Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Внимание!
Внимание!
naRiba.com

Форум

Тръгвам към морето-имам ВЪПРОСИ
Модератор: emo vasilev
Re: какво може да се лови в момента на морето
Аз пробвах за попове преди две седмици на Агалина и нищо, но имаше силен вятър и вълни и се отказах след 10-20 минути. Накъсах такъми, губих стръв....
Разликата между английските ,руските и българските форуми:
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
Всеки ден работя на плажа и не виждам нито рибари нито риби. Каква е стръвта за поповете.
- ribarshe
- ще става разбирач
Стръвта е солена рибка,скарида,мида .Пробвай в дълбоки дупки
Благодаря колеги.На всички жени във форума честит празник.Днеска времето е отврат.Нещо ни се сърдят,сигурно щото рядко ни виждат в къщи.
Като прочетох мненията се замислих малко.След 18ч. не е ли вече тъмно.
Като прочетох мненията се замислих малко.След 18ч. не е ли вече тъмно.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Добре де,малко преди да се стъмни пробвай,то и без това повече от 20 - 30 мин,няма да кълве.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- orion30
- разбира нещата
"Ловят" мангалите, кефали на "Топлата Вода" по един чувал на ден/денонощие/. Ама и по "бели" мангали имало също.
И всички варненски магазини продават "ченгели" изпод тезгяха, срам ги е да ги изложат.

И всички варненски магазини продават "ченгели" изпод тезгяха, срам ги е да ги изложат.

Още ли бе?orion30 написа:"Ловят" мангалите, кефали на "Топлата Вода" по един чувал на ден/денонощие/. Ама и по "бели" мангали имало също.![]()
Зарганолог
То това маи е общо заболяване.На сладката вода е същото.Аз от магазин където продават бракониерски уреди нищо не купувам.И много мои колеги също.Поне това ни е по силите,иначе се стига до саморазправи с неясен краи.Или са мургави братя на тумби или гумите на джиповете са колкото мен.Колкото до ИАРА* мижи да те лажем*.
Тез кефали няма ли шанс да ти клъвнат или само ги закачат на трал.orion30 написа:"Ловят" мангалите, кефали на "Топлата Вода" по един чувал на ден/денонощие/. Ама и по "бели" мангали имало също.![]()
Няма шанс - в момента кефала не се храни.orion30 написа:"Тез кефали няма ли шанс да ти клъвнат или само ги закачат на трал.
Най-лошото е, че на един изкаран кефал, бракониерите-траладжии нараняват още няколко, които после умират!!!
- Моряка
- кандидат преподавател
Определено морските риболовци не се замислят за способи и улов в този сезон.(законен)Ако почерпим опит от сладководния риболов,ще видим,че рибата през зимата почти не се храни.Не се придвижва на по-големи разстояния за да не хаби енергия,натрупана от есента.Но да кажем,че въобще не яде е малко пресилено.Ясно е,че кефаловите в езерото се групират на топли места и повечето такива места са забранени вече.Аз си мисля,че ,където има групиране на риба и се подходи с правилно захранване и търпение,може и да има успех(толкова,че да не е капо)Засега това не съм чувал някой да го е пробвал,но рано или късно и това може да стане.От стари рибари съм чувал,че в езерото има извори с топла вода(от дъното,там са си пускали мрежите),ако се открият,там риба би имало.Общо взето,зима е можем да си полафим...IaNIs написа: Тез кефали няма ли шанс да ти клъвнат или само ги закачат на трал.

А сега де? 

Освен някой и друг поп,на свечеряване може да се хване и хрема.
Затова,пий повече витамини
преди и след риболова. 

В реките особенно на Струма,Марица и Искър има добър риболов на скобари посред зима.Ловят се със захранване и стръв на куката.
Явно в морето няма подобни видове.
Явно в морето няма подобни видове.
До модераторите на форума.Получих информацията която търсих във други теми.Трябваше преди да я открия да се огледам в Морски риболов.Благодаря на всички колеги които се отзовха (няма да ги назовавам поименно).Нямам нищо против да закриете темата ако няма интерес към нея.Ако има тема която представя какви сопи и влакна се ползват на море моля да ми даде съвет.