Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com
Форум
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
направи си сам...плувки
Модератор: emo vasilev
Re: направи си сам...плувки
Модерирано!!!Пиши на кирилица!!!
Колеги, синът намери е едно рибарско магазинче ето това балсово съкровище само за 20 лева
Сега той си прави воблери, а аз плувки.
Ето и някои от моите творения
Само да уточня че двете ваглерчета от ляво са от счупена секция на китайски телескоп + върхове от стари счупени плувки.
За халка наподвижните плувки може да се ползва мини безопасна игла или тръбичката на най-дебелите игли за спринцовка и прищипано в нея телче. На неподвижните плувки малкия водач го правя от медна тел в интернет-кабела
НАСЛУКА НА ВСИЧКИ И НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ДА СИ СЪБЕРЕТЕ БОКЛУЦИТЕ СЛЕД РИБОЛОВ
Сега той си прави воблери, а аз плувки.
Ето и някои от моите творения
Само да уточня че двете ваглерчета от ляво са от счупена секция на китайски телескоп + върхове от стари счупени плувки.
За халка наподвижните плувки може да се ползва мини безопасна игла или тръбичката на най-дебелите игли за спринцовка и прищипано в нея телче. На неподвижните плувки малкия водач го правя от медна тел в интернет-кабела
НАСЛУКА НА ВСИЧКИ И НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ДА СИ СЪБЕРЕТЕ БОКЛУЦИТЕ СЛЕД РИБОЛОВ
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Браво, а има ли още балса за продан в този магазин?
Малко смешен въпрос :
Какви бои да използвам за плувките ???
Какви бои да използвам за плувките ???
алкидни бои и бои за автомобили ...
става ли някой друг (kato Butnik) да си покаже работното място и как ги майстори ( на каква машинария)

-
kosta2910
- научил се да хвърля

Ето моята машинка.

Моторчето е от електрическа шевна машина.

Моторчето е от електрическа шевна машина.
А самия кил на плувките от какъв метериал е ?? Тези които са от бамбукови шишчета са много дебели !!!
Някаква Тел ли е ?
Някаква Тел ли е ?
-
kosta2910
- научил се да хвърля

Аз ги правя от фибростъло от оптичен кабел.

А ако трябва да се истънява се лови на машинката и със шкурка го правиш какъвто ти трябва.

А ако трябва да се истънява се лови на машинката и със шкурка го правиш какъвто ти трябва.

- antivik
- кандидат преподавател

Прерови по-на зад цялата тема. За всичко което питаш е писано и има линковеz3raks написа:А самия кил на плувките от какъв метериал е ?? Тези които са от бамбукови шишчета са много дебели !!!
Някаква Тел ли е ?
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- antivik
- кандидат преподавател

Sparto написа:става ли някой друг (kato Butnik) да си покаже работното място и как ги майстори ( на каква машинария)![]()
![]()

Ето ти един прост начин, по същия начин може да се изтъняват антени и килове.
от каде да си купя оптичен кабел и какви размери са подходящи за плувка
Оптичен кабел няма кой да ти продаде на метър, плюс това този, който е с оптичното жило (това което ти трябва за килче) е магистрален едномодов кабел. Този тип кабел го продават на макари над 2 км, като цената им е висока. Самият оптичен кабел, самата оптика не ти върши работа, тъй като оптичното влакно е няколко микрона, които не помня. Не е един чишит оптичният кабел. Има и такива, които са с метално жило. Идеята ми в написаното до тук е, ако познаваш някой, който работи в кабеларка, интернет доставчик или БТК да го помолиш да ти набави такова оптично жило. Сподели му и му обясни какво точно ти трябва. Винаги когато правят т..нар муфа се изхвърля поне по 2 метра от този материал. Служи за здравина на кабела и да не се пречупва лесно, т.е вид протектор е. Ако ти е трудно, аз бих опитал да ти намеря, тъй като се занимавам с подобен тип дейности, пък ще кажеш на колко см да то го нарежа и ти си поемаш доставката.
Поздрави
Поздрави
- antivik
- кандидат преподавател

Отдавна не съм пускал нищо ново, но искам да ви покажа тези творения/благодаря на темата и хората, които ме светнаха за ЛОПЕНА/.
.
Надписа се отнася за материала на тялото, антените са от дървено шишче, топките по антените от гума на джапанка. По-малките са уловисти всичките и вършат хубава работа. Зора ми е с големия, липов ваглер, кога се утежни да стой прав, от антената остава да се вижда само 1-1,5см./а на далечко това трудно се види. Та зора ми е как да го удължа /в смисъл с какво/, така че да се надене и да е кухо и да не товари с тегло, а и да се види от далече. Антената е дебела 2-3мм., утежнява се с 3,5-4гр. олово /1 оливетка1,5гр. и сачми-не съм им смятал грамажа, но ако се опитам да ги намаля, ляга на водата и на 35-40 метра не се види изобще/, та ако има идеи давайте, с какво да удължа антената /ще се до боядисва и лакира допълнително/.
.Надписа се отнася за материала на тялото, антените са от дървено шишче, топките по антените от гума на джапанка. По-малките са уловисти всичките и вършат хубава работа. Зора ми е с големия, липов ваглер, кога се утежни да стой прав, от антената остава да се вижда само 1-1,5см./а на далечко това трудно се види. Та зора ми е как да го удължа /в смисъл с какво/, така че да се надене и да е кухо и да не товари с тегло, а и да се види от далече. Антената е дебела 2-3мм., утежнява се с 3,5-4гр. олово /1 оливетка1,5гр. и сачми-не съм им смятал грамажа, но ако се опитам да ги намаля, ляга на водата и на 35-40 метра не се види изобще/, та ако има идеи давайте, с какво да удължа антената /ще се до боядисва и лакира допълнително/.
-
kosta2910
- научил се да хвърля

Колега,не е нужно да боядисваш нищо. Продават се готови. Аз съм ги ползвал и са перфектни.
Кухи са ,и си ги режеш на дължина каквато ти трябва.

Дано съм бил полезен.
Наслука.
Кухи са ,и си ги режеш на дължина каквато ти трябва.

Дано съм бил полезен.
Наслука.