За поводите..

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

Публикувай отговор
Reptile
новобранец
новобранец

Re: За поводите..

Мнение от Reptile »

Lusi_vg написа:Ми ако го няма в магазините :( :lol:
Във Велинград може да го няма, но при този туризъм, голЕма част от София оди до там, все един доброволец ще намериш! Струва ми се, че яз. Батак е замръзнал и сега не е времето аз шаран!
Радо Троев
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Радо Троев »

За поводите използвам "Колмик - Ксило", няма равно, жестовко е :wink:
Изображение
Lusi_vg
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Lusi_vg »

На Батак отдавна няма лед колега :D Но аз за сега ще го търся на 1 блатце което е доста плитко и се надявам то по-бързо да се е нагряло . :D
Изображение
1 Боклук не е навредил на никой....Така мислиш ти и още 7 милиона българи :!:
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Мнение от Paublo_Eskobar »

И мойте са по толкова 20-30см за щека или директния,за река можеби късия е по добре,ама и там си ловя с по дълги.Сигурно защото си мисля,че рибата се плаши от оловата ли,незнам.Трябва да се пробва и с късичък,някой път.
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

От тоя сезон ги скъсих. За пръв път ще слизам под 20см и то само при 0.08 и 0.10,, когато линията е от 0.12мм. Предполагам, че при толкова тънка оснавна корда няма да е проблем да е къс повода.
Ще видим де, то ще си покаже.

Иначе за пропадането си прав, дропер на 15см няма да я сваля много естествено, може би става дума за риболов на шаран с дропер стъпил на дъното, знам ли :?
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
Бисо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бисо »

Lusi_vg написа:Здравейте Колеги :) Аз използвам Сенсас Филинг 0.10 0.12 но бихте ли ми препоръчали колко да е дебело влакното ако ловим шаран от 1до 3 кг
:D Мерси предварително :wink:
Според мен,ако не очакваш по-тежки риби,тия размери са екстра,за щека.За директен с ластик също,но............къв ластик,колко дълъг е директен,тия неща имат значение,опита също.
За дължината на повода.....също е доста односително.В стояща вода,или в течаща,как искаш да подаваш стравта,и каква е тя.
За повод по-тънък от 0,10 ,колкото по-дълъг е ,толкова повече носи.....но и повече проблеми създава при замятане / с директен /и кофти подредена линия......
Лично при мен,от почти две години,влакното за поводи в 70% от излетите ми е,Колмик Ксило.............доволнооо :D
Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
Аватар
Георги Кръстев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Георги Кръстев »

При мен най-често използваните поводи на щека, са 20 см , като за едри платики и шарани е над 25 см, а ги намалям или овеличавам според случая .При риболов на късо , съм ползвал 5 см повод с 1 пинки , куката е без контра и бой. При риболов на мач най често стартирам с повод 30 см , а за шарани и едри платики започвам с 35 см . Всичко зависи спорд кълването, големината на рибата и предпочитанията на риболовеца . :D
Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!
Радо Троев
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Радо Троев »

А колко сантиметрови поводи използвате най-често, когато става дума за фидер?

п.с. естественно зависи от активността на рибата, но все пак... с колко стартирате дет се вика ? :D
Изображение
Аватар
dess0
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dess0 »

dundurma написа:А колко сантиметрови поводи използвате най-често, когато става дума за фидер?

п.с. естественно зависи от активността на рибата, но все пак... с колко стартирате дет се вика ? :D
Почти винаги, при риболов с фидера, стартирам с повод с дължина 40-50 см., като ползвам сечения от 0.10 до 0.16. Става въпрос за стояща вода и стандартен фидер.
При метод, ползвам повод 8-12 см., от 0.16 до 0.20 и повече мм, като и тук съм слагал такъв с дължина около 40-50 см., но много рядко.
Нека пазим водоемите чисти!!! Събирайте си боклуците!!!
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

На Дунав стигам до 90см.Най-често 50см.
Изображение
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

В английската преса много често попадам на ей това:
Изображение
Много го препоръчват за поводи даже на световното по миналата година в Италия Уил Рейсън като стана шампион е ловил с това влакно.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
Радо Троев
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Радо Троев »

hitthehead написа:
dundurma написа:А колко сантиметрови поводи използвате най-често, когато става дума за фидер?

Почти винаги, при риболов с фидера, стартирам с повод с дължина 40-50 см., като ползвам сечения от 0.10 до 0.16. Става въпрос за стояща вода и стандартен фидер.
При метод, ползвам повод 8-12 см., от 0.16 до 0.20 и повече мм, като и тук съм слагал такъв с дължина около 40-50 см., но много рядко.
А аз почти винаги започвам с 60-70 см и в последствие се ориентирам в ситуацията. Абе риба да има и най-важното да кълве, пък повода се натъкмява, но ми беше интересно, вие как процедирате :drinkers:
Изображение
Радо Троев
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Радо Троев »

Всеки си има чалъми и тактики. Аз с класьори не работя, не че ги отричам, просто всичко си го вързвам за секунди, на място. Поводите си ги меря с педи, а и не мисля че това е най-важното, важното е риба да има и така... мисля че всичко е въпрос на навици, опити и практика :D
Изображение
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

В случаи,когато има определен (кратък) период от време,когато рибата кълве (например привечер за час-два само) си е супер да си имаш готови еднакви повода с
куки.Особено на места с наличие на закачки.А по закона на Мърфи тя винаги кълве най-добре точно там.
Изображение
usmiwka
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от usmiwka »

Колеги и аз да задам един въпрос,който може и да Ви се стори тъп.Когато ловите с фидер и повода е дълъг примерно 70-80см,слагате ли някакви дропери по тази дължина за да го държат на дъното или го оставяте да се мендехерца.Говоря за река,при течение.Дългият повод няма ли да се мята като изпуснат градински маркуч под налягане.Нали хранилката е от зад и напред стърчат 70-80см,може и повече в някои ситуации,които течението размята
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов с щека, уип и директен”