Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

към всички щукари гъзари
Модератор: bobopeli
- pike-hunter
- новобранец
-
- научил се да хвърля
Специално за Мария
много, ама много се извинявам уважаема Мария, че не сам бил ясен за кого се отнася жълтата фланелка.Разбира се че става дума за т.н. колега Atillas дето ловил на едно рибе цяла зима.
колкото до теб храня само най-искренни прекрасни чувства, а от това дето пишеш оставам с впечатление, че не само не държиш тоягата /имам в предвид въдицата/ откъм върха ами и знаеш доста за великото хоби "риболов"
много, ама много се извинявам уважаема Мария, че не сам бил ясен за кого се отнася жълтата фланелка.Разбира се че става дума за т.н. колега Atillas дето ловил на едно рибе цяла зима.
колкото до теб храня само най-искренни прекрасни чувства, а от това дето пишеш оставам с впечатление, че не само не държиш тоягата /имам в предвид въдицата/ откъм върха ами и знаеш доста за великото хоби "риболов"
нека духа нека вее
ич през у.. мен ми не е
virbela
ич през у.. мен ми не е
virbela
- atillas
- ще става разбирач
т.н колега Atillas има хванати над 100 щуки на Шабленското блато и то само на рибе, а рекорда му е 11 щуки за един ден пак тамvirbela написа:Специално за Мария
-
- научил се да хвърля
Абре колега, а някои виде ли те когато ги лови?
И тези 100 щуки на колко рибета ги хвана.Кажи каква ти е системата та и аз да икономисам някоя каракудка, че то за моите скромни броики дето съм уловил / е инякои препарирал у дома/ бая материал унищожих.
И тези 100 щуки на колко рибета ги хвана.Кажи каква ти е системата та и аз да икономисам някоя каракудка, че то за моите скромни броики дето съм уловил / е инякои препарирал у дома/ бая материал унищожих.
нека духа нека вее
ич през у.. мен ми не е
virbela
ич през у.. мен ми не е
virbela
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
А рибето за многократна употреба , пускаше ли го да пасе през свободните дни
, когато не е за риба.
Другата зима като го водиш с теб го вади от кофата , че да гледа пътя , така след третия път само ще му даваш ключовете от колата и то само ще ходи за щуки
А сега сериозно - мисля че най-добрият варянт е под гръбната перка .
Найстина тогава рибката дори да я свалиш от куката остава жива и може да се ползва пад .
наслука
ПП. на студено ли го държеше каракудето, че да го запазиш толкова дълго живо ?

Другата зима като го водиш с теб го вади от кофата , че да гледа пътя , така след третия път само ще му даваш ключовете от колата и то само ще ходи за щуки

А сега сериозно - мисля че най-добрият варянт е под гръбната перка .
Найстина тогава рибката дори да я свалиш от куката остава жива и може да се ползва пад .
наслука
ПП. на студено ли го държеше каракудето, че да го запазиш толкова дълго живо ?
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-
- вече хвърля и на тежко
Не бе колеги , рибето трябва да е Шотландски боец , умира само ако му резнат главата
.
Аз лично си го закачам под гръбната перка близко до главата .

Аз лично си го закачам под гръбната перка близко до главата .

Последно промяна от kalinanimal на Съб Апр 23, 2005 10:01 pm, променено общо 1 път.
дай рибо рибо дай
- atillas
- ще става разбирач
виж сега пич,аз за щука ходя обикновенно с 10-15 рибета а ако свършат си хващам от канала до блатотоvirbela написа:Абре колега, а някои виде ли те когато ги лови?
това за каракудата дето живя цяла зима си е самата истина , не споря че е случайност но също така е вярно че от каракудата по жилава риба няма
рибетата които останат след риболов ги съхранявам в един голям леген с вода от чешмата ,водата сменям един път на седмица,нема друга риба дето да издържи на тия условия
- bobot26
- новобранец
- Обратна връзка:
за рибето
Колеги и аз закачам под гръбната перка. А това, че може дълго време да живее, не е голям плюс. Приятел веднъж си изкара с едно рибе цял ден, защото не му пипна, а му беше "жал да го смени - толкова пъргаво". Та пожеланието ми е да не ни оставят рибетата на куките (щуките).
- dzigy
- научил се да хвърля
Re: към всички щукари гъзари
друг път май не си ловил щука. естествено през гърба ще закачиш таранчето. след като удари изчакваш 15-20 секунди и засичането ще ти е перфектно, няма да ти се откачи щуката. иначе има 80 процента вероятност да изплюе стръвтта и да забегне. наслука, дано да хванеш някоя щука - около 5-10 кила не повече. пиши ако хванеш. лично аз не съм хващал тази пущина от години на сам.
Там, където имах късмет с щуката, условията бяха такива, че непосредствено след плувката монтирах повода и закачах рибето под гръбната перка - не беше нужен по-сериозен монтаж. Но пък и каракудките си бяха с размер около 10 см, така че нямах проблем с издържливостта им. Това за "зашиването" на стръвта, което споделих в предишен пост, просто ми направи сериозно впечатление.
P.S. Но вече този гьол го няма - вече е платено!
P.S. Но вече този гьол го няма - вече е платено!

Надеждата е последна!
-
- новобранец
Преди около две години бях на Гълъбово. Много добре вървеше каракудата. Поналових една малка кофичка и доволен се прибрах. Жената я нямаше, аз риба чистя само в краен случай. Поизмих я и хайде в хладилника. Преди това поне 3 часа стоя без грам вода. На следващия ден, вечерта, след не по-малко от 30 часа вадя найлонката и я нося на мама. Един вид рибар майка храни... Като реши да я чисти и пусна чешмата, леле какво пляскане настана, все едно от язовира я вадиш. Страшно издържлива риба е. Не са толкова за чудене разказите на колегите за нея.
-
- новобранец
- Обратна връзка:
В този ред на мисли,и аз да напиша нещо, бях наскубал малко прилични каракудки на Волуяк преди доста време и понеже доста миришеха на тиня реших да ги направя по стара шаранджийска рецепта - с много чесън и оцет и на фурната."Вервайте ми" след като ги изчистих, без глави и вътрешности и след дълга борба и като ги посипах със сместа от смлян чесън и оцет и ФИЛЕТАТА(!) се разтрепераха буквално просто това беше върха на всичките ми очаквания... И всички казаха че била много вкусна рибата а аз не я лизнах даже...Сгади ми се!
А за въпроса със закачането и аз съм за под гръбната перка.Като мушнеш внимателно тройката рибето си живее още доста време и остава активно.Даже много пъти като ми е лека плувката и рибето я понася след като усети голямата Гад!
Вие драги колеги колко изписахте за психиката на захапване на Г-жа Щуката, че аз ако бях на нейно място щях да се объркам и да стана вегетарианец!
А за въпроса със закачането и аз съм за под гръбната перка.Като мушнеш внимателно тройката рибето си живее още доста време и остава активно.Даже много пъти като ми е лека плувката и рибето я понася след като усети голямата Гад!

Вие драги колеги колко изписахте за психиката на захапване на Г-жа Щуката, че аз ако бях на нейно място щях да се объркам и да стана вегетарианец!

-Кълве ти, кълве ти!!! Звънчето ти излетя направо!!!
-Абе да се лови сама като й е мерак толкоз...

-Абе да се лови сама като й е мерак толкоз...