Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Зарган 2020
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: Зарган 2020
Здравейте колеги ! Имам питане към колегите от Бургас другата седмица организираме 2 дневен риболов на зарган на Акра и Червенка , та въпроса ми е удачно ли е вечерта да се пробва на същите места за сафрид на светеща плувка на морски червей или за чернокоп пак на светеща плувка на филе от сафрид или зарган ?
- stareca
- ще става разбирач
Да удачно е но не и на червенка на акра може на германката ,на агалина ,на маслен нос на перла евентуалноKikimora написа:Здравейте колеги ! Имам питане към колегите от Бургас другата седмица организираме 2 дневен риболов на зарган на Акра и Червенка , та въпроса ми е удачно ли е вечерта да се пробва на същите места за сафрид на светеща плувка на морски червей или за чернокоп пак на светеща плувка на филе от сафрид или зарган ?
Благодаря колега понеже във Варна съм го практикувал този риболов и е голямо удоволствие особенно сафрида като го има и не знаех към Бургас дали се практикува този тип риболов , а някакви особености към този риболов да ме посъветваш.stareca написа:Да удачно е но не и на червенка на акра може на германката ,на агалина ,на маслен нос на перла евентуалноKikimora написа:Здравейте колеги ! Имам питане към колегите от Бургас другата седмица организираме 2 дневен риболов на зарган на Акра и Червенка , та въпроса ми е удачно ли е вечерта да се пробва на същите места за сафрид на светеща плувка на морски червей или за чернокоп пак на светеща плувка на филе от сафрид или зарган ?
- stareca
- ще става разбирач
По принцип не се практикува много сафрид на плувка ,чернокопа да ,повече на нощен на директен и на чепаре с тапа се лови но така или иначе това са реалните места където е възможен реален резултад .Перла конкретно чернокоп на светеща стига да го има .Агалина и германката нощен за сафрид на чепаре .Kikimora написа:Благодаря колега понеже във Варна съм го практикувал този риболов и е голямо удоволствие особенно сафрида като го има и не знаех към Бургас дали се практикува този тип риболов , а някакви особености към този риболов да ме посъветваш.stareca написа:Да удачно е но не и на червенка на акра може на германката ,на агалина ,на маслен нос на перла евентуалноKikimora написа:Здравейте колеги ! Имам питане към колегите от Бургас другата седмица организираме 2 дневен риболов на зарган на Акра и Червенка , та въпроса ми е удачно ли е вечерта да се пробва на същите места за сафрид на светеща плувка на морски червей или за чернокоп пак на светеща плувка на филе от сафрид или зарган ?
Здравей,колегаstareca написа:По принцип не се практикува много сафрид на плувка ,чернокопа да ,повече на нощен на директен и на чепаре с тапа се лови но така или иначе това са реалните места където е възможен реален резултад .Перла конкретно чернокоп на светеща стига да го има .Агалина и германката нощен за сафрид на чепаре .Kikimora написа:Благодаря колега понеже във Варна съм го практикувал този риболов и е голямо удоволствие особенно сафрида като го има и не знаех към Бургас дали се практикува този тип риболов , а някакви особености към този риболов да ме посъветваш.stareca написа: Да удачно е но не и на червенка на акра може на германката ,на агалина ,на маслен нос на перла евентуално
Може ли да ми дадеш мнение за блесна или воблер на перла.
Виждам ,че си доста наясно с нещата.Миналата година пробвах на акра,агалина и китен на нощен със светеща плувка на филе от пресен зарган,но уви без резултат.Направих си един спининг комплект и тази година съм решил да ги търся на блесна и воблер също
-
- ще става разбирач
германка е култово място за риболов на сафрид с директен ,стръв белена скарида.да си припомним как сме се връщали по тия скали без челници,светещи запалки и др.използваха се петромакси и акомулатори ама меракKikimora написа:Здравейте колеги ! Имам питане към колегите от Бургас другата седмица организираме 2 дневен риболов на зарган на Акра и Червенка , та въпроса ми е удачно ли е вечерта да се пробва на същите места за сафрид на светеща плувка на морски червей или за чернокоп пак на светеща плувка на филе от сафрид или зарган ?

Успешно откриване на сезона - днес от 10 до 2 някъде, че много ме напече и редки риби... голямо назландисване... Най-голямата е 46см.. казвам го щото изглеждат малки
Мястото е едно от зарганджийските покрай Варна, въпреки че не ходят много хора там... 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
M6R DO GROP 

- radoadvokat
- ще става разбирач
Днес и аз открих зарганския риболов. Сутринта и следобяд за по два часа общо 43 бр. случайни подранили заргана. Все пак десети не е дошъл.
-
- разбира нещата
Поздравления за успешно начало на сезона, колега!На бомбарда или на пилкер направи сефтето!Аз също се подготвях да пробвам тези дни/на пилкер/, но ме мъчи един радикулит и ще трябват още няколко дни да ми мине.
Нещата не са такива , каквито изглеждат!
-
- вече хвърля и на тежко
От съмване до към 11 - 32 бр. в кофичката и още десетина върнати + няколко иларии . Рибите са предимно дребни до средни. Мястото на север от Каварна.Поздрави и наслука
- radoadvokat
- ще става разбирач
Здравей колега, ако въпроса е към мен на пилкер лових. Рибите са предимно среден размер три четити дребни и една много едра за жалост се оказа пълна с хайвер.Митко Кирилов написа:Поздравления за успешно начало на сезона, колега!На бомбарда или на пилкер направи сефтето!Аз също се подготвях да пробвам тези дни/на пилкер/, но ме мъчи един радикулит и ще трябват още няколко дни да ми мине.
То без снимки и аз хванах 102 бр., ама каиши и не около Вярнаradoadvokat написа:Днес и аз открих зарганския риболов. Сутринта и следобяд за по два часа общо 43 бр. случайни подранили заргана. Все пак десети не е дошъл.

- radoadvokat
- ще става разбирач
Добро утро, с или без снимки снощи добре хапна цялата фамилия. А и какви снимнки със заргани преди десети
писането тук не ми е самоцел и не търся якакво призвание. Достатъчно ми е това у дома. А който не вярва си е негов проблем.
п.с. Вчера отново се доказа пилкера, че лови в пъти по добре от бомбардата. Както каза един колега в съседство “ ама това си е жив трал” прибирайки се с десетина заргана за цял ден. Е, обичам траленето.

п.с. Вчера отново се доказа пилкера, че лови в пъти по добре от бомбардата. Както каза един колега в съседство “ ама това си е жив трал” прибирайки се с десетина заргана за цял ден. Е, обичам траленето.
Но при него резултатът в пъти (да не кажа десетки пъти) зависи от оборудването и уменията. И там разликата между двама съседи може да е 50:1. При червея не е чак толкова очевадно.radoadvokat написа:.....Вчера отново се доказа пилкера, че лови в пъти по добре от бомбардата. .....
- radoadvokat
- ще става разбирач
Напълно съм съгласен с теб.rap66 написа:Но при него резултатът в пъти (да не кажа десетки пъти) зависи от оборудването и уменията. И там разликата между двама съседи може да е 50:1. При червея не е чак толкова очевадно.radoadvokat написа:.....Вчера отново се доказа пилкера, че лови в пъти по добре от бомбардата. .....