Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Монтажи за риболов
naRiba.com

Форум

вапрос за монтаж на леко с плетено влано........????
Модератор: sapuna
отговор
Съжелявам за неточностите става дума за плетини влакна 0.06 и 0.04. В сличеи че се чидите дали въобще има подобни влакна има... Фирмата е някаква китаиска немога да го напиша защото е с едни китайски ероглиф, Но има и на мен ми докараха такова. Относно оплитането, напълно е възможно. Знам какво е по-принцип да ти се оплете такова влакно. Все пак аз мисля да опитам различни варианти и ако постигна някакъв значим успех ще ви уведомя.... Благодаря
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: вапрос за монтаж на леко с плетено влано........????
И все пак за риболов на каква риба е идеята да се ползва такава комбинирана линия?Furba написа:Колеги питам се понеже като ловим на леко монтажат ни много често се нялага да е много прицизен ( от това разбирам влакно 8-10мм)неможе ли да използваме плетено влакно за повод? То е по здраво и можем от там да намали на 4-6мм в диаметър за повод, пък и издържа на поголеми натоварвания( килограми). По този начин такъмът ни ще е още по прицизен и ще можем да вадим по-големо риби. Та някои пробвал ли е това, дали ще има ефект? Даите моляви мнение за този такъм, дали ще стане както си го мисля?

LIFE'S A GAME FISHING IS SERIOUS
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Бих се съгласил единствено с монтажа на 5кила,а за директен телескоп цяла линия от плетено за мен си е простотия ,извинявам се <че съм директен,но не съм срещал никъде такива измислени и безсмислени монтажи.на клубния световен шампионат в Пловдив един унгарец извади амур 3,700 с повод 0.11 и основно 0.13 ,ластика му беше 1.2.Няма да коментирам къде ви са грешките при риболов на директен.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- разбира нещата
-
- и господ не е толокова добър
butnik един път говорихме по темата за плетено влакно и директен.Това,че го няма в книгите не еказано,че не върши работа.Независимо от влакното аз нямам счупена въдица,но истърваните риби са доста пъти по малко.Думата простотия казана към опредилена личност означава,че човека е простак.Говорите в други теми за правопис толерантност.Доста време си изграждам хубаво мнение за теб него развалай с една грозна дума.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
АНДЖЬКsnegk написа:Оплитания се получават само когато влакното е навито рехаво,примерно от лека примамка и после хванеш риба влакното като се навива влиза между долните намотки и при следващо замятане е възможно да излязат няколко намотки.Незнам дали го обясних правилно,но мисля,че се разбра.

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Снейк,нямам предвид теб и с се разбрахме отдавна по този въпрос.а и ако щях да цитирам твоите монтажи повярвай ми.напротив чета с интерес твоите постове,а живот издраве другата седмица ще ходя до поморое и ще се радвам да се запознаем лично.а ще те питам,ти защо не ловиш с монофил на директния или чакаш да чупиш някое коляно и тогава да се сетиш за мен.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
ша участвам и аз,стига некак си да се доберем до Власsnegk написа:Аз счупих 2 дебело коляно,но от вятър.Слагам плетено с тънък повод монофил.Само плетено използвам на платени където знам какви риби има.Ще чакам да се обадиш да пием кафе а можи и някой риба да хванем ако съм свободен.

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Независимо че темата е доста стара все още представлява интерес за мен-лятото бях на едно водоемче(не по голямо от 2 декара),цялото обрасло с водорасли от тоя тип дет са чак до повърхноста(дълбочината е около 2-2,5 м),+ това има няколко стари потопени дървета и само няколко малки чисти петна(не просеки) където е възможно да се хвърли...Има само шаран-от съвсем мънички до трофейни екземпляри
Та мисълта ми е в подобно язовирче не е ли оправдано да се лови с цяла линия плетено(чувал съм че то реже тревите) ,защото според мен единствения начин да се извади по голяма риба от там е веднага след кълването здраво дърпане и по възможност изкарване на рибата над водораслите-иначе следва късане в закачките(аванса в случая само пречи). Имаше един местен който ловеше с дебело монофилно на коричка хляб на повърхноста,без захранка-та той сподели че на ден може да има по 3-4 удара на добри риби и много рядко изкарва по големи от 2-3 кила-винаги влизат във водораслите и си заминават. Какво ще ме посъветвате Вие за за там? 

-
- и господ не е толокова добър
Става, но и такъма да ти отговаря, иначе оставаш без въдица. 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
И аз ходя на подобен язовир.
Миналата година ловях точно в папура ама там дълбочината е около 60см. и
имах 6 или 7 късания на по големи /около3-4кг./шарани.
Иначе масово се ловяха хубави каракуди,но ударили шаро и къса.
Някой ако да де съвет за плетено
да ли да е само основно или само повод
или на повода и основното????
Миналата година ловях точно в папура ама там дълбочината е около 60см. и
имах 6 или 7 късания на по големи /около3-4кг./шарани.
Иначе масово се ловяха хубави каракуди,но ударили шаро и къса.
Някой ако да де съвет за плетено
да ли да е само основно или само повод
или на повода и основното????
За такъма ще видим-мисля да е някакъв здрав директен 5-6 метров телескоп,имам и здрави двуколенни 3 метрови стъклопластови въдици но ме притеснява че са късички(в смисъл за дъно стават но май за там не са удачни
)