Случвало ли ви се е.....

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Re: Случвало ли ви се е.....

Мнение от Ачо ♣ »

INCUBUS написа:.......Навивам и тегля и до брега виждам хубав костур -към 600-700 грама,измъквам го на тревата и точно тогава костурът се освобождава и започва да се мята,а на едната кука остава един захапал я дълбоко слънчак :)
Разказаното от колегата се случи днес при моя риболовен излет! Ето доказателството!!! :D
Изображение
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
stivanoff
новобранец
новобранец

Мнение от stivanoff »

Миналата година, в рамките на 3 последователни излета хванах блатна костенурка на велека, 4 рака на яз. Кърджали и Мида на панчарево. Държа да отбележа, че откъм риба и 3те пъти бях пълно капо!
Отделно съм хващал Жълтокоремна бумка(жаба) на мепс 3ка на река малка арда. Костур албинос(ама наистина бял) на жито на Марица. Друга уникална случка, на река Арда - хвърлям едни блесни като гламав 2-3 часа и накрая нищо. оставям спининга на една стойка, така че блеснето си виси на около 20 см от водата. Приготвяйки скобарски такъм на болото, чувам плясък и виждам как спининга аха да влезе във водата. Резултатът - скобар към килото, взел на блесна във въздуха! Ненормална работа. В последствие около 2 часа съм правил еквилибристики по хлъзгавите камъни на Арда с всевъжна стръв и монтажи, а алая седи, върти се в бързеите и ми се подиграва...
NED_kf
новобранец
новобранец

Мнение от NED_kf »

Миналото лято на р.Луда Камчия-бързица,мряна и морунаж на малка въртяща блесна.Това с морунажа ми се случи само веднъж но интересното беше,че през следващите няколко излета,когато реката беше доста бистра,наблюдавах как едри мрени атакуваха блесната като я оставях да играе по дъното и то почти към брега.Лошото беше че с тази ситна уста за разлика от кефала трудно налапваха тройката на блесната и почти винаги се откачаха.Чак се чудя как беше успяла да се закачи онази мряна.За морунажа и бързицата да не говорим :lol:
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от G.Petkov »

На последния излет за костур на яз.Огняново до София, един от костурите които хванах, повърна четири рибки, белязани с пробождане от кука под гръбната перка.
Всичките /кубинки/ бяха мои, откачени от прорастналите водорасли във водата.
Явно този костур е минал в участъка пред мен и е обрал зашеметените рибки, а накрая е лапнал и една с кука :wink: !
Два пъти съм намирал в щуки, рибка откачена от друга моя въдица, но с костур ми е за пръв път.

П.П. Грешка, за втори път, първия път беше - рибе, кука и повод, скъсани малко преди това в закачка!!!
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

Един приятел спаси дете от удавяне, като го закачи с кука 6/0 краун на сомска пръчка и го извади от водата. Детето беше, вече в несвяст. Рибарят го обърна с главата надолу и го изтръска и детето оживя.
Изображение
Аватар
maramebara
новобранец
новобранец

Мнение от maramebara »

Слънчевка голяма колкото длан, два пъти хвърляна за щука със зараснали рани по гърба (беше като двугърба камила). :D
Щука 1.5кг на бял червей на дъно.
Щука 2кг - в стомаха и щука 500-600 гр. :rolleyes: Знаех, че са канибали....но при толкова много каракуди да се самоизяждат....
nikawr
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nikawr »

Това лято се гмуркам с харпуна за попчета на Кранево. Гледам един хубав едър поп си стои до един камък и се препича... Прицелвам се и стрелям, ама не улучвам, и в момента който попа изчезна под камъка от там се изстреля една хубава 1,5м змия с попа в устата..... :shock:
Демек, показа ми как се прави животинчето..... :finga:
Много се изкефих.... за такива моменти съжалявам че нямам подводна камера да снимам... :(
Аватар
Stanimir17
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stanimir17 »

nikawr написа:Това лято се гмуркам с харпуна за попчета на Кранево. Гледам един хубав едър поп си стои до един камък и се препича... Прицелвам се и стрелям, ама не улучвам, и в момента който попа изчезна под камъка от там се изстреля една хубава 1,5м змия с попа в устата..... :shock:
Демек, показа ми как се прави животинчето..... :finga:
Много се изкефих.... за такива моменти съжалявам че нямам подводна камера да снимам... :(
:smt038
In vino veritas!
:partyman:
Аватар
mitko ribara
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mitko ribara »

Вчерашният излет за костур хванах 700-800 гр. каракуда на кобинка.
Ако ме няма повече от 3 дни във форума ОБАДЕТЕ СЕ В ПОЛИЦИЯТА!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”