Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Монтажи за риболов
naRiba.com

Форум

Поводи за щука
Модератор: sapuna
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
и аз се питамdaiwa написа:5кила,
питам се какво ли би се случило, ако изгният дъските на нужника

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
- Николай Неделков
- учете се от него
ами да ви кажа като изключиме р.Струма и р.Конска и Лобош и малка част от Студена, то в Пернишко има само некви руднични езера на които не се плаща но и риба няма,а за Бургас наистина незнам какво е положението,ама там и море си имате 

http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Привет и от мен колеги- искам само да споделя нещо относно поводите.Аз си ги изработвам сам (тук искам да кажа, че не отнема много време, най-много по 5 мин на повод)и това ми доставя удоволствие, мога да ви уверя, че са много по-здрави от купешките.За материал използвам жица от жило на колело, която разплитам и използвам сърцевината с дебелина 0,5-1,0мм.Завивам с клещи единият и край като правя 6-8 навивки и по същият начин от другата страна, като преди това поставям вирбел с карабинка.Но въпрос на вкус!
Поздрави
Поздрави

Забавлявам се и си живея, а за теб оставам само Фикс идея!
Кевлаза е добър
Кевлара е добър материал в гугъла може да се намерят доста неща за качествата му а и щом от МАРС МОДУЛНИ СИСТЕЛИ го използват в направата на бронежилетки пръи сметка колко е здрав .Обаче аз сега имам една идея която задължително ще ви споделя дали върши работа но първо да си набавя материала .Става дума за ПТУР ФАГОТ
това е противотанкова управляема ракета ФАГОТ ама няма да думкам рибите с нея а тази ракета се управлява с едно много тънко и много здраво кабелче за една ракета то е 2100 метра обещаха ми да ми дадът стотина метра от тази нишка да я пробвам останала от един неразрив иначе на работа имаме много такива ракети ама ако им окубам кабела сички ще са неразриви после . тъй че ако имате някои фатмак приятел питаите за този кабел още незнам дали върши работа ама щом цяла ракета удържа една щука ли ще му се опре
това е противотанкова управляема ракета ФАГОТ ама няма да думкам рибите с нея а тази ракета се управлява с едно много тънко и много здраво кабелче за една ракета то е 2100 метра обещаха ми да ми дадът стотина метра от тази нишка да я пробвам останала от един неразрив иначе на работа имаме много такива ракети ама ако им окубам кабела сички ще са неразриви после . тъй че ако имате някои фатмак приятел питаите за този кабел още незнам дали върши работа ама щом цяла ракета удържа една щука ли ще му се опре
Цепи,лепи,вулканизира......монтаж, демонтаж,баланс
- CERRUTI
- сериозен играч
Аз незнам какво се оплаква колегата от Бургас..?!?Аз в неделя се прибрах от там и съм доволен от риболова,на Мандрата излизаха много едри каракуди(таранки)(800-1000гр.)и червеноперки на фидер,на плувка по-дребни даже и сулки(10-13см.) на торен и бял,което значи че спокойно може да се търсят по едри на рибе..Даже ми казаха за река с щука но сега не си спомням името,сега колегите бургазлий ще кажат че си измислям но не е така,реката се зарибява от 3-4години от някакви баровци които обичат риболова на щука и това се пази в таина за да не плъзне навалица там.nikejo написа:а за Бургас наистина незнам какво е положението,ама там и море си имате
На Вая само каракуда(таранка)друго не излезе..
За Мандрата който го интересува ще кажа каде бях:
Като минеш моста(шлюзовете)вдясно има някакви къщи(свинарниците им викат)минаваш през тях и по черен път продължаваш покрай езерото,кадето свършва пътя(има някаква срутена постройка)там брега е стръмен и каменист,там е мястото.За захранка използвах -"Ванилия и коноп"(на Филстар), малко ярма и една консерва царевица и лових на царевица....(това на фидер!!)
така че колегато от Бургас има поне 4-5пръста

- katri
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Здравейте колеги!Радвам се ,че пуснатата от мен тема предизвика такава голяма полемикаи отново благодаря на всички ,които се включиха в нея.
Междувременно искам да ви кажа как реших засега проблема и определено тази събота имаше ефект:).Взех два купешки повода с еднаква дължина(последното е много важно) и с помоща на клещи ги оплетох един с друг,оригиналния(менте) вирбела бе срязан и заменен с друг по-добър с карабинка,а отдолу където се закача тройката монтирах две карабинки.По този начин постигнах набързо двойна осигуровка и двойна здравина на купешкия повод и тази събота имах само едно късане,но от кордата, а повода се представи много добре.
Все пак:
1. Колега Диканаров магазина до Водната палата го знам и често пазарувам от него,така че непременно ще пробвам този кевлар,за който си писал
2. Колега asini идеята с жилото за спирачка не ми се вижда много удачна,защото това жило е твърдо и има голяма памет.Все пак навремето и аз си майсторях подобни поводи и бях много доволен от тях,ама имах една позната дето работеше в ТПК Марица и ми носеше от там едни нишки(волфрамови,дебели около 1мм) с които се опъвали тъкачните нишки по становете.Тези нишки бяха идеални за целта и оригинално си имаха ухо от едната страна,трябваше само да се усучат от другата страна,където монтирах тройката и после отгоре,около насукано калайдисвах с поялник.Получава се страшен повод и няма никаква памет,абе с един повод съм карал цял сезон - няма късане,няма усукване-супер е.За жалост, обаче вече няма от къде да си набавя такива нишки,ако някой може да ми набави нека да пише-плащам веднага:)
3.Колега Gan4eff идеята ти вече е изпробвана.Аз съм служил в казармата на ПТУРС(водя се оператор на ПТУРС) и жицата,а която си писал ми е добре известна:).В момента дори имам в къщи около 30 метра от тази жица,ама не става за целта- все пак не е проектиран снаряда да се кисне във вода,освен това тази жица се усуква на поразия и още след първия удар заприличва на спирала,иначе за шиене на копчета по въшкарниците навремето беше номер 1,зашито копче с нея повече нямаше късане:)
4. Колега grandal_331, това с вирбелите наистина е така и аз задължително ги стискам с клещите,виж идеята с канолколита не ми беше минавала през ъкъла,ама има голям резон в нея и смятам да я приложа на практика и то в най-скоро време още другата седмица.
Междувременно искам да ви кажа как реших засега проблема и определено тази събота имаше ефект:).Взех два купешки повода с еднаква дължина(последното е много важно) и с помоща на клещи ги оплетох един с друг,оригиналния(менте) вирбела бе срязан и заменен с друг по-добър с карабинка,а отдолу където се закача тройката монтирах две карабинки.По този начин постигнах набързо двойна осигуровка и двойна здравина на купешкия повод и тази събота имах само едно късане,но от кордата, а повода се представи много добре.
Все пак:
1. Колега Диканаров магазина до Водната палата го знам и често пазарувам от него,така че непременно ще пробвам този кевлар,за който си писал
2. Колега asini идеята с жилото за спирачка не ми се вижда много удачна,защото това жило е твърдо и има голяма памет.Все пак навремето и аз си майсторях подобни поводи и бях много доволен от тях,ама имах една позната дето работеше в ТПК Марица и ми носеше от там едни нишки(волфрамови,дебели около 1мм) с които се опъвали тъкачните нишки по становете.Тези нишки бяха идеални за целта и оригинално си имаха ухо от едната страна,трябваше само да се усучат от другата страна,където монтирах тройката и после отгоре,около насукано калайдисвах с поялник.Получава се страшен повод и няма никаква памет,абе с един повод съм карал цял сезон - няма късане,няма усукване-супер е.За жалост, обаче вече няма от къде да си набавя такива нишки,ако някой може да ми набави нека да пише-плащам веднага:)
3.Колега Gan4eff идеята ти вече е изпробвана.Аз съм служил в казармата на ПТУРС(водя се оператор на ПТУРС) и жицата,а която си писал ми е добре известна:).В момента дори имам в къщи около 30 метра от тази жица,ама не става за целта- все пак не е проектиран снаряда да се кисне във вода,освен това тази жица се усуква на поразия и още след първия удар заприличва на спирала,иначе за шиене на копчета по въшкарниците навремето беше номер 1,зашито копче с нея повече нямаше късане:)
4. Колега grandal_331, това с вирбелите наистина е така и аз задължително ги стискам с клещите,виж идеята с канолколита не ми беше минавала през ъкъла,ама има голям резон в нея и смятам да я приложа на практика и то в най-скоро време още другата седмица.
Риболовец,а не рибар съм аз!!
Re: поводи за щука.
От къде може да се поръча от този кевлар?В него има ли стоманени нишки, защото ако няма не става за щука. Миналата година от изложението в интерекспото си взех една ролка 10 м. червен 7 жилен повод за щука. И той е доста тънък и добър, но не е чак толкова мек, за да може да се върже куката директно.Диканаров написа:Забравих да напиша, че аз си връзвам директно куките с този кевлар. Много е мек И тънак, а е с отлична носимост!
- CAVERN
- вече хвърля и на тежко
Струни за китара - по желание №1 или 2; игли за спринцовка с диаметър да влезе струната и да се върне - така се оформя примката, вътре(в примката) по желание -халка, вирбел, кука. По същия начин и от другия край. Парчето от иглата се реже най-добре с фина триъгълна пиличка, притиска се с плоски клещи. Бързо, евтино, сигурно.
Този, който си посочил май не е стоманен.ribarq написа:Кевлар за поводи
Ето този е по-удачен.
http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... ts_id=2034
Според мен проблема идва от вирбела и карабинката,а не от повода.хубави щуки по 4,5,6 кг. са ми късали до 4 нишки от 8 жилен стоманен повод,но в крайна сметка рибите са на брега.Сега,ако някой си прави сметка с един повод да вади по няколко риби,проблема си е негов.По друг начин стоят нещата с вирбела и карабинката.Преди години на два пъти ми се е отваряла въпросната кар...ка и един път ми е късала вир...ла,та какво направих.Отстранявам слабите елементи с клещи и заменям с качествени с помоща на надеждни халкички.Е, имал съм и два случая когато изкарва блесната през хрилете и край с конеца,но въпрос на време е да си направя 50-60см.поводи и да реша и този проблем. 

http://www.vbox7.com/play:1dbd3caf
Кой знае на къде?Кой знае до кога?....
Кой знае на къде?Кой знае до кога?....