Зарган 2020

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
Kikimora
новобранец
новобранец

Re: Зарган 2020

Мнение от Kikimora »

Здравейте колеги ! Имам питане към колегите от Бургас другата седмица организираме 2 дневен риболов на зарган на Акра и Червенка , та въпроса ми е удачно ли е вечерта да се пробва на същите места за сафрид на светеща плувка на морски червей или за чернокоп пак на светеща плувка на филе от сафрид или зарган ?
Аватар
stareca
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stareca »

Kikimora написа:Здравейте колеги ! Имам питане към колегите от Бургас другата седмица организираме 2 дневен риболов на зарган на Акра и Червенка , та въпроса ми е удачно ли е вечерта да се пробва на същите места за сафрид на светеща плувка на морски червей или за чернокоп пак на светеща плувка на филе от сафрид или зарган ?
Да удачно е но не и на червенка на акра може на германката ,на агалина ,на маслен нос на перла евентуално
Kikimora
новобранец
новобранец

Мнение от Kikimora »

stareca написа:
Kikimora написа:Здравейте колеги ! Имам питане към колегите от Бургас другата седмица организираме 2 дневен риболов на зарган на Акра и Червенка , та въпроса ми е удачно ли е вечерта да се пробва на същите места за сафрид на светеща плувка на морски червей или за чернокоп пак на светеща плувка на филе от сафрид или зарган ?
Да удачно е но не и на червенка на акра може на германката ,на агалина ,на маслен нос на перла евентуално
Благодаря колега понеже във Варна съм го практикувал този риболов и е голямо удоволствие особенно сафрида като го има и не знаех към Бургас дали се практикува този тип риболов , а някакви особености към този риболов да ме посъветваш.
Аватар
stareca
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stareca »

Kikimora написа:
stareca написа:
Благодаря колега понеже във Варна съм го практикувал този риболов и е голямо удоволствие особенно сафрида като го има и не знаех към Бургас дали се практикува този тип риболов , а някакви особености към този риболов да ме посъветваш.
По принцип не се практикува много сафрид на плувка ,чернокопа да ,повече на нощен на директен и на чепаре с тапа се лови но така или иначе това са реалните места където е възможен реален резултад .Перла конкретно чернокоп на светеща стига да го има .Агалина и германката нощен за сафрид на чепаре .
Mazut
новобранец
новобранец

Мнение от Mazut »

stareca написа:
Kikimora написа:
stareca написа: Да удачно е но не и на червенка на акра може на германката ,на агалина ,на маслен нос на перла евентуално
По принцип не се практикува много сафрид на плувка ,чернокопа да ,повече на нощен на директен и на чепаре с тапа се лови но така или иначе това са реалните места където е възможен реален резултад .Перла конкретно чернокоп на светеща стига да го има .Агалина и германката нощен за сафрид на чепаре .
Здравей,колега
Може ли да ми дадеш мнение за блесна или воблер на перла.
Виждам ,че си доста наясно с нещата.Миналата година пробвах на акра,агалина и китен на нощен със светеща плувка на филе от пресен зарган,но уви без резултат.Направих си един спининг комплект и тази година съм решил да ги търся на блесна и воблер също
fisherman555
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от fisherman555 »

германка е култово място за риболов на сафрид с директен ,стръв белена скарида.да си припомним как сме се връщали по тия скали без челници,светещи запалки и др.използваха се петромакси и акомулатори ама мерак
:fishing12:
Аватар
Aver
новобранец
новобранец

Мнение от Aver »

Успешно откриване на сезона - днес от 10 до 2 някъде, че много ме напече и редки риби... голямо назландисване... Най-голямата е 46см.. казвам го щото изглеждат малки :D :D Мястото е едно от зарганджийските покрай Варна, въпреки че не ходят много хора там... :)
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
M6R DO GROP :fishing6:
Аватар
radoadvokat
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от radoadvokat »

Днес и аз открих зарганския риболов. Сутринта и следобяд за по два часа общо 43 бр. случайни подранили заргана. Все пак десети не е дошъл.
Митко Кирилов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Митко Кирилов »

Поздравления за успешно начало на сезона, колега!На бомбарда или на пилкер направи сефтето!Аз също се подготвях да пробвам тези дни/на пилкер/, но ме мъчи един радикулит и ще трябват още няколко дни да ми мине.
Нещата не са такива , каквито изглеждат!
Ivan_nikolov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Ivan_nikolov »

От съмване до към 11 - 32 бр. в кофичката и още десетина върнати + няколко иларии . Рибите са предимно дребни до средни. Мястото на север от Каварна.Поздрави и наслука
Аватар
radoadvokat
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от radoadvokat »

Митко Кирилов написа:Поздравления за успешно начало на сезона, колега!На бомбарда или на пилкер направи сефтето!Аз също се подготвях да пробвам тези дни/на пилкер/, но ме мъчи един радикулит и ще трябват още няколко дни да ми мине.
Здравей колега, ако въпроса е към мен на пилкер лових. Рибите са предимно среден размер три четити дребни и една много едра за жалост се оказа пълна с хайвер.
Аватар
Мilena
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Мilena »

radoadvokat написа:Днес и аз открих зарганския риболов. Сутринта и следобяд за по два часа общо 43 бр. случайни подранили заргана. Все пак десети не е дошъл.
То без снимки и аз хванах 102 бр., ама каиши и не около Вярна :mrgreen:
:wink:
Аз съм си АЗ :wink:
https://youtu.be/tAGnKpE4NCI
Аватар
radoadvokat
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от radoadvokat »

Добро утро, с или без снимки снощи добре хапна цялата фамилия. А и какви снимнки със заргани преди десети :) писането тук не ми е самоцел и не търся якакво призвание. Достатъчно ми е това у дома. А който не вярва си е негов проблем.
п.с. Вчера отново се доказа пилкера, че лови в пъти по добре от бомбардата. Както каза един колега в съседство “ ама това си е жив трал” прибирайки се с десетина заргана за цял ден. Е, обичам траленето.
Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rap66 »

radoadvokat написа:.....Вчера отново се доказа пилкера, че лови в пъти по добре от бомбардата. .....
Но при него резултатът в пъти (да не кажа десетки пъти) зависи от оборудването и уменията. И там разликата между двама съседи може да е 50:1. При червея не е чак толкова очевадно.
Аватар
radoadvokat
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от radoadvokat »

rap66 написа:
radoadvokat написа:.....Вчера отново се доказа пилкера, че лови в пъти по добре от бомбардата. .....
Но при него резултатът в пъти (да не кажа десетки пъти) зависи от оборудването и уменията. И там разликата между двама съседи може да е 50:1. При червея не е чак толкова очевадно.
Напълно съм съгласен с теб.
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”