Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Със спининг по Дунава - фоторазкази
Re: Със спининг по Дунава - фоторазкази
Воблерът е Yo-Zuri Hardcore Crankbait F707-1 HSHchopara написа:А може ли малко инфо за това воблерче изглежда е уловисто
http://www.yo-zuri.com/Products/ProdHar ... nkbait.htm
ВТОРНИК - 28 ОКТОМВРИ - "РАСПЕРОВДЕН"
Кота Русе 41 см, вода 14 - въздух 11 градуса, налягане 1019 mb
Тихо и ясно време с кристално бистра вода.
Днес расперите са особено лакоми.
Първите два 40 сантиметрови нагълтаха Мепс Аглия Лонг 1+ до сливиците и поставих клатушка д.а.м. ефзет 16 гр с голяма тройка, но това въобще не ги затрудни.

А тоя 55 см, 1.4 кг излезе на брега при 30 см дълбочна за да се закопчае.

Расперът трудно се селектира с примамка - реши ли да гони гълта всичко което застане на пътя му.
Като се има предвид, че 3-4 пъти се обърна сом, не знам какво щеше да става ако не съм на работа.
СРЯДА - 29 ОКТОМВРИ
Ниво Русе 44 см, тенденция за леко покачване, вода 14, въздух 12 градуса, налягане устойчиво 1019 mb, тишина и спокойствие

Наличие на добра активност по зазоряване, две сомски обръщания на повърхността, като втория го видях целия - не беше много голям, около 90 см и един далечен удар от 55 см распер на спинър.

30 ОКТОМВРИ - ЧЕТВЪРТЪК - "ДЕН НА СОМА"
Ниво при Русе 46 см, очакван застой. Вода 14, въздух 13 градуса, налягане 1014 mb с понижение 5 mb от вчера.
Хубавите неща стават винаги на третия ден и още снощи казах на жената "тоя сом дето ми се показва два дни, съм сигурен, че днес ще го хвана". И ГО ХВАНАХ!
Е то предисторията. Вчера купих от Сунай една интересна литовска клатушка KIBS http://www.kibs.lt 15 гр

Смених и тройката, която беше VMC №6 с Оунър № 4, поставих още един вирбел на предната халка и я нарекох за сомотрепач.
Рано сутринта бях на реката. Заметнах по веднъж на местата, където предишните дни се беше появил звяра. На третото хвърляне удари. Нямаше нищо общо със сомчетата, които съм хващал досега. Тръгна със страшна сила първо навътре, после по течението. Постепенно стягах аванса и след около 15 минути се поукроти. Внимателно започнах да го изтеглям към себе си и го докарах на около 50 м под мен в по-тихото течение. Тогава се сетих, че не съм взел канджата, поех спининга в лявата ръка и се обадих по телефона на Бисер. Той сънен още ми мърмори и му казвам "Биско, хванах голям сом и едва го удържам, моля те ела с канджа да помагаш". Биско обаче бааавно почна да ми обяснява, че е с децата и не може да мърда, а през това време усетих, че животното се размърдва и му казвам "Айде затварям, че пак почна да взема аванс.... ужас! Скъса!".
Не можех да повярвам! YGK 21 либри се скъса на метър пред върха на въдицата на 50 м без кой знае какво напъване и работещ аванс.
Псувах мръсно всички японци на свако и леля до припадък но не можех да върна времето назад. Бях толкова разочарован от прехваленото японско качество, че се зарекох никога повече да не си сложа японски брейд. Това гадно влакно е само на 20 дни и още при първите закачки се усъмних, че прекалено лесно се къса. Направи ми и няколко пъти брада - нещо, което не ми се е случвало с климакса дори през зимата.

Както и да е, много съм бесен и хванатите след това рибки не ме успокоиха.
Щукле и няколко 40-50 см расперчета

В целия ден единственото хубаво нещо е това, че мейлите и снимките изпращани до РИОСВ са дали резултат.

И така... днес не беше моя ден. Беше ДЕН НА СОМА.
Кота Русе 41 см, вода 14 - въздух 11 градуса, налягане 1019 mb
Тихо и ясно време с кристално бистра вода.
Днес расперите са особено лакоми.
Първите два 40 сантиметрови нагълтаха Мепс Аглия Лонг 1+ до сливиците и поставих клатушка д.а.м. ефзет 16 гр с голяма тройка, но това въобще не ги затрудни.

А тоя 55 см, 1.4 кг излезе на брега при 30 см дълбочна за да се закопчае.

Като се има предвид, че 3-4 пъти се обърна сом, не знам какво щеше да става ако не съм на работа.

СРЯДА - 29 ОКТОМВРИ
Ниво Русе 44 см, тенденция за леко покачване, вода 14, въздух 12 градуса, налягане устойчиво 1019 mb, тишина и спокойствие

Наличие на добра активност по зазоряване, две сомски обръщания на повърхността, като втория го видях целия - не беше много голям, около 90 см и един далечен удар от 55 см распер на спинър.

30 ОКТОМВРИ - ЧЕТВЪРТЪК - "ДЕН НА СОМА"
Ниво при Русе 46 см, очакван застой. Вода 14, въздух 13 градуса, налягане 1014 mb с понижение 5 mb от вчера.
Хубавите неща стават винаги на третия ден и още снощи казах на жената "тоя сом дето ми се показва два дни, съм сигурен, че днес ще го хвана". И ГО ХВАНАХ!
Е то предисторията. Вчера купих от Сунай една интересна литовска клатушка KIBS http://www.kibs.lt 15 гр

Смених и тройката, която беше VMC №6 с Оунър № 4, поставих още един вирбел на предната халка и я нарекох за сомотрепач.
Рано сутринта бях на реката. Заметнах по веднъж на местата, където предишните дни се беше появил звяра. На третото хвърляне удари. Нямаше нищо общо със сомчетата, които съм хващал досега. Тръгна със страшна сила първо навътре, после по течението. Постепенно стягах аванса и след около 15 минути се поукроти. Внимателно започнах да го изтеглям към себе си и го докарах на около 50 м под мен в по-тихото течение. Тогава се сетих, че не съм взел канджата, поех спининга в лявата ръка и се обадих по телефона на Бисер. Той сънен още ми мърмори и му казвам "Биско, хванах голям сом и едва го удържам, моля те ела с канджа да помагаш". Биско обаче бааавно почна да ми обяснява, че е с децата и не може да мърда, а през това време усетих, че животното се размърдва и му казвам "Айде затварям, че пак почна да взема аванс.... ужас! Скъса!".
Не можех да повярвам! YGK 21 либри се скъса на метър пред върха на въдицата на 50 м без кой знае какво напъване и работещ аванс.
Псувах мръсно всички японци на свако и леля до припадък но не можех да върна времето назад. Бях толкова разочарован от прехваленото японско качество, че се зарекох никога повече да не си сложа японски брейд. Това гадно влакно е само на 20 дни и още при първите закачки се усъмних, че прекалено лесно се къса. Направи ми и няколко пъти брада - нещо, което не ми се е случвало с климакса дори през зимата.

Както и да е, много съм бесен и хванатите след това рибки не ме успокоиха.
Щукле и няколко 40-50 см расперчета

В целия ден единственото хубаво нещо е това, че мейлите и снимките изпращани до РИОСВ са дали резултат.

И така... днес не беше моя ден. Беше ДЕН НА СОМА.

-
- и господ не е толокова добър
Стига си плакал сестро,хората толкова риба за месец не хващат

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- кандидат преподавател
Павка както винаги отличен.Очаквах го този репортаж след срещата в офиса ти.Браво и жалко за сома
ма като го търсиш пак ще дойде при теб. 

МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
ОТЧЕТ за първата третина на НОЕМВРИ 2008
СЪБОТА - 01 НОЕМВРИ
Нов месец - нов късмет.
Тази вечер - бяла рибка 52 см, 1.220 кг.

НЕДЕЛЯ - 02 НОЕМВРИ
Видросъстезание на Марица при Любимец
ПОНЕДЕЛНИК - 3 НОЕМВРИ
Утринна гимнастика, кратък заход с ОПА.
57 см, 1.4 кг

Мепс Аглия Лонг Каст - сребърна № 3
ВТОРНИК - 4 НОЕМВРИ
Опа! 48 см 900 гр.

Опа, опа! 48 см 850 гр.

ЧЕТВЪРТЪК - 6 НОЕМВРИ
Ниво Русе 34 см, налягане 1021 mb, отгоре иде яко вода и ЗИМА.
Още по тъмно бях на Реката и с първите замятания имах силен удар без закачане. След няколко минути повтори и издърпах на водни ски
Бяла 57 см, 1.7 кг

Блесната е Д.А.М. ефзет 16 гр.

Тези клатушки работят добре в тъмнина, защото биях шамари и често закачванията са около устата.
След разсъмване реших, че с белите сме дотук и смених блесната.
Распер 46 см, 750 гр. на Мепс Аглия Лонгкаст №3

Но сгреших, след распера удари тежко и потегли, подърпахме се и докарах до брега голяма бяла около четирите кила захапала блесната, която се откачи от малката тройка докато я изтеглях на сухо и духна.
Сложих блесна с по-голяма кука, но след дъжд качулка. Повече удари на бели нямаше, само распери.
Распер 44 см 650 гр

и распер 44 см 700 гр. на Джаксън №3

СЪБОТА - 08 НОЕМВРИ
Вечерта, въпреки бързото покачване на нивото, група местни видри подложихме на силна преса Реката с надежда за появата на смуджове, но само една 40 см уважи тунингованата ми с тройка № 4 блесна и каза здравей...

и довиждане с ракетна бързина.

ВТОРНИК - 11 НОЕМВРИ
Ниво при Русе 94 см, очакван застой през следващите два дни, но иде още половин метър 12 градуса вода от Джердап. Температура на въздуха 6 градуса, което си е вече студ, мъгла и късна есен. Налягане 1029 mb, предвещаващо труден кълвеж. За двата часа преди работа - 3 расперчета по 42 см - 650 гр., от различни точки почти по тъмно. С развиделяването животът в Реката сякаш замря.

СРЯДА - 12 НОЕМВРИ
Русе вода: 88 см, 12 градуса; въздух 1025 mb, 4 градуса.
Мъгла и тишина.

Време е Aile Magnet F - 70 mm да хване нещо.

СЪБОТА - 01 НОЕМВРИ
Нов месец - нов късмет.

Тази вечер - бяла рибка 52 см, 1.220 кг.

НЕДЕЛЯ - 02 НОЕМВРИ
Видросъстезание на Марица при Любимец
ПОНЕДЕЛНИК - 3 НОЕМВРИ
Утринна гимнастика, кратък заход с ОПА.

57 см, 1.4 кг

Мепс Аглия Лонг Каст - сребърна № 3
ВТОРНИК - 4 НОЕМВРИ
Опа! 48 см 900 гр.

Опа, опа! 48 см 850 гр.

ЧЕТВЪРТЪК - 6 НОЕМВРИ
Ниво Русе 34 см, налягане 1021 mb, отгоре иде яко вода и ЗИМА.
Още по тъмно бях на Реката и с първите замятания имах силен удар без закачане. След няколко минути повтори и издърпах на водни ски
Бяла 57 см, 1.7 кг

Блесната е Д.А.М. ефзет 16 гр.

Тези клатушки работят добре в тъмнина, защото биях шамари и често закачванията са около устата.
След разсъмване реших, че с белите сме дотук и смених блесната.
Распер 46 см, 750 гр. на Мепс Аглия Лонгкаст №3

Но сгреших, след распера удари тежко и потегли, подърпахме се и докарах до брега голяма бяла около четирите кила захапала блесната, която се откачи от малката тройка докато я изтеглях на сухо и духна.

Сложих блесна с по-голяма кука, но след дъжд качулка. Повече удари на бели нямаше, само распери.
Распер 44 см 650 гр

и распер 44 см 700 гр. на Джаксън №3

СЪБОТА - 08 НОЕМВРИ
Вечерта, въпреки бързото покачване на нивото, група местни видри подложихме на силна преса Реката с надежда за появата на смуджове, но само една 40 см уважи тунингованата ми с тройка № 4 блесна и каза здравей...

и довиждане с ракетна бързина.

ВТОРНИК - 11 НОЕМВРИ
Ниво при Русе 94 см, очакван застой през следващите два дни, но иде още половин метър 12 градуса вода от Джердап. Температура на въздуха 6 градуса, което си е вече студ, мъгла и късна есен. Налягане 1029 mb, предвещаващо труден кълвеж. За двата часа преди работа - 3 расперчета по 42 см - 650 гр., от различни точки почти по тъмно. С развиделяването животът в Реката сякаш замря.

СРЯДА - 12 НОЕМВРИ
Русе вода: 88 см, 12 градуса; въздух 1025 mb, 4 градуса.
Мъгла и тишина.

Време е Aile Magnet F - 70 mm да хване нещо.

- Диканаров
- кандидат преподавател

Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
тука няма какво вече да се пише само четем и цъкаме с езици
най -големия си

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Голям си браво 

1.3.1.2.chirusa_bg написа: ПП. По цяла нощ пие, а сутрин ни бие. Що е то?
- Румбата
- разбира нещата

Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!
-
- и господ не е толокова добър
На туй Сестрата няма да му пляскам вече,той са олива с тез риби.Имай малко милост към наз.

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- krokibg
- учете се от него
Давай,давай кака само така и не ги слушай.Те питат ли те как ставаш сутрин в 5 часа да гониш рибите.Браво ,направо си ги разбил.Пожелавам ти още много риби !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
-
- учете се от него

Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.