яз. Батак - всичко за язовира

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
gamon
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: яз. Батак - всичко за язовира

Мнение от gamon »

Благодаря ти много колега! Още повече, че аз и моя приятел обикновено риболуваме точно там. Пускаме лодката от към изсъхналото дърво и ги скубим на около 300-400 метра навътре, там където е естественото продължение на дерето. Миналата година обаче бяхме без лодка и правихме доста приличен риболов на едри бабушки от брега и затова се двуумя за лодката. Пък и ние не сме на самия язовир, а на около 5-6 км. от него. Наистина ли е толкова пълен язовира?
Ако и следващата седмица си все още там, непременно ще се обадя да пийнем по една студена бира и да обменим опит.
Поздрави и наздраве на цялата банда!
Аватар
gabroveca2604
новобранец
новобранец

Мнение от gabroveca2604 »

Язовира наистина е много пълен, но вече две седмици спада, като общо е спаднал с около 3-5м. при наклон на брега - е знаеш го. Моята каравана е до самотното дърво като погледнеш посока Дъното, преди нея, по близо до брега има друга, ела да се видим, аз, черпя :D . Като цяло риба има, но трябва някой да я улови :D , а ние с половинката и детето си почиваме. Чакам те. :drinkers:

п.п. Може би този уикенд съм там за последно, и в неделя прибирам караваната, но ако идваш се обади.
gamon
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от gamon »

Ами дано да останеш още малко, защото ние се качваме най-вероятно в понеделник над-вечер и във вторник сутринта ще дойдем да видим каква е обстановката. Колкото до черпенето, то е право на този, чиято е идеята. Дори и да не се видим, още веднъж благодаря за информацията - напълно ми е достатъчна. Пък ако имаш нужда от инфо за средното и долно течение на река Тунджа / пък и не само там / аз съм на среща. Тел. за контакт ако нещо се промени при теб или с язовира: 0886 331126 и 0878 661667 - Г. Монев. Може и в нета - по принцип съм на работа но гледам да не изтърва някоя важна информация.
Аватар
gabroveca2604
новобранец
новобранец

Мнение от gabroveca2604 »

Караваната я оставих, което означава, че в петък около 18ч. съм там. Тези два уикенда не се обажда въобще от брега нито червеноперка, нито каракуда, дръпнала се е навътре, и само нощно време на хранилка единични удари. А мястото за което говориш (за дерето) там един господин от Батак, със синя лодка всеки уикенд от 7ч. до 11ч. скъсва костура (5-7кг. чистен), а околните лодки по слабо :roll: . Така, че ако искаш някакъв улов да имаш по добре си вземи лодката. Поздрави, и те чакам в петък вечер :D .

п.п. Ако си прочел поста ми преди да тръгнеш, пусни една усмивка, ако не я пуснеш утре ще ти звънна.
gamon
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от gamon »

Вече реших - лодката ще я взема. Вчера и направих малко профилактика и е готова за товарене. Ще тръгнем с жена ми довечера или най-късно утре сутринта. Ще се видим непременно.
Аватар
PREDATORst
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от PREDATORst »

На втория залив след основната стена,вчера червеноперки и много добри костури.Имаше 3 перки по 800гр.
Дистанция 25 метра, дълбочина 4 метра,повод 0.10,кука 16,стръвта над дъното около 20-40см.
Не хвърляйте тежка захранка щото риболова за вас много бързо ще приключи.по дъното има едни много нежни водорасли които се виждат като зелена пихтия във водата.рибата ще се събере но само инцидентни кълванета.Най добре стрелба на червеи,или подаване на малки топки много рехава захранка.
Най добре взимаше на торен
gamon
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от gamon »

Ами да Ви информирам за моите впечатления. Бях за 1 седмица. Друго освен костур не сме търсили. От 20 до 50 костура на човек за 3 - 4 часа риболов от лодка на жива рибка и бял червей. Средна работа - но иска все пак да знаеш къде да го търсиш. Иначе от брега почти никакъв риболов - гледам хората по цял ден висят за десетина костура. Каракуда и червенопера е събитие ако някой хване. Това е. Дано на следващите да им върви повече.
alankulu1987
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от alankulu1987 »

Аз пък е неделя бях на батак на залива преди стената ..... Хванах около 7-8 перки и 3 каракуди,а бащата изкара около 15 костура. Не ме питайте как хванах каракудите :D Все мисля някви тактики в последно време и все успешни излизат :D В самия залив в края има изпопадали клони от дърветата във водата. Минавайки покрай тях случайно видях в клоните пасаж каракуди,ама от тия едрите :D Викам си б.х мама му .... къде се крият тия хиенки :D Взех пръчката и като някой корморан застанах на брега и без да мърдам зачаках. Гледам под един клон една устичка шава ... Пуснах червея внимателно пред нея и рибката плахо се показа лапна червея и веднага засякох като гледах да не и дам много свобода,че ще се нахака директно в клоните. Резултата беше каракуда около 0.500 грама :D И така последваха по същия начин още 2 каракуди,но след това се наплашиха от тропането когато изкарам рибата и се покриха. Баща ми ми вика,че само е трябвало да си вдигна едното краче и точно съм щял да приличам на някоя чапла :D хахахаха Яко дебнене падна,ама кеф си беше :D
skitalec
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от skitalec »

Това с каракудите в района на стената си е нещо нормално за това време на годината. Имай в пред вид, че по подобен начин сме хващали и шарани. Разбира се не всички излизат, тъй като винаги се забиват с триста под клоните. Лично аз на Батак ще акостирам след 10 септември, като си тръгнат тумбите с чалгари, че от утре да края на август ще е страшно.
sht
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от sht »

Здравейте на Всички!
Батак ми е любимия язовир и имам скромността да кажа, че го познавам като петте си пръста, защото там съм израсъл (знам ли-може и там да съм правен, ма Тате не каза ,да му е лека пръстта!). Чест и почитания на колегтоа Skitalec , имам чувството, че заедно тъпчем и обичаме това прекрасно място! Поздрави!
Та така, за риболова - тази година Великия язовир ни предложи ново предизвикателство - миналата година го изтчиха брутално и мириофилиума загина. Тоова растение даваше дом, храна и възможност на много живи твари във водата и около брега да се кефят! :D :D :D :D
Колегата Gamon не е гледал правилно, или не е бродил достатъчно -червеноперката в момента е "Баташкото клане" - може би не е бил достатъчно мобилен.
Имам вила на св. Константин и топлите дни прекарвам там и около язовира. В събота в 8.00 бях на бгреа. Докато реализирах 30-тина Баташки костуретки на блесна Meps 1 жълта с червени точки, видях, че червеноперката е на 15 см. от брега, в тревата!
Реакция - Fokus Finesa 8 и бой на убиване - Баташкто клане 40 риби за 1 час! После ме налегна жегата, склеца ми се чадъра, собственика на имота дойде да ме пъди и така, вазирах и пих бира.
В неделя - от 7,00 д0 11,00 47 червеноперки, 6 от които " маркови" - над кило и пак бира.
Казвам се Борис Пещерски, около големия Батак съм облечен в зелен хирургически костюм със сламена скъсана шапка. Съжалявам, че ми се скапа и телефона - там M tel няма периметър , и не можах да снимам(търсенето на мрежа ми скапа телефона).
Риболовствах на следното място -от Дъното към Предела, след "Благороден елен", преди оранжевата къща за гости.
оборудване за мирна риба: директен Fokus Finessa 8 основно 0.12, повод 0,10. кука Owner Funa 14, храната и стръвта .....................Наслаждавайте се на един от най-готините и майсторски водоеми в България, и почиствайте след сбебе си!
Поздрави, и на слука на всички!
alankulu1987
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от alankulu1987 »

skitalec написа:Това с каракудите в района на стената си е нещо нормално за това време на годината. Имай в пред вид, че по подобен начин сме хващали и шарани. Разбира се не всички излизат, тъй като винаги се забиват с триста под клоните. Лично аз на Батак ще акостирам след 10 септември, като си тръгнат тумбите с чалгари, че от утре да края на август ще е страшно.
Бая лудница си беше,а бях през деня ... чалгата на макс и като взеха да минават с джетовете и разни моторници .... Много ме дразнят и тия малоумници дето почват да минават покрай брега дето има хвърлени дънни въдици,та и чак един се насили в залива да влиза ама един колега му се разсвири и взе да го псува, та тоя обърна и се махна ... Много нахални копелета ей ! Дочух,че на есен на нощен риболов излизала много каракуда и все хубава. Дали е истина ??
skitalec
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от skitalec »

Истина е. И не само нощем. Излиза на определени места. Както е тръгнало, скоро около този водоем ще се стига само с пропуски, че то вилите и строежите там станаха повече от боровете. Иначе аз писах по- горе - приятен риболов ще става там като мине август и навалицата се изнесе. В противен случай човек трупа само нерви.
Pavel Qnakiev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Pavel Qnakiev »

Здравейте колеги.Когато ми остане време влизам във форума и чета темите за батак и чудните приказки изказани за него,та мисълта ми е имам един въпрос ,смятам да ходя на почивка ,и ще имам възможност и да посетя язовира искам да ми помогнете как да си построя правилната тактика за риболов.Ще ходя към 8,9 септември и по принцип обичам риболова на леко (мач или директен) .Благодаря предварително .
vixun
новобранец
новобранец

Мнение от vixun »

Здравейте, колеги, дали някой може да помогне с прясно инфо за язовира? Какво, как и къде? За първи път ще ходя и ми се иска поне да не капотираме с колегата :) Мислим да се насочим към някои от хотелите на брега над пътя за Велинград. Дали там някъде има удобни места за риболов, някоя специфична техника "от кухнята". Ще съм много благодарен и някои от "гърмяните зайци" да удари едно рамо :)
Благодаря предварително!
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

vixun написа:Здравейте, колеги, дали някой може да помогне с прясно инфо за язовира? Какво, как и къде? .....
Рибата,която в момента ти е в"кърпа вързана"е костурът! Прегледай тази тема :arrow: http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=135&t=66120
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”