Как да направим добър харпун в домашни условия

Модератор: nkolev66

Публикувай отговор
Аватар
keriz
новобранец
новобранец

Re: Как да направим добър харпун в домашни условия

Мнение от keriz »

keriz написа:Здравейте, аз съм нов тук и ми е много приятно да чета форума!
Прочетох с голям интерес темата и останах с убеждението, че автора й е доказан майстор на дървените харпуни за което го приветсвам. Много искам да стрелям с дървен харпун като тръгне пролетната миграция на кефаловите и искам да питам gunman прави ли по поръчка харпуни и ако да колко би ми струвало приблизително един стъкмен с всичко 100см дървен харпун произведен от него? И каква дължина на харпуна би ми препоръчал за кефалите? Аз стрелям с Омер Ескалибур 75см и май ми е къс понякога. Надявам се на отговор тук.
Благодаря предварително!
И аз се извинявам, че повдигнах въпроса за парите!

И все пак ако благоволи gunman да отговори на останалите ми въпроси ...

Поздрави
Аватар
australia
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от australia »

Много благодаря за съветите приятел :smt023Още утре ще се постарая да направя нещо по въпроса и пак ще пусна някоя снимка та пак да коментирате за което ще съм ви много благодарен !Все още не съм изградил пълна концепция за формите на основният ми проект и за това се захванах първо с тая играчка ,демек нещо като чернова :wink: За сега съм усигурил само основния материал (дървото),търся някакви парчета от неръждавейка .та да измайсторя що годе приличен спусъчен механизъм .Мисля дъбовиците да ги ламинирам с акациеви летви хем да се получи добър визуален ефект хем да се олекоти малко.Не съм решил само с какво лепило да ги слепя та да нямам проблеми после .знам че с епоксидна смола става най-добре ама е малко скъпа а аз не разполагам с излишни средства и за това ще пробвам да направя каквото мога с най-малко разходи,с дна дума от пръдня боя ще правя , ама нали съм си инат все ще измисля нещо. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Пожелавам на всички много здраве в тоя студ защото няма по хубаво от това човек да се чувства здрав и в добра кондиция !!!
0877-19-03-89Иво e-mail (australia@abv.bg) skipe australiaivo2 :)Изображение
Аватар
australia
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от australia »

Снимките който обещах
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
това бяха последните за този харпун...........................................................................................................Изображение
0877-19-03-89Иво e-mail (australia@abv.bg) skipe australiaivo2 :)Изображение
terzo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от terzo »

Колега евала за машините.Обаче това ако е харпун Аз съм космонафт,това е мое мнение не искам да обремеминявам никой с това си мнение.Нека и колегите да си кажат мнението.Дано да не съм прав. Но мога да ти покажа харпуни с хиляди класи над това което показваш.
deso_bg
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от deso_bg »

terzo написа: Но мога да ти покажа харпуни с хиляди класи над това което показваш.
Я покажи, ама всичките :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
terzo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от terzo »

Ето ти и моя да му се порадваш.URL=http://terzosub.snimka.bg/fishing/sezon ... 5.15484821]Изображение[/URL]URL=http://terzosub.snimka.bg/fishing/sezon ... 5.15529383]Изображение[/URL]URL=http://terzosub.snimka.bg/fishing/sezon ... 5.15543121]Изображение[/URL] Ако искаш още само кажи.
deso_bg
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от deso_bg »

Благодаря terzo, сега ще позяпаме :mrgreen:
За Мери Джейна съм чел бая суперлативи :D
terzo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от terzo »

Чакам да покажете нещо по интересно :D да заинтргувате колегите. :lol:D И не е мери джейн а Канабис :lol: :lol: :lol:
life_is_ a_dive
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от life_is_ a_dive »

имам само едно питане спусковия механизъм, сам ли си го работиш или бачкаш с готов спусковмеханизъм?

чудесна работа продължавай така и за напред
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

...единственото , което не ми хареса в пушките ( дето се показаха , за кой ли път :D) са дръжките , неудобни ми се виждат - но това също си е лично мое мнение :D ...Благодарности на колегата Австралия за показаните снимки , не знам колко американския харпун ( на тях ) е хубав или лош , но от снимките доста неща ми станаха ясни...бих се радвал на подобни снимки - точно показващи поцесите на изработка на харпуните ....а ся да те видя Терзо как ще стимулираш колегата Австралия да качва още снимки :?: :?: :?: :evil:
gunman
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от gunman »

Искам нещо да поясня.
В началото на тая тема, в рамките на бая изписани страници съм описал много точно кое и как се прави. Описал съм начините и приьомите на работа по изработката на вяка една част от един харпун. Обединил съм мнения и различни гледни точки. Онова, което не съм обединил е когато има неразрешен спор по отношение на някои от технологиите, защото може както по единия начин, така и по другия.

Kолега australia, началото ти е успешно, продължавай ! :wink:

Колега keriz във форума има правила ( и админа ни го каза в прав текст) Щом има правила, ще ги спазваме. Ако не, не сме за тук.
Обожавам мъже с прякори, означаващи женски полови органи.
terzo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от terzo »

Булти няма защо да стимулирам колегата Австралия снимките и показаната технология са супер,просто на мен не ми харесаха моделите на тези харпуни и това е мое мнение както казах.А колегата нека продължава в същия дух.
Аватар
justinian
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от justinian »

Влади,
Не че имам свободно време, даже въобще нямам такова напоследък, но реших и аз да се пробвам в изработката на едно дървено харпунче. Имам спомен, че някъде по двора, на поморийски климат и при напълно естествени условия съхнат няколко талпи- май бяха от акация... Молбата ми към теб е да ми отговориш на няколко въпроса. Първият е, дали само от акация мога да направя дървената част на харпуна или е необходимо да комбинирам ламели от акация и друго дърво, с оглед осигуряване на нормална плавучест на тялото със стрелата? Можеш ли да ме посъветваш къде да поръчам изработването на спусък с механизма на Бентос, но обикновен, не реверсивен? Искам да направя харпун за по-лек сет- с един ластик 16 мм.
Сърцето на глупавите е в техните уста, а устата на мъдрите са в тяхното сърце.
terzo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от terzo »

Колега сега заочнах да правя още един харпун и го правя от акация и махагон.Ползвам махагона за да получа плаваемоста която ми е нужна защото само с акация това немога да го постигна.Надявам се,че си ме разбрал.
Публикувай отговор

Обратно към “Подводен риболов”