Най-подходящата стръв за сом

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
lovo-бай СТОЯН
сериозен играч
сериозен играч

Re: Най-подходящата стръв за сом

Мнение от lovo-бай СТОЯН »

don4o написа:Един приятел също залагаше на пилешки вътрешности
И заешките,не-са за подценяване. :drinkers:
Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
Аватар
spookymiro
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от spookymiro »

Да ви кажа какво съм чувал за стръв за сом. Домашно направен сапун от животинска мазнина. Преди няколко години един колега ми разправи случай, как той бил метнал няколко въдици около кулата на някакъв язовир и си скучаел на брега. Дошъл един дядо с една въдица и го помолил за хвърли при него. Следващите 2 часа дядото хванал 3-4 сомета и колегата не издържал и го попитал на какво лови. Дядото му показал и му резнал от сапуна. Така и колегата успял да се разпише по-късно.
Миналата година ходихме с приятелчето и хлапето му на яз. Кърджали. Хем си влачихме, хем надвечер отделяхме 3-4 часа да пошляпаме с кльонк. Пробвахме на донесена с нас каракуда, както и на уклей, костур и клен от язовира. Няколкото удара, които имахме бяха при наличието на клен поне на едната кука.

Поздрави!
Държа се с другите така, както искам те да се държат с мен.
Пинко

Мнение от Пинко »

единствения сом който съм хващал е на грозд торни червеи-от брега на дъно(но беше нощно време :oops: )
Аватар
ivcho79
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от ivcho79 »

Здравейте и от мен колеги,всичко за мустакатия е ясно работата е индивидуална това е ясно,обаче аз досега несъм ходил на яз.Ивайловград а смятам да съм там за откриването.Бихте ли ми помогнали с малко инфо на какво взима сома там?Благодаря ви предварително!!!
Кльонка във ръката и напред във водата!!!
BACHO
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от BACHO »

На кой метод по ловене ще го тьрсиш мустакатия,от брега,на кльон,на тролинг
ivcho79 написа:Здравейте и от мен колеги,всичко за мустакатия е ясно работата е индивидуална това е ясно,обаче аз досега несъм ходил на яз.Ивайловград а смятам да съм там за откриването.Бихте ли ми помогнали с малко инфо на какво взима сома там?Благодаря ви предварително!!!
ХУБАВО ЕВТИНО НЯМА
Dimy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Dimy »

аз смятъм от брега на грозд от червей и пиявици , и привечер на влачене :mrgreen:
Аватар
angeldj
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от angeldj »

На кой метод по ловене ще го тьрсиш мустакатия,от брега,на кльон,на тролинг
От брега
Скача шарана
,сома се не дава
бельовка калве
,ама кефал не.
Аватар
chopara
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от chopara »

Онзи ден посетих един язовир с наличие на сом. Естествено пробвах на грозд торен червей, резултат - непрекъснати придърпвания на костурчета и няколко незнайно как оспяха да налапат огромната кука. Следва смяна с попово прасе ( имах само 2 :oops: ) бяха излапани за минути от костура. И към края на деня забеляза наличие на голямо количество големи речни миди по брега. Та счупих 3 4 нанизах ( идеални са твърди като подметка не падат при замятането) но на големия грозд миди се лепна едно кефалче около 300гр. Някой друг има ли впечатление от речните миди като стръв (костура не ги бута 8) ). Също така били хубави и блатните червеи, не ги ядял дребосъка, рових са из едни блата ама нема, за разлика от мидите които ги има почти във всеки язовир.
кьоркефали
spensqta
новобранец
новобранец

Мнение от spensqta »

namerih si edno mqsto na qzovir kardjali hva6tam po 3-4 som4eta na ve4er ama se malki izlizat ot kilo i polovina do 3 na uklei . puskam blizo do brega . ako ima malki zna4i li 4e 6te se navartqt i golemi po tam i za6to se malki izlizat da sloja po golqma strav , da probvam po na vatre li i na po golqma dalbo4ina bihte li me posavetvali kvo da narpaq . makar 4e sum rpobval po na vatre tam gram ne pipa ama samo na uklei ili zmiorka moje li da e ot stravta ???????
2.1 - В сайта се пише само и единствено на кирилица! Забранено е писането с латински букви, както и заместването на буквите "Ч", "Ш", "Щ" и други с цифрени означения като "4" и "6" или комбинации от други знаци.
Аватар
Franko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Franko »

.
Последно промяна от Franko на Съб Авг 29, 2009 7:07 pm, променено общо 1 път.
http://www.vbox7.com/play:1dbd3caf
Кой знае на къде?Кой знае до кога?....
lovo-бай СТОЯН
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lovo-бай СТОЯН »

Сома си сака жив гълъб и те тва е,най-много обича 'преметачите' и 'гащатите' :D :D :D :drinkers:

[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/yoRNAkZBT7U&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/yoRNAkZBT7U&hl=es&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]
Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
Аватар
chopara
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от chopara »

те тез сомове ще са кръстосани с крокодили :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
кьоркефали
Аватар
дидо
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от дидо »

[quote="lovo-бай СТОЯН"]Сома си сака жив гълъб и те тва е,най-много обича 'преметачите' и 'гащатите' :D :D :D :drinkers:

Е...си лапането те ги мелят ,кото пуканки. Мисля че е добра идея да се направят хранилки за гълъби ,около водоемите ,хем някой друга птичка ще се поодгледа ,пък на която не е е писано ,ще допринася за изхранването на сом и други видове риба.
Изображение
veliksam
новобранец
новобранец

Мнение от veliksam »

пиажица само това
:D :D :D :D
Аватар
FishMaster
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от FishMaster »

В зависимост от мястото за риболов и стръвта е различна. На Тунджа сома зема основно през дена и на жаба,пиявица,рибка.Аз всяка година ловя по няколко сома от по 10-15 кг. на определени места разбира се.
риболова е нещо уникално, за жалост много хора не са го разбрали!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”