mi sapostawja s wadica za 2000 lv. glupawa rabota.... mina wremeto kogato ribolowa be6e samo kasmet, sega we4e njama slu4aini ne6ta w ribolowa. 4owek trjabwa da poznawa dobre ihtiologijata , podhrankite, tehnite komponenti, strawta... perfektnoto postrojawane na linijata, wsi4ko.... Otmina wremeto na 0,40 mm korda , naistina korda w panija smisal na dumata i pra4ka za 2 lv. daje i bez makara , a samodelna motowilka :))) Towa umrja s Todor Jiwkow predi mnogo wreme :)))
Ta za ribolowa s direkten teleskop- az sa6to sam goljam priwarjenik na tozi ribolow. Imam 6 m. Trabucco TLS , dowolen sam, wapreki 4e w njakoi situacii mi e leko kasa.... no njama powe4e pari4ki ina4e bih sko4il wednaga na 7 ili 8 m. bez da se zamisljam :))) Spored men trapkata na tozi wid ribolow e nesrawnima. Praktikuwam i mach ribolow, no s direktnija prosto.... njamam dumi. Nai - valnuwa6tite momenti w mojata prakwika , a tja ne e hi4 malka - we4e celi 21 godini :))) sam izjiwjal to4no s kam6ika w raka :)) Dawaite kolegi da spodelim o6te mnenija po waprosa s kam6ika, golija teleskop, direktnija teleskop i wsi4ki drugi nazwanija poznati ni za tozi wid ribolov.
Аватар
bigfisherman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от bigfisherman »

KARAMEL написа:Да те питам още:има ли магазин фирма "СТОН" и къде,ако има.
Няма магазин - продават само на едро, ако още не си си взел директен си ВЗЕМИ задължително 8-ца. Защото като си монтираш ластик ще го скъсиш с около 30 - 45 см. Идва към 7.50 - 7.70см.
А за жилото се продават пластмасови накрайници, които се лепят с моментно лепило, вземи си няколко броя защото стават и фалове, после направо слагаш новия и продължаваш риболова, трябват ти и пиличка, ако счупиш част от върха да го запилиш преди да му сложиш новия накрайник.
Извинявай, че толкова време не ти отговорих ама бях по морето ...
чао засега
Аватар
Николай Ангелов
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

А имали начин да си взема от тяхен склад?Ти как си взе твоя гол телескоп?Много ми харесват тези MILO.
Аватар
Николай Ангелов
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

bigfisherman,още не съм купил нищо(още нямам достатъчно свободно време :cry: ).Няма да слагам ластик и за това се колебая между 7и 8 метра.Пък и 7-ца не изморява колкото 8-ца.Я кажи с твойта 8-ца как е?Ловиш ли си цял ден без проблеми?
Аватар
bigfisherman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от bigfisherman »

Взимай смело осмица ...
на MILO 8цата е 323 грама ... цял ден при нон-стоп кълване ловиш и няма проблем, ако искаш мога да говоря да ти оредя една от склада на "Стон" - близо до централна гара е / в София /.
По повод седмицата, по -добре 8-ца отколкото седмица ... къса е и прекалено близо до брега хваърляш. Осмицата ти дава аванс от 2 метра, което е оръжие ... в сравнение със седмицата. Осмицата става и за по-едри риби !!! Мога да ти изброявам още предимства но няма смисъл. Аз имам 4, 5, 7 и 8 - ца разликата е невероятна !!!
Деветката е много ... вече качваш на щека задължително. Засега толкова, ако има нещо ... на линия съм.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов с щека, уип и директен”