Воблери

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
VGS
разбира нещата
разбира нещата

Re: Първите воблеро-творения на VGS

Мнение от VGS »

Алуминиевото фолио което съм използвал е самозалепващо се. Много е тънко и с много здрав лепилен слой. (използва се за професионална изолация на разни инсталации) Има подобно , но е доста по дебеличко(мисля , че ще стане и то ) в практикер или Мр. Бриколаж.
След осцетяването имат един слой бързосънещ лак и после едно топване в епоксидна смола за ламиниране.(нямах друга,според мен с малко по вискозна ще става по добре)
creativ
разбира нещата
разбира нещата

Re: Първите воблеро-творения на VGS

Мнение от creativ »

Браво бе Вале, кат си дойдеш ще ги пробвам и аз па да видим дали са
уловисти.
Продължавай в същия дух че тука много закачки :D
Риболова е удоволствие, а не начин за препитание !!!!!!
valentin_l_ivanov

Re: Воблери

Мнение от valentin_l_ivanov »

Що ми трябваше да преглеждам тази тема-и аз се "запалих"...Ето какво сътворих и аз.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
След като ги изработих ги "предадох" за попечителство и закрила на св.Георги-да са уловисти!! :)
Изображение
Материала е някякъв изсъхнал корен, който освен, че беше много лек на тегло, при срез с ножа целия беше с множество надлъжни миниатюрни тръбички-за теглене на вода с корена. Всички воблерчета са плуващи-подават се на 2 мм над водата. При първа възможност ще ги тествам!
vlado-fidera
фен клуб-скобар

Мнение от vlado-fidera »

:smt023 :smt023 Защо ми трябваше да чета тази тема вика :D :D че няма лошо. С какво ги боядисваш- някак странно са станали, и с тези люспи.... Бе като за начало - екстра!
Живи и здрави! :drinkers:
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим'' :D:D
ficho
новобранец
новобранец

Мнение от ficho »

все още не знам как се качват снимките ама ще ви покажа моите творения в галерията ми http://gallery.nariba.com/data/500/274210159-med.jpg http://gallery.nariba.com/data/500/274210157-med.jpg http://gallery.nariba.com/data/500/274210152-med.jpg http://gallery.nariba.com/data/500/274210146-med.jpg
ако може някой да ги направи на цял екран в поста си :roll: :( :roll:
vlado-fidera
фен клуб-скобар

Мнение от vlado-fidera »

Тъкмо ги гледах тези снимки. Че добре си ги завъртял. Незнам обаче на някои носовите хълки дали не са много нагоре - пробвай как ще играят. Добре са и с оцветяването

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
ficho
новобранец
новобранец

Мнение от ficho »

vlado-fidera написа:Незнам обаче на някои носовите хълки дали не са много нагоре - пробвай как ще играят.
мерси първо за качването на снимките :D :prayer: :prayer: ами пробах ги как играят. двата по малките(тумбестите) играят перфектно, другия оранжево-зеления (по големия) има идеална игра , леко потъва като го задвижа, а последния (зеления) сякаш не е много добре , ще го пробам при първото си посещение на водоем :D :D :D
ficho
новобранец
новобранец

Мнение от ficho »

ето още две снимки направени преди малко :D

Изображение

Изображение

Фичо, погледни как изглежда поста ти сега, със снимките, после прегледай важните теми във "Фотография" и дерзай! ;)
valentin_l_ivanov

..с какво ги боядисваш- някак странно са станали, и с тези люспи...
използвам безцветен лак лак за нокти, перманентни маркери, а скелета на воблера го правя от кламер. Използвам самозалепващо алуминиево фолио, с което обличам прототипа, и с върха на химилакката правя люспите, като натискам върху фолиото, за да се отбележи. За да може воблерчето да плува, в разреза, където минава кламера, поставям допълнително олово, после покривам "шева" с фолио, лакирам, и...готово. Лошото е, че перманентхия маркер се замазва от ацетона и трябва да се работи много внимателно-капваш малко лак, изчакваш да изсъхне, после пак, и така отново и отново. Пипкава работа.
valentin_l_ivanov

chopara написа:Пробвах я как ли не но все се обръща с корема на горе..:)
направи надлъжен срез отдолу, на корема и постави малко олово, като баласт-тогава жабката винаги ще се ориентира с коремчето надолу във водата.
ficho
новобранец
новобранец

Мнение от ficho »

та ето и че се НАУЧИХ да качвам снимки :D :D :D (както ме посъветвахте-прочетох темите) :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: и ето още една снимчица на сичките ми изобретения и един(най-доло) не довършен :(
Изображение
dandi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от dandi »

Много са добри.А искам да знам като си ги правиш сам, хващаш ли нещо с тях.
ficho
новобранец
новобранец

Мнение от ficho »

dandi написа:А искам да знам като си ги правиш сам, хващаш ли нещо с тях

ами ас ги направих предната седмица, нямат куки още а пък и не сам ходил на водоем да ги тествам :( много ще се надявам да хвана нещо с тях :D :D
takezo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от takezo »

оффтопик :oops:
ficho написа: много ще се надявам да хвана нещо с тях :D :D
И ние тъй с нашите ръкоделия ... :wink:
Факт !
LynyrdSkynyrd написа:...Това ,че ние ползваме качествени такъми не значи ,че сме по-добри риболовци от доста други...
Vid написа:Днес в един магазин пипнах пръчка с неизвестната марка .... и по всички видими и осезателни показатели според мен беше също като Авида???
vlado-fidera
фен клуб-скобар

Мнение от vlado-fidera »

Чакайте да пусна някой друг нов за да поддържам интереса :P :P Този двойния ме узори малко или много, но какво да се прави :cry: Първо беше по шаблон на "Голди", но исках да пробвам да го направя двоен- можеше пропорцията на глава-тяло да е разменена ( и може би щеше да има по-добра игра :oops: ), но и така става. 2-рия е мъничък около 2.2 см. Доста повърхностна игра :evil: ама става
Изображение
http://forum.fishing-mania.com/album_pa ... &mode=next -друг иглед

Изображение
http://forum.fishing-mania.com/album_pa ... &mode=next - друг изглед

Това е засега от мен !

ПС - Сега пробвам едни нови решения за подобряване играта на воблерите- лепа едни малки парченца перпендикулярно на лопатката - може напрачно на дължината, може и под някакъв друг ъгъл с 2 малки парченца например ( сещате ли се за да създава съпротивление с водата когато се движи воблера !)
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”