Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

ПОПЧЕТА - 2009г
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: ПОПЧЕТА - 2009г
Имам тефлонова смазка.Безвредна е.Мисля,че ще ми свърши работа
А гледам винаги да има по големи лодки около мен.Знам..с морето(а и спланината)шега не бива.За конкретния случай-морето бе спокойно,лек ветрец с посока Камчия,Така,че не бе страшно,а неприятно(многото гребане).
Все пак благодаря на колегите за заггриженоста и за съветите 

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Плувчо,понякога камъка е по-добър от арматурата.
Арматурата е само за камък на дъното.Не се залъгвай.
Просто ти трябва по-дълго въже.С по-малко от 40м не влизай навътре.
И 5-6мм дебелина ти стигат,като се намокри има свойството да се разтяга,
а при висока вълна ( ако случайно те хване ),това е много важно условие да те държи на място.
Арматурата е само за камък на дъното.Не се залъгвай.
Просто ти трябва по-дълго въже.С по-малко от 40м не влизай навътре.
И 5-6мм дебелина ти стигат,като се намокри има свойството да се разтяга,
а при висока вълна ( ако случайно те хване ),това е много важно условие да те държи на място.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- ribarshe
- ще става разбирач
Плувчо,от другата седмица ще те охранява чисто нова лодка гумена 3 м с чисто нов двигател Парсън. Ако се обадиш

100м въже,камък,въже-1,5м и накрая арматурка 

Киро каза : "Той и един колега от стоянката за това се тюфкаше,
вместо 1-2 кила сафрид-щял да направи 8-10 кая "
- аз тая дилемя реших успешно : клатя чепарето и ако 5мин не фана нищо , слагам стръв на долните две куки за кая , пускам , чакам 10 мин и ако няма нищо - пак клатя и т.н. - дракон , попче , меджит , сафрид , зарган и корморан , чернокоп , карагьоз - сичко се закача на моя трамвай опсс. чепаре № 5

вместо 1-2 кила сафрид-щял да направи 8-10 кая "
- аз тая дилемя реших успешно : клатя чепарето и ако 5мин не фана нищо , слагам стръв на долните две куки за кая , пускам , чакам 10 мин и ако няма нищо - пак клатя и т.н. - дракон , попче , меджит , сафрид , зарган и корморан , чернокоп , карагьоз - сичко се закача на моя трамвай опсс. чепаре № 5

- kkiryazov
- разбира нещата
- Обратна връзка:
... - дракон , попче , меджит , сафрид , зарган и корморан , чернокоп , карагьоз - сичко се закача на моя трамвай опсс. чепаре № 5![]()
![]()

Последно промяна от kkiryazov на Пет Авг 28, 2009 12:51 pm, променено общо 1 път.
И на мен ми се лови кая , но търпеливо изчаквам да му дойде времето.(ако дойде) 

- КИРО
- Обратна връзка:
Затова ли ти са хубави чорбите ?Булти написа:- аз тая дилемя реших успешно : клатя чепарето и ако 5мин не фана нищо , слагам стръв на долните две куки за кая , пускам , чакам 10 мин и ако няма нищо - пак клатя и т.н. - дракон , попче , меджит , сафрид , зарган и корморан , чернокоп , карагьоз - сичко се закача на моя трамвай опсс. чепаре № 5![]()
![]()

- В.Стефанов
- вече хвърля и на тежко
Сиг затова
Аз утре съм за риба на плажя в Дружба срещу басейна с топлата вода.дето се влива в морето 1 каналче с вода .
не ми се вадят шаранджийските прътове ,че хората ще си умрът от смях ама рибата направо в живарника ще я слагам

не ми се вадят шаранджийските прътове ,че хората ще си умрът от смях ама рибата направо в живарника ще я слагам

-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Здравейте колеги,
да дам малко данни за попчета и лихнуси на юг от Бургас.
Има го в района на Китен и Лозенец на 39-41 м. дълбочина.
За стръв рязано попче/меджит. Излизат и "трофейни" екземпляри 30 см., 325 гр.
Лошото е, че има много меджит и попчето не може да се вреди...
Успех!
да дам малко данни за попчета и лихнуси на юг от Бургас.
Има го в района на Китен и Лозенец на 39-41 м. дълбочина.
За стръв рязано попче/меджит. Излизат и "трофейни" екземпляри 30 см., 325 гр.

Лошото е, че има много меджит и попчето не може да се вреди...

Успех!
Yam 340S, Yamaha F8 4T, Humminbird Fishfinder 570, Garmin GPSMAP 60CSx
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
На юг все още ли го има, защото на север - Поморие и Несебър го няма в изобилие. Тук-там хващам по някое дребно попче, едрите ги няма край брега, въпреки, че водата постепенно се охлажда от дъждовете и по-ниските температури вече. освен това е и доста капризно, лови се само на белена скарида или парченце калмар. Хващам и по някои и друг меджит, но много рядко, явно пре нас/Несебър-там ми е хвърлен пъпа/, попчето ще се появи по-късно, ще го чакам, защото много го обичам.
Най-добрият начин да запазиш своите приятели е да не ги предаваш!
/Мизнер/
/Мизнер/
-
- вече хвърля и на тежко
Здравейте !!! За първи път се включвам във форума, всъщност до сега само четях, разглеждах, кефих се на всички ви, разглеждах прекрасните фотографии които качвате във форума и като че ли малко ви завиждам за прекрасните излети . Ох ще си призная мамка му – МНОГО ви завиждам ! Признат грях не е грях
! Май се отплеснах малко.
Днес 06,30ч. с един приятел влязохме с лодка близо до устието на Ропотамо и пробвахме за попчета. Доста обикаляхме докато го открием това ми ти попче. Тук там удряше по някое средно и едро и почти се бях отчаял когато удари първия лихнус. Когато взех да го вадя помислих че съм закачил с въдицата някакъв боклук от дъното я парцал я нещо друго,(не помръдва) но като се показа над водата се изкефих . После се заредиха ударите един след друг . Намерихме им леговището на дълбочина около 40 м срещу Ропотамо - беше след час и половина обикаляне . И кат се почна - луда работа - закачаха се по две по две от всякакъв калибър . за около 4 часа двама човека направихме около 10-12 кг. риба.Т"ва май бракониерство се води вече. Имаше няколко наистина трофейни екземпляра Лихнуси с сериозни размери. Нямам фотоапарат за да ги снимам но сега съм в преговори с едно приятелче и може би следващия пост ще бъде подплатен със снимки.
Днес ми беше първият риболовен излет от 15 години насам
. Бях я зарязал тая краста, но май пак се почва ! Голяма болест е това ! Леле като знам какъв съм жената ще ме изгони от къщи ! ПОЧВА СЕ !!! Ама тя да му мисли .

Днес 06,30ч. с един приятел влязохме с лодка близо до устието на Ропотамо и пробвахме за попчета. Доста обикаляхме докато го открием това ми ти попче. Тук там удряше по някое средно и едро и почти се бях отчаял когато удари първия лихнус. Когато взех да го вадя помислих че съм закачил с въдицата някакъв боклук от дъното я парцал я нещо друго,(не помръдва) но като се показа над водата се изкефих . После се заредиха ударите един след друг . Намерихме им леговището на дълбочина около 40 м срещу Ропотамо - беше след час и половина обикаляне . И кат се почна - луда работа - закачаха се по две по две от всякакъв калибър . за около 4 часа двама човека направихме около 10-12 кг. риба.Т"ва май бракониерство се води вече. Имаше няколко наистина трофейни екземпляра Лихнуси с сериозни размери. Нямам фотоапарат за да ги снимам но сега съм в преговори с едно приятелче и може би следващия пост ще бъде подплатен със снимки.
Днес ми беше първият риболовен излет от 15 години насам

- КИРО
- Обратна връзка:
А добре дошъл при БОЛНИТЕ.Venkicha написа:..... Голяма болест е това ! Леле като знам какъв съм жената ще ме изгони от къщи ! ПОЧВА СЕ !!! Ама тя да му мисли .![]()
![]()
То морския риболов си е болест,чи и лек няма мамка му.
-
- научил се да хвърля
По добре я разболей и нея, така и хобито и семейството ще са ОК.Venkicha написа: Ама тя да му мисли .![]()
![]()
След разхлаждането на времето вече и на брега почнаха да се обаждат попчовете. Добри екземпляри, за 2-3 часа - към кило.