Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

риболов на шаран с протеинови топчета
Модератор: sapuna
- achocarp
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: риболов на шаран с протеинови топчета
В 99% от случаите няма съотношение за лесно намиращи е продукти-качествен микс.malchoberc написа:Извинявам се за тъпия вапрос но сам нов при шаранджийския риболов но някой може ли да ми даде рецепта сас лесно намиращи се продукти и да ми обясни приготвянето им

-
- новобранец
Мерси за отговора но колегата дето е показал рецептата има няколко неща които немога да намеря за това попитах за по лесни намерими продукти а тогава можеш ли да ми намериш някоя друга защото тарся навсякаде но ненамирам 

-
- и господ не е толокова добър
Ето ти лесна рецепта.Мляно кюспе, пшеничен грис, яйца и мед или меласа.С тези топчета хванах шаран на водоем който не е виждал топчета 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- Vlado_852
- разбира нещата
Snegk ако можех щях да ти вдигна репутацията! Все пак съм питал за рецепти с кюспе още в началото на лятото...snegk написа:Ето ти лесна рецепта.Мляно кюспе, пшеничен грис, яйца и мед или меласа.С тези топчета хванах шаран на водоем който не е виждал топчета

-
- новобранец
Благодаряти много но сам малко зле с дозите ако може да ми дадеш грамаж или нещо такова 

-
http://www.carpbg.com/old/bait/mixcalc/ ... %203.1.xls
Тука ще видите и изчислите, какво и колко ви трябва

Тука ще видите и изчислите, какво и колко ви трябва

- achocarp
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Да не си ходил в страни от третия святsnegk написа:Ето ти лесна рецепта.Мляно кюспе, пшеничен грис, яйца и мед или меласа.С тези топчета хванах шаран на водоем който не е виждал топчета

-
На плочка кюспе съм хващал хиляди риби.Сигурно и те са били бая гладниachocarp написа:Да не си ходил в страни от третия святsnegk написа:Ето ти лесна рецепта.Мляно кюспе, пшеничен грис, яйца и мед или меласа.С тези топчета хванах шаран на водоем който не е виждал топчетабая гладни риби са били
![]()
![]()
![]()

- achocarp
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Е то тва си е класика бре Илийка, ама става дума за топчета доколкото съм прочелsnegk написа:На плочка кюспе съм хващал хиляди риби.Сигурно и те са били бая гладниachocarp написа:Да не си ходил в страни от третия святsnegk написа:Ето ти лесна рецепта.Мляно кюспе, пшеничен грис, яйца и мед или меласа.С тези топчета хванах шаран на водоем който не е виждал топчетабая гладни риби са били
![]()
![]()
![]()
![]()

-
Ачо, не съм казал, че са най доброто, но за евтенийка стават.Няма продукт в тях който да отблъсне шарана.Естествено има стотици по-добри рецепти.Тази я направих специално за водоем, където се лови само на плочка кюспе, месните не знаеха друга стръв.Отидох и хванах на тези топчета а така също и на тигрови ядки.Хванах шаро на един обран див водоем, това ме навежда на мисълта, че работи.Предполагам , че ако му се добавят малко млечни добавки за агънца, малко аминокиселини , малко животински белтъчини и ще се получат страхотни топчета

- achocarp
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Да, доста си прав. На мен също ми се е случвало някаде да дава ефект по-елементарна съставка, но ако рибите искат да се хранят и имат притенции към състава на менюто им и могат да избират, със сигурност ще предпочитат по-качественото. Тоест в храната да има достатачно енергия, да се обработва бързо и не на последно място пак да са гладни. Нас на интерисува точно това-за по-кратко време да накараме повече риби да опитат стръвта ни
От тук нататък мога да влезна и в други посоки, например че аромата в храната, който усещаме ние-рибите ги прескачат и т.н.
Поздрави

От тук нататък мога да влезна и в други посоки, например че аромата в храната, който усещаме ние-рибите ги прескачат и т.н.
Поздрави

- камен
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Винаги има изключения.Хари има шаран на кисала джанка,но не съм го виждал да настоява на тая стръв.
добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
-
Прав си, но тогава се изключва евтин вариант.Според моите изчисления, хубави топчета стъпват от 7лв. нагоре, в зависимост от продукти, марки и т.н. ако си ги правим сами.achocarp написа:Да, доста си прав. На мен също ми се е случвало някаде да дава ефект по-елементарна съставка, но ако рибите искат да се хранят и имат притенции към състава на менюто им и могат да избират, със сигурност ще предпочитат по-качественото. Тоест в храната да има достатачно енергия, да се обработва бързо и не на последно място пак да са гладни. Нас на интерисува точно това-за по-кратко време да накараме повече риби да опитат стръвта ни![]()
Поздрави
п.п. Кажи някоя рецепта за модел топчета който описваш по-горе, ако имаш желание естествено

- achocarp
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
В процес на доосъваршенстване сме, след пролетните тестове, ако дадът по-добър ефект от миналата година може да продаваме готов микс 

-
achocarp написа:В процес на доосъваршенстване сме, след пролетните тестове, ако дадът по-добър ефект от миналата година може да продаваме готов микс