Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от лодка
naRiba.com

Форум

С лодка в морето
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
-
- учете се от него
Re: С ЛОДКА В МОРЕТО
Началото бе в 07.00 на марината в Созопол 
колеги и приятели натокали куки правим разбор преди влизане.
Следва оборудване на лодката
и жега на моторите към Маслен нос. Капитанът Миро се кефи на коритото въпреки сериозните вълни и силния вятър

а Краси стария морски вълк почти беше задрямал отзад
На Маслен нос много лодки и всички кимат отрицателно с глава на въпросите ни - Има ли риба? - постояхме малко и хванахме пътеките обратно, на Коракя колегите махаха с чепарета, но не видяхме един да изкара риба. Същото положение беше и на Германката и решихме да се скрием от силния вятър зад о. Св. Иван. Пътьом с носталгия погледахме носа( не знам името му
) срещу Змийския остров, който е осран както доста други места идеални за риболов
От тук нататък спрях да правя снимки
защото нямаше празно пускане на чепарето
. Среден сафрид и граца по три по четири, голям кеф не дава да пуснеш
. На 3-4 пъти вадихме прегризани на половина сафриди и веднага бе изкарано чепаре за Зъбатко, но нямаше никакъв резултат. При тази естесвена храна наоколо едва ли ще погледне перушината от щъркел. Естествено не се разминахме без редовните дракони, но Петьо си ги прибираше и преполови кофичка от пет литра. Всичко продължи до 14.30 тъй като план графикът го изискваше и поехме към порта.Резултата бе 8-9кг. мешан сафрид с граца, един дядо сафридчо и огромен попардак. Петьо не даде да му преброиме драконите, но пък той ще си ги чисти
. Капнахме от люшкането през целия ден, схванати са ми краката, щото постоянно балансирах, но пък съм доволен от този 18.10.2008.
Не сметнах да пускам нова тема, защото все пак си беше един ден "С ЛОДКА В МОРЕТО".
колеги и приятели натокали куки правим разбор преди влизане.
Следва оборудване на лодката
и жега на моторите към Маслен нос. Капитанът Миро се кефи на коритото въпреки сериозните вълни и силния вятър
а Краси стария морски вълк почти беше задрямал отзад
На Маслен нос много лодки и всички кимат отрицателно с глава на въпросите ни - Има ли риба? - постояхме малко и хванахме пътеките обратно, на Коракя колегите махаха с чепарета, но не видяхме един да изкара риба. Същото положение беше и на Германката и решихме да се скрием от силния вятър зад о. Св. Иван. Пътьом с носталгия погледахме носа( не знам името му

От тук нататък спрях да правя снимки

Не сметнах да пускам нова тема, защото все пак си беше един ден "С ЛОДКА В МОРЕТО".
Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Ами,Стрижок,от мен само овации.Такива работи да се чуват и виждат.Ама тъй е кат не пушиш.Няма време са снимки.
Казват,че морето във Варна е празно,утре ще проверя,че вече почнах да не вярвам на слухове,затова репортажи и снимки.Поне колегите,да имат вярна информация.
защото,вчера си говорех с един авер / добър и стар балъкчия /,пуска си малката лодка от Траката,един на буната му казва :
- Ей сега говорих с приятеля,ей там пред Галата късат чернокопа.
Там наистина панаир на селото.
Моя газ до дупка на гуменката,отива там и кво ?
Играят карти. Цял ден по 7-10 сафрида.
Така че,като видите много лодки,не си мислете,че има нещо кой знае какво.Грънци.
Най много,ако се познавате с някой,да си направите моабета.
И нещо от Калиакра мълчат,а днес в залива наистина не видях лодки,но беше движение,може и да съм пропуснал нещо.
Поне с каята може да си направим кефа.
Стрижок,наистина това си е темата.Чакам и други.
Казват,че морето във Варна е празно,утре ще проверя,че вече почнах да не вярвам на слухове,затова репортажи и снимки.Поне колегите,да имат вярна информация.
защото,вчера си говорех с един авер / добър и стар балъкчия /,пуска си малката лодка от Траката,един на буната му казва :
- Ей сега говорих с приятеля,ей там пред Галата късат чернокопа.
Там наистина панаир на селото.
Моя газ до дупка на гуменката,отива там и кво ?
Играят карти. Цял ден по 7-10 сафрида.
Така че,като видите много лодки,не си мислете,че има нещо кой знае какво.Грънци.
Най много,ако се познавате с някой,да си направите моабета.
И нещо от Калиакра мълчат,а днес в залива наистина не видях лодки,но беше движение,може и да съм пропуснал нещо.
Поне с каята може да си направим кефа.
Стрижок,наистина това си е темата.Чакам и други.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
и аз утре смятам да влизам и маи щте си хващам кая колеги някои ако иска може да влезем заедно
- КИРО
- Обратна връзка:
И кат се видим,да не забравиш да поздравиш,може и по едно да ударим,за късмет.sponsora написа:и аз утре смятам да влизам и маи щте си хващам кая колеги някои ако иска може да влезем заедно

- EU_BG_akademika
- ще става разбирач
Споко Кире, днес пак отивам на Калиакра, станал съм вече, 03.03.
Риба може и да няма, ама репортаж ще има
Казват, че на 17 имало вълна и никой не е влизал, за вчера незнам, ще видя на място, а за днес ще знаете всички.
Нещеш да се задействаме за хелинг
и се мъкна чак на Болата, добре че съм на метан и че има в Каварна. От казашко да влезна ми излиза по дебело, 6-7 литра до морето и обратно. И в морето още 3-4, дявол на магаре. Че аз с 37лв от София идвам. А до Болата и обратно ми е 14лв.
Айде дано имаме късмет днес.

Нещеш да се задействаме за хелинг

Айде дано имаме късмет днес.
Ако искаш да си щастлив 2 часа-напий се, ако искаш да си щастлив 1 месец- ожени се, ако искаш да си щастлив цял живот- стани рибар.
/китайска мъдрост/
/китайска мъдрост/
Здравейте колеги,нямах възможност да пиша по-рано,в сряда излизахме с баща ми пред галата след обед, риба ниамаше много за съжаление. Хванахме 13 чернокопа и 8 сафрида общо,направими впечатление, че чернокопа налита на чепаре със синьо ламе баща ми беше с такова и хвана 12 зъбати а освен това имаше и 3 удара на риби над 400 гр но за жалост 2 си тръгнаха с куките а 3-та се откачи.Аз лових с чепаре с черна перушина и зелено ламе и хванах 1 зъбатко и 6 сафрида и изпуснах 1 хубав карагьоз.Рибата си избира на какво да кълве не отива на всичко така че триабва да се пробва докато уцелиш правилния цвят.

Хубаво нещо е риболова,обаче трябва да се работи!
Ха да са похваля и аз.Излизаме днес с лодката на един приятел,защото моята е все още вънка и ми вика; на къде?Помислих,че му викам; давай към бангото.Това место го знаят много малко рибари,само няколко профисионалисти рибари.Аз го знам защото 94 година работих едно лято като рибар и моят шеф го знаеше. Там има много риба,но не ходят,защото;1 е много далече(12 МИЛИ);2 има много течения.;3 -много корали,обаче ако случиш на течение ще си тръгнеш с богат улов.Днес бяхме само за 1 час ,защото се развалнува морето и трябваше да бягаме много бързо.Попаднахме на коцомура(вид барбун) и сме много доволни от улова. Слеващият път ще ходя на джикинг да пробвам за някоя синагрида,фагри(не знам как се казват на български).Мнооооого вкусни риби.

- КИРО
- Обратна връзка:
EU,казах,че сам не мога да реша за хелинга,ако има резултат,ще пиша.
А иначе днес в морето от 08 30 до 13 45.Няма да качвам снимки,че съм направил само 2-3,пък и нямаше какво да снимам.До към 10.30 в подветрената страна на вълнолома,после една черта към заливчето на Галата.Там няколко / 5 / попчета,после срещу трета буна,там хванахме хрема,пак малко пред вълнолома,нищо.Вълната падна малко, на около 3 бала / преди това не можах да я измеря,ама доста сериозна беше /,айде към 100-ния буй.Там имаше 5-6 лодки,видяхме,че излиза сафрид / дръжки,направо си беше граца /,смяна на чепарета,сложих N 10,извадих за час към 20 броя,авера дръпна един чернокоп,това пък ме накара да сложа на резервния спиниг по-голямо чепаре.Голямо мятане,без успех.И понеже аеробиката ни дойде в повече,айде пайдос към гаража.
Ама другата събота и неделя,ще скъсаме лефера.
Стоя и пиша,и още се клатя,ба си приключението днес.Добре,че и адаша дето беше с мен е ненормален като мен.
А иначе днес в морето от 08 30 до 13 45.Няма да качвам снимки,че съм направил само 2-3,пък и нямаше какво да снимам.До към 10.30 в подветрената страна на вълнолома,после една черта към заливчето на Галата.Там няколко / 5 / попчета,после срещу трета буна,там хванахме хрема,пак малко пред вълнолома,нищо.Вълната падна малко, на около 3 бала / преди това не можах да я измеря,ама доста сериозна беше /,айде към 100-ния буй.Там имаше 5-6 лодки,видяхме,че излиза сафрид / дръжки,направо си беше граца /,смяна на чепарета,сложих N 10,извадих за час към 20 броя,авера дръпна един чернокоп,това пък ме накара да сложа на резервния спиниг по-голямо чепаре.Голямо мятане,без успех.И понеже аеробиката ни дойде в повече,айде пайдос към гаража.
Ама другата събота и неделя,ще скъсаме лефера.

Стоя и пиша,и още се клатя,ба си приключението днес.Добре,че и адаша дето беше с мен е ненормален като мен.
- Моряка
- кандидат преподавател
Айде айде Капитане значи пак има за тигана .И емоции за зимни разкази
Пък аз подсмърчам в къщи ,и си подувам очите пред компа 

А сега де? 

- EU_BG_akademika
- ще става разбирач
На Калиакра, пак даде добре, Влязохме в 7.30. Вятър 7-8м.с. 3.4бала. Гадна работа, люшка, мокри, ама нали сухо дупе риба не яде.................................
Та лодки много, към осем преброих в полукръг 43

като на яхтено изложение
и главно Варненски
и почна да дава регулярно до 11.30. Тогава като че ли някой с нож я одряза рибата
изчезна или спря да яде незнам.
Повъртяхме се още час с Чечо71, допих си бирата айде вънка. Така и не падна вятъра дето го даваха да падне
Ама десетина кипограма наскубахме добър сафрид и 6-7бр. чернокоп.

Не изчаках, следобед да проверя как ще е. Дели ще каже, нали е тръгнал към 11
Според мен ще имате шанс за лефер след 25. Ама аз нали пусто си тръгвам, на работа съм
, ама четенето ще ми остане, голямо удоволствие е
.
Утре пак ще ходя за последно на Калиакра. Други ден пътувам за ГАДНАТА София
Е това е от мен за сега.....................
Та лодки много, към осем преброих в полукръг 43

като на яхтено изложение

и почна да дава регулярно до 11.30. Тогава като че ли някой с нож я одряза рибата

Повъртяхме се още час с Чечо71, допих си бирата айде вънка. Така и не падна вятъра дето го даваха да падне

Ама десетина кипограма наскубахме добър сафрид и 6-7бр. чернокоп.

Не изчаках, следобед да проверя как ще е. Дели ще каже, нали е тръгнал към 11

Според мен ще имате шанс за лефер след 25. Ама аз нали пусто си тръгвам, на работа съм

Утре пак ще ходя за последно на Калиакра. Други ден пътувам за ГАДНАТА София

Е това е от мен за сега.....................
Ако искаш да си щастлив 2 часа-напий се, ако искаш да си щастлив 1 месец- ожени се, ако искаш да си щастлив цял живот- стани рибар.
/китайска мъдрост/
/китайска мъдрост/
- Моряка
- кандидат преподавател
Е.U. бе много убав сафрида бе
Сега си представям как мирише у вас
Ще те правим варненец май скоро а?

А сега де? 

- EU_BG_akademika
- ще става разбирач
Само да се пенсионирам, ако доживея или, да спечеля малко от тотото, кракът ми няма да стъпи в София
да е.... и шибания град.
Хай наздравичка

Хай наздравичка

/китайска мъдрост/
/китайска мъдрост/
- КИРО
- Обратна връзка:
Първо поздравления,че не си капо.То и аз не съм,хванах настинка.EU_BG_akademika написа:Само да се пенсионирам,.....
Относно пенсията,бе и аз такава я тъкмих,ама стана друга.
Баш посред зима,не мисля да променям ситуацията.Към априла ще помисля.
Чи то откак почнах работа,почивам само събота и неделя,баш тогава морето в отпуск.Не дава да препариш в него.
Добре,че понякога бачкаме инзвънредно,та крада някой час през седмицата.Пък тогава рибата в отпуск.
-
- учете се от него
Вчера тръгнахме за зизита, но положението отчайващо - на Агалина нищо, на Германката не може да слезеш, на Райския залив 1 кьорав зарган и от там беш да одим на скалите между Созопол и к-г Златна рибка. Спиране за оглед от пътя над "Лайнян бурун" и какво да видим капитан МИРО излиза с лодката. Последва кратък разговор с него и ето ни отново на мидарника с чепарета във водата. Вятър, вълна, целите във вода, но рибата си даваше доволно и дори бе малко по-едра от съботната. Резултата беше ясен - коритото наполовина пълно 5-6 кг, докато излезем бе изчистено и ...... още ми мирише на пържен сафрид - БЛАЖЕНСТВО с бира - класика.
Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
а такааааа , Много поздрави на Краси да предадеш ! ....преди ходих с една УАЗКА при него в гумаджийницата , лов риболов мохабет с него редовно - няма начин да не се сети за мен